Vakantiehuizen en appartementen op Texel

156 accommodaties op Texel - boek voor de beste prijs!

Zoek naar miljoenen vakantiehuizen
+
Vergelijk van meer dan 600 websites
=
Vind uw perfecte vakantiehuis tegen de beste prijs

Populairste accommodaties op Texel

Appartement voor 2 personen in De Koog, met balkon, met huisdier
4,4
4 recensies
De Koog, Texel
vanaf
€ 77per nacht
Chalet voor 4 personen in Den Burg
2 slaapkamers, 4 pers.
4,5
24 recensies
Den Burg, Texel
vanaf
€ 104per nacht
Vakantiehuis voor 2 personen in De Koog, met tuin, met huisdier
1 slaapkamers, 2 pers.
4,1
64 recensies
De Koog, Texel
vanaf
€ 82per nacht
Appartement voor 2 personen in De Cocksdorp, met tuin
1 slaapkamers, 2 pers.
4,7
70 recensies
De Cocksdorp, Texel
vanaf
€ 89per nacht
Vakantiepark voor 4 personen in De Cocksdorp, met tuin
2 slaapkamers, 4 pers.
4,6
58 recensies
De Cocksdorp, Texel
vanaf
€ 101per nacht
Vakantiehuis voor 4 personen in De Koog, met tuin
2 slaapkamers, 4 pers.
4,4
22 recensies
De Koog, Texel
vanaf
€ 101per nacht
Vakantiehuis voor 4 personen in De Koog, met tuin
2 slaapkamers, 4 pers.
4,2
15 recensies
De Koog, Texel
vanaf
€ 105per nacht
Vakantie appartement voor 2 personen in De Cocksdorp, met tuin
2 pers.
4,5
24 recensies
De Cocksdorp, Texel
vanaf
€ 89per nacht
Appartement voor 4 personen in De Koog, met tuin
1 slaapkamers, 4 pers.
4,4
767 recensies
De Koog, Texel
vanaf
€ 160per nacht
Vakantiehuis voor 4 personen in Den Burg, met tuin, met huisdier
4,6
20 recensies
Den Burg, Texel
vanaf
€ 104per nacht
Vakantie appartement voor 2 personen in Den Burg
1 slaapkamers, 2 pers.
4,7
87 recensies
Den Burg, Texel
vanaf
€ 103per nacht
Chalet voor 3 personen in De Koog, met tuin, met huisdier
4,3
50 recensies
De Koog, Texel
vanaf
€ 111per nacht
Appartement voor 4 personen in De Koog
3,9
120 recensies
De Koog, Texel
vanaf
€ 75per nacht
Appartement voor 4 personen in De Koog, met terras
2 slaapkamers, 4 pers.
De Koog, Texel
vanaf
€ 151per nacht
Appartement voor 2 personen in De Koog, met tuin
1 slaapkamers, 2 pers.
4,2
14 recensies
De Koog, Texel
vanaf
€ 115per nacht
Vakantiepark voor 4 personen in De Cocksdorp, met tuin, met huisdier
4,2
1067 recensies
De Cocksdorp, Texel
vanaf
€ 133per nacht
Vakantiehuis voor 2 personen in De Cocksdorp
1 slaapkamers, 2 pers.
4,8
36 recensies
De Cocksdorp, Texel
vanaf
€ 97per nacht
Appartement voor 2 personen in De Koog, met huisdier
1 slaapkamers, 2 pers.
3,6
260 recensies
De Koog, Texel
vanaf
€ 85per nacht
Toon alles

Highlights op Texel

  • Kilometers lange zandstranden
  • Paardrijden en zeilen
  • Museum Ecomare
  • catamaranregatta
  • brouwerijen

Populaire zoekopdrachten op Texel

Zwembad 24
Internet 77
Huisdieren toegestaan 51
Balkon/Terras 53
TV 80
Tuin 73
Parkeermogelijkheid 62
Wasmachine 66
Verwarming 76

Vakantiewoningen op Texel

Vakantie op het eiland

Het Nederlandse eiland Texel heeft een gevarieerd landschap en een gevarieerde flora en fauna te bieden. Comfortabele vakantieaccommodaties midden in de natuur vindt u vanuit het noorden bij De Cocksdorp naar het zuiden bij Nationaal Park Duinen en van De Koog in het westen naar Oost in het oosten. De meeste appartementen liggen op enkele kilometers van de kust en zijn een perfecte oase van rust en ontspanning. U kunt ook mooie appartementen huren in het centrum van het centraal gelegen Den Burg.

Huur de perfecte vakantiewoning

Op Texel zijn eenvoudige privékamers en comfortabel ingerichte studio's te huur, ideaal voor alleenreizenden of koppels. U krijgt iets meer ruimte met appartementen in de dorpskernen of mooie vakantieappartementen niet ver van de zee. Van kleine bungalows tot grotere vakantiehuizen tot exclusieve chalets, u vindt er bovendien de ideale vakantiewoning voor u.

Buitenruimte is inbegrepen

Als u op zoek bent naar een vakantiewoning op Texel, kunt u uw accommodatie naar eigen inzicht kiezen. De vakantieappartementen met terras en barbecue zijn heerlijk en nodigen u uit om samen te zitten en te ontspannen. De huizen met omheinde tuinen bieden een veilige omgeving waar uw kinderen en huisdieren vrij kunnen ravotten.

Vakantie op Texel

Plaats en oriëntatie

Het eiland in de Noordzee

Texel, in West-Friesland ook bekend als Tessel, is een Nederlands eiland in de Noordzee. Het behoort tot de provincie Noord-Holland en is de grootste van de West-Friese eilanden. Om op Texel te komen kunt u het beste de veerboot nemen vanuit Den Helder. De overtocht met de auto en de passagiersveerboot duurt ongeveer 20 minuten.

Eerste ruimtelijke oriëntatie op het eiland

De totale oppervlakte van het eiland van bijna 170 vierkante kilometer heeft een noord-zuidas waarvan de oostkust aan de Waddenzee en de westkust aan de open Noordzee ligt. De haven van Den Helder op het vasteland ligt tegenover de zuidkant van het eiland. Texel is 23,7 kilometer lang en 9,6 kilometer breed. Het hoogste punt met 15 meter boven de zeespiegel is de berg De Hoge.

Bewonder de diverse landschappen

Tijdens uw eilandexploratietochten ontdekt u drie verschillende landschappen. In het westen van het land wordt het land gekenmerkt door de Noordzee, vandaar dat er ook een 30 kilometer lang zandstrand en een brede duinengordel te vinden zijn. Het oosten van de rustige Waddenzee is voorzien van diverse dijken. Hier zijn er kleinere kiezel- en zandstranden. Het binnenland met velden en weiden is daarentegen relatief vlak. Naast de eilandverhoging De Hoge is er nog een wetlandgebied dat het vermelden waard is in het binnenland van het eiland, de Rommelpot.

Het strand van Texel nodigt u uit om een tijdje te blijven.
Het strand van Texel nodigt u uit om een tijdje te blijven.

Reizigers en activiteiten

Duinen en bossen om te gebruiken om te wandelen

De dromerige omgeving van Texel kan het beste per fiets of te voet worden verkend. Langs het lange zandstrand aan de westkust kunt u de ruwe zeelucht opsnuiven en op mosselen jagen. De duinen en bossen erachter onthullen prachtige paden en wandelroutes.

Texel voor paardenliefhebbers

Op Texel is paardrijden een populaire manier om het ongerepte natuurlandschap te verkennen. Als u uw eigen paard mee wilt nemen, kunt u het onderbrengen in een van de vele schuilplaatsen. Daarnaast geven de maneges in de regio les op het circuit en organiseren ze begeleide tochten langs de stranden.

Een paradijs voor watersportliefhebbers

Zwemmen in zee en zonnebaden op het strand is natuurlijk het belangrijkste onderdeel van een zomervakantie op het eiland. Daarnaast kunnen waterratten hun favoriete sport beoefenen aan beide zijden van het eiland in de Waddenzee en de Noordzee. Gebruik de hotspots voor windsurfers, kitesurfers, surfers en waterskiërs. Ook zijn er verschillende boten te huur op de Waddenhaven.

Op Texel zijn vaak zogenaamde Golfwoningen, gebouwen met piramidevormige daken, te zien. De reden voor dit ontwerp is dat een schuin dak veel beter bestand is tegen de sterke winddruk.

De Top 5 Attracties op Texel

Duinen waar het oog ook naartoe gaat
Duinen waar het oog ook naartoe gaat

Top 5 reistips

1. alles te weten komen over het leven in de zee

Een indrukwekkend en informatief museum is het Ecomare, dat een tentoonstelling over het leven op eilanden en in de zee presenteert. Er is ook een reddingstation voor vogels en zeehonden, waar met olie besmeurde dieren worden opgevangen en verzorgd na scheepsrampen. Een hoogtepunt van het museum is de waterzaal, waar u in het open aquarium hondshaai en zeehond kunt zien.

2. eilandkunst op zijn best

Er zijn tal van kunstgalerijen op Texel. Dit is vooral te wijten aan het feit dat het eiland een reputatie heeft als een artistiek mekka. Bezoek tekeningen, schilderijen en beeldhouwwerken van verschillende stijlen in Galerie Posthuys, De Eiland Galerij of Galerie en Beeldentuin.

3. een bezoek aan de vuurtoren

De rode vuurtoren op de noordelijke punt werd gebouwd in 1864 en wordt beschouwd als het symbool van het eiland. De toren en de tentoonstelling over de geschiedenis van het eiland zijn tijdens de openingstijden te bezichtigen. Beklim de trap naar een hoogte van 45 meter om een adembenemend uitzicht over de Waddenzee en de Noordzee te ervaren. De lichtkegel van de vuurtoren heeft een bereik tot Leeuwarden op het vasteland.

4. op de grootste catamaranregatta ter wereld

Ronde om Texel is de naam van de langeafstandsregatta die op een zondag in juni plaatsvindt en jaarlijks zo'n 20.000 bezoekers trekt. Het doel van de wedstrijd is om het eiland zo snel mogelijk te omzeilen, waarbij de catamarans een snelheid van meer dan 100 km/u bereiken. De wedstrijd is gebaseerd op het idee dat de catamarans zo snel mogelijk rond het eiland moeten kunnen varen. Voor de toeschouwers is dit evenement een indrukwekkende aangelegenheid, want elk jaar doen ongeveer vijfhonderd boten mee aan spectaculaire windomstandigheden, waaronder internationale topzeilers van de hoogste rang.

5. heerlijke bierspecialiteiten proeven

Er zijn verschillende brouwerijen op Texel die verschillende soorten bier produceren en in heel Nederland naam hebben gemaakt. Streekbieren zijn in veel cafés en restaurants te vinden. Bij de bestelling kunt u echter specifiek aangeven dat u er een wilt ontvangen van de Texelse Bierbrouwerij of Bierbrouwerij De Boei, die tot de bekendste en bekendste brouwerijen van het eiland behoren. Deze brouwerijen organiseren ook rondleidingen in het bedrijf met aansluitend een proeverij.