Vakantiehuizen in Elba

1.433 accommodaties in Elba - boek voor de beste prijs!

Zoek naar miljoenen vakantiehuizen
+
Vergelijk van meer dan 600 websites
=
Vind uw perfecte vakantiehuis tegen de beste prijs

Populairste accommodaties in Elba

Vakantiehuis voor 6 personen, met tuin
6 pers., 3 slaapkamers, 70m², 900m naar het strand
5,0
1 recensie
Elba
vanaf
€ 149per nacht
Appartement voor 5 personen, met tuin, met huisdier
Lacona, Elba
vanaf
€ 47per nacht
Appartement voor 4 personen, met terras en zwembad, met huisdier
4 pers., 1 slaapkamers, 40m², 200m naar het strand
4,5
6 recensies
Nisporto, Elba
vanaf
€ 59per nacht
Appartement voor 4 personen, met uitzicht op zee en tuin
Capoliveri, Elba
vanaf
€ 34per nacht
Vakantiehuis voor 7 personen, met tuin
7 pers., 3 slaapkamers, 90m², 350m naar het strand
4,2
4 recensies
Pomonte, Elba
vanaf
€ 79per nacht
Appartement voor 4 personen, met tuin en uitzicht op zee, met huisdier
4,6
2 recensies
Capoliveri, Elba
vanaf
€ 41per nacht
Vakantiehuis voor 4 personen, met uitzicht op zee en balkon, met huisdier
3,6
1 recensie
Elba
vanaf
€ 50per nacht
Vakantiehuis voor 5 personen
5 pers., 2 slaapkamers, 55m², 60m naar het strand
4,0
1 recensie
Innamorata, Elba
vanaf
€ 61per nacht
Appartement voor 4 personen, met terras, met huisdier
3,2
18 recensies
Cavo, Elba
vanaf
€ 61per nacht
Appartement voor 3 personen, met tuin en uitzicht op zee, met huisdier
4,5
2 recensies
Capoliveri, Elba
vanaf
€ 38per nacht
Vakantiehuis voor 6 personen, met uitzicht op zee en tuin
4,8
1 recensie
Nisporto, Elba
vanaf
€ 79per nacht
Vakantiehuis voor 2 personen, met terras, met huisdier
4,4
88 recensies
Capoliveri, Elba
vanaf
€ 54per nacht
Vakantiehuis voor 6 personen, met tuin, met huisdier
6 pers., 3 slaapkamers, 83m², 2,1km naar het strand
Elba
vanaf
€ 69per nacht
Appartement voor 4 personen, met uitzicht op zee en tuin
4 pers., 1 slaapkamers, 35m², 300m naar het strand
Colle di Palombaia, Elba
vanaf
€ 55per nacht
Appartement voor 4 personen
5,0
10 recensies
Capoliveri, Elba
vanaf
€ 59per nacht
Vakantiehuis voor 5 personen, met tuin en uitzicht op zee, met huisdier
5 pers., 2 slaapkamers, 70m², 250m naar het strand
4,4
44 recensies
Patresi, Elba
vanaf
€ 40per nacht
Vakantiehuis voor 4 personen, met tuin
4,8
20 recensies
Marina di Campo, Elba
vanaf
€ 86per nacht
Villa voor 8 personen, met tuin
8 pers., 4 slaapkamers, 150m², 60m naar het strand
4,7
9 recensies
Porto Azzurro, Elba
vanaf
€ 176per nacht
Toon alles

Highlights in Elba

  • Italiaans eiland Toscane
  • Paradijselijke Stranden
  • Een groot aantal aantrekkelijke vakantiebestemmingen
  • Veelzijdig natuurlandschap
  • Indrukwekkende bezienswaardigheden

Populaire zoekopdrachten in Elba

Internet 968
Huisdieren toegestaan 764
Balkon/Terras 915
TV 1.423
Airconditioning 613
Tuin 843
Parkeermogelijkheid 1.186
Wasmachine 1.120
Verwarming 815

Ander soort accommodaties in Elba, die interessant kunnen zijn:

Populairste bestemmingen in Elba

Vakantiehuizen op Elba

Dromerige vakantiehuizen aan de kust

Op een paar honderd meter van de Middellandse Zee kunnen reizigers genieten van de natuurlijke omgeving van heuvels, orchideeën en bloeiende struiken die van Elba een prachtig paradijs maken. Talrijke dorpjes strekken zich uit langs de oevers van het eiland en bieden een fantastische accommodatie met uitzicht op zee. Voor een onvergetelijke strandvakantie kunt u verblijven op de prachtige stranden van Sant'Andrea, Fetovaia of Capoliveri. Maar ook de kliffen bieden een exclusieve vakantiewoning of een appartement, die gemeenschappelijke terrassen met ligbedden of zoetwaterzwembaden hebben. Dit comfort vindt u in Nisporto, Cavo of Marina di Campo.

Eersteklas residenties voor groepen

Romantische finca's met maritieme binnenplaatsen en tuinen of luxe strandhuisjes op Elba zijn fantastische accommodaties met ruime leefruimtes, zwembaden of vrijstaande percelen voor meerdere personen. In de hele kuststreek vindt u een vakantiehuis waar u ongestoord van uw privacy kunt genieten. Ver weg van de vakantieoorden woont u in de gemeenten in het binnenland van het land. In Acquabona, Magazzini of La Pila wachten u villa's of boerderijen in dromerige steegjes en een centraal vertrekpunt voor uw zakelijke activiteiten.

Vakantie op Elba

Plaats en oriëntatie

Eiland in de Tyrreense Zee

Ongeveer 12 kilometer ten westen van het vasteland van Italië strekt Elba zich uit over een oppervlakte van 223 vierkante kilometer in de regio Toscane. Het eiland in de Middellandse Zee heeft 147 kilometer kustlijn, een noord-zuid uitbreiding van 18,5 kilometer en een oost-west uitbreiding van 27,5 kilometer. Het behoort tot de archipel van Toscane, dat sinds 1996 een beschermd nationaal park is.

Belangrijke plaatsen

Elba is verdeeld in acht gemeenten met in totaal 32.000 inwoners. Met ongeveer 12.000 inwoners is Portoferraio de hoofdstad in het noorden van het eiland. De andere gemeenten van de provincie Livorno zijn Campo nell`Elba, Porto Azzurro, Capoliveri, Rio nell`Elba, Rio Marina, Marciana en Marciana Marina.

Vuurtoren in Portoferrario
Vuurtoren in Portoferrario

Dingen om te weten

Adembenemende baaien en stranden

Brede zandstranden zover het oog reikt en een kristalblauwe Middellandse Zee omgeven door bloeiende planten zijn prachtige omstandigheden voor een geslaagde vakantie. De strandgedeelten zijn net zo divers als het eiland zelf. U zult granieten rotsen, zwart zand of verlaten baaien met kiezelstranden tegenkomen. Cavoli, Capo Bianco of Portoferraio zijn de meest bezochte badplaatsen. Vakantiegangers die liever wegzwemmen van de toeristische resorts vinden in Patresi of Chiessi een idyllische plek. Kindvriendelijke stranden met badmeesters en zacht glooiend water bevinden zich in Marina di Campo, Biodola, Procchio of Lacona.

Natuurlijk paradijs op Elba

Het Nationaal Park van de Toscaanse Archipel bestaat uit Elba en zes andere eilanden in het 600 vierkante kilometer grote zeegebied. Elk van de regio's heeft zijn eigen geologische kenmerken. Op Elba domineren granieten rotsen, die op hun beurt de mijnbouw dreven en een deel van de natuurlijke schoonheid vernietigden. Al meer dan 20 jaar is de flora en fauna van Elba beschermd en toont zeldzame planten- en diersoorten. Gemengde bossen en bloeiende velden bepalen het landschap van het eiland. Dolfijnen, potvissen of maanvissen behoren tot de typische zeebewoners voor Elba. Op het land komt u voornamelijk zilver- en koraalmeeuwen tegen.

Elba trekt ongeveer drie miljoen toeristen per jaar aan, van wie er twee miljoen afkomstig zijn van het vasteland van Italië.
Prachtige baai op het eiland Elba
Prachtige baai op het eiland Elba

Top 5 reistips

Tot aan de zee

Talrijke aanbieders van boottochten bevinden zich in de havens van het Italiaanse eiland. Op verschillende tochten beginnen ze bijvoorbeeld vanuit Cavo, Marina di Campo of Portoferraio en gaan ze op ontdekkingstocht in de Tyrreense Zee. Passagiers genieten van de gezellige tocht langs de kust, duiken in het verfrissende water bij zwemhaltes en varen het hele eiland rond of gaan naar de walvisobservatieposten voor de zuidkust van Elba.

Gigantische stuwsystemen

Al in de vroege Middeleeuwen stond het eiland bekend om zijn rijkdom aan mineralen en was het het doelwit van veroveraars. Overblijfselen uit de historische tijdperken zijn kolossale verdedigingswerken en forten, die vooral in het noorden en zuiden van het vakantie-eiland te vinden zijn. De kustplaats Portoferraio is de thuisbasis van het Forte Falcone, de Torre della Linguella en het Forte Stella, drie zuilen van de vestingwerken uit 1548, de toren van Marciana Marina en de wachttoren van San Giovanni in Marina di Campo.

Luxe architectuur van de Romeinen

In Cavo of Portoferraio kunnen vakantiegangers getuige zijn van de opkomende cultuur van de oude Romeinen. Grote villa's, die gebouwd werden in de tijd van de 1ste eeuw voor Christus, vormen tot op de dag van vandaag de prachtige rijkdom van die tijd. Vooral de overblijfselen van Villa Linguella of Villa Romana delle Grotte zijn de moeite waard. Beide complexen werden ontdekt tijdens opgravingen tussen 1960 en 1970.

Interessante tentoonstellingen

De musea van het eiland houden zich voornamelijk bezig met archeologische vondsten en de geschiedenis van Elba's mineralen. Een van de drie belangrijkste collecties is het Archeologisch Museum van Linguella in Portoferraio, waar Romeinse en Etruskische vondsten zoals vazen, wapens en gereedschappen worden tentoongesteld. Op enkele minuten loopafstand bevindt zich de Foresi Pinakothek, waar een indrukwekkende tentoonstelling van kunstvoorwerpen en schilderijen te zien is. In de oostelijke Rio Marina kunnen bezoekers het museum van Elba's mineralen en hun kunstwerk bewonderen. Meer dan 1.000 mineralen uit de mijnen van Elba werden hier verzameld.

Magische bedevaartplaatsen

Elba is al eeuwenlang christelijk. De meeste gemeenten hebben een kapel of een huis van God, die schitteren door hun eenvoud. Ooit een retraite voor monniken en geestelijken, kunnen reizigers karakteristieke kerken bezoeken die gebouwd zijn tussen de 12e en 16e eeuw. Opmerkelijke bedevaartskerken zijn de Madonna del Monte in Marciana en San Michele in Capoliveri.

  1. Vakantiehuizen
  2. Italië
  3. Toscane
  4. Elba