Dé verborgen pareltjes die je nog NIET vaak voorbij zag komen op Instagram

De top 10 badplaatsen en stranden van Nederland met de minste hashtags - hier gingen nog niet veel mensen je voor en zijn er nog vele hoekjes onbelicht gebleven.

magazine_image

Een lijstje met de meest geinstagramde badplaatsen en stranden, ha ha, boring, die kennen we nu wel. Been there, done that. Nee, dit jaar doen we het helemaal anders bij Holidu, dé zoekmachine voor vakantiehuizen. Met alle hobbyfotografen die ons land rijk is en alle prachtige hoekjes en gaatjes die onze Nederlandse kustlijn te bieden heeft, vroegen wij ons af: wat zijn de badplaatsen en stranden die nog het MINST gefeatured zijn op Instagram? Waar kan jij dat ene ‘perfecte plaatje’ nog schieten zonder dat er  je duizenden mensen zijn voorgegaan? Geen fotograaf maar wel áltijd op zoek naar het volgende verborgen pareltje om te bezoeken? Ook dan is dit lijstje echt wat voor jou!

Hieronder vind je de top 10 minst gehashtagte badplaatsen en stranden van Nederland

1. Westerstrand – Schiermonnikoog | 431 #Wetserstrand

Het minst geïnstagramde strand van Nederland is het Westerstrand op Schiermonnikoog, met slechts 431 keer een mention op Instagram van de hashtag #westerstrand (ter vergelijking: de hashtag voor Scheveningen, het meest geïnstagramde strand van Nederland, is 703.198 keer op Instagram te vinden). Het Westerstrand, dat gelegen is aan de westkant van het Friese waddeneiland, heeft op verschillende momenten op de dag een groter of kleiner oppervlakte; dit komt door de getijden. Wist je dat er vroeger een dorpje lag op de plek van het strand? Dat dorpje is helaas ten onder gegaan in het water. 

 

2. Badhuys – Vlieland | 480 #Badhuysvlieland 

Op Vlieland, vind je het strand Badhuys. De hashtag #badhuysvlieland is 480 keer gebruikt op Instagram. Meer dan genoeg mogelijkheden dus om dit strand op zijn mooist vast te leggen en te beleven. Het nabijgelegen strandpaviljoen ‘t Badhuys is een goede plek om na een dagje strand na te genieten met een hapje en een drankje. 

 

3. (Strand) Nes – Ameland | 582 #strandnes 

Nes is een van de bekendste dorpen van Ameland. Het bijbehorende strand van Nes werd echter maar 582 vastgelegd op Instagram. En dat terwijl het strand van Ameland in juli 2020 nog verkozen werd tot schoonste strand van Nederland!

 

4. Monster (Strand) – Zuid-Holland | 702 #monsterstrand

Monster is een piepklein dorpje aan de kust van Zuid-Holland, vlak naast het beter bekende strand Ter Heijde. Monster heeft echter zelf ook een klein stukje strand tot zijn beschikking en laat dit nu één van de verborgen pareltjes uit deze lijst zijn. Met slechts 702 hashtags voor #monsterstrand eindigt Monster op een keurige 4e plek. 

 

5. Paal 20 – Texel | 938 #paal20

Op Texel (en ook de andere eilanden) worden veel stranden aangeduid met de naam ‘Paal’ en een nummer. Er staan ook daadwerkelijk zogeheten strandpalen. Deze palen worden gebruikt om de ‘basiskustlijn’ vast te leggen en te meten. Op Texel hebben deze palen een ronde kop, zo ook Paal 20, bij het gelijknamige strand.

 

6. Paal 33 – Texel | 1169 #paal33

Het strand bij Paal 33 op Texel werd 1169 op Instagram genoemd onder de hashtag #paal33. Ben jij hier ooit al geweest? Leg het strand nu nog vast, nu er je nog niet zovelen zijn voorgegaan. 

 

7. Paal 8 – Terschelling | 1208 #paal8

Ook op de andere eilanden gebruiken ze de paalnummering voor het aanduiden van stranden. Paal 8 op Terschelling staat met 1208 hashtags op de 7e plek in dit lijstje. Terschelling hoort officieel bij de provincie Friesland. De Friese naam van Terschelling is Skylge. 

 

8. Paal 21 – Texel | 1589 #paal21

 

9. Paal 28 – Texel | 1729 #paal28

 

10. Paal 19 – Texel | 1734 #paal19

 

De top 10 wordt afgesloten door 3 stranden op Texel: Paal 21, Paal 28 en Paal 19, met respectievelijk 1189, 1729 en 1734 mentions van de hashtags #paal21, #paal28 en #paal19. Het lijkt ons duidelijk: het is de hoogste tijd om de oversteek te maken vanuit Den Helder en deze Texelse stranden eens van dichtbij te bewonderen…

Methodologie

Deze ranking is uitgevoerd door Holidu, dé zoekmachine voor vakantiehuizen, op basis van het aantal gebruikte hashtags die zijn gebruikt op Instagram. De gegevens zijn op 5 juli 2021 verzameld (op moment van lezen kunnen de getallen alweer anders zijn). Holidu heeft meer dan 70 badplaatsen en stranden in Nederland onderzocht. Enkel de hashtags van badplaatsen en stranden waarop meer dan 80% van de feed strandfoto’s te zien waren, zijn meegerekend. De meest gebruikelijke hashtag-structuur die we gebruikt hebben is: #naamvanbestemming of #naamvanstrand, bijv. #westerstrand. In enkele gevallen zijn we hiervan afgeweken, om er zeker van te zijn dat we resultaten kregen voor de badplaatsen en bestemmingen die bedoeld werden, zoals bijv. bij het strand Badhuys op Vlieland (#badhuysvlieland). Deze datavergaring heeft geleid tot bovenstaande top 10 met minst gebruikte hashtags voor de Nederlandse badplaatsen en stranden.  

 

Meer artikelen in deze categorie:

Reizen & Lifestyle

De beste Nederlandse steden om deze zomer lekker buiten te eten

Na maandenlang niet uit eten hebben kunnen gaan met onze geliefden of drankjes en een borrelplankje te nuttigen op het terras met vrienden, verheugen Nederlanders in het hele land zich dit jaar extra op de zomer en op alle terrasjes die Nederland rijk is! Maar welke Nederlandse steden bieden ons eigenlijk de meeste keuzemogelijkheden als het gaat om 'outdoor dining'? Dat zochten wij voor je uit!
Reizen & Lifestyle

Holidu presenteert: de fitste steden van Nederland

Omdat we er weer lekker op uit trekken, heeft Holidu voor je uitgezocht wat de fitste steden van Nederland zijn. En waar we de meest sportieve activiteiten kunnen vinden. We hebben het aantal fastfood restaurants, sportgelegenheden en het percentage gezond gewicht met elkaar vergeleken. Deze tien steden hebben alle factoren in huis om je een sportief weekendje weg te bezorgen.
Reizen & Lifestyle

De meest vegan-friendly steden van Nederland

Deze steden in Nederland zijn het meest geschikt voor een veganistische maaltijd. Op 1 november is het World vegan Day, deze dag staat geheel in het teken van plant-based eten! Vroeger betekende een vegan dieet alleen maar kikkererwten of linzen, maar tegenwoordig kan je bij veel restaurantjes terecht!
Reizen & Lifestyle

Steden met de meeste vitamine G(roen)

Als je in de stad leeft is het heerlijk om je vrije tijd of je pauze te gebruiken om even in het groen te ontspannen. Of de zon nou schijnt, de eerste herfstblaadjes vallen, in ieder seizoen is er weer wat nieuws te zien in het park.
Reizen & Lifestyle

De beste fietssteden van Nederland

De fiets is voor ons Nederlanders bijna onmisbaar. Het duurzame en sportieve vervoersmiddel dat ons overal naartoe brengt. Ook als toerist is het steeds interessanter om steden op twee wielen te verkennen. Dit vond Holidu, de zoekmachine voor vakantiehuizen een mooie gelegenheid om te onderzoeken welke steden de hoogste dichtheid aan fietspaden hebben. Om zo te bepalen wat de beste fietssteden van Nederland zijn.
Reizen & Lifestyle

De top 30 meest populaire kleine Nederlandse bestemmingen in 2021

Een jaar na het begin van de pandemie houdt de reislust niet op: ondanks de aanhoudende reisbeperkingen blijf het Nederlandse volk het web raadplegen om informatie te vinden over de bestemmingen die zij graag willen bezoeken; waaronder ook kleinere steden en dorpen.
Ontvang als eerste de nieuwste updates over reizen, lifestyle en de beste deals.
Door te registreren ga je akkoord met de
Algemene voorwaarden
en
Privacybeleid
. Je zult deals van Holidu en onze partner Bookiply ontvangen.