Vind Vakantiehuizen in Warnemünde

Highlights in Warnemünde

  • Ideaal voor gezinsvakanties
  • Breed zandstrand
  • Vele excursiemogelijkheden
  • Rust en ontspanning op de Oostzee

De beste Vakantiehuizen in Warnemünde

Gasten zijn het ermee eens: deze accommodaties worden hoog gewaardeerd voor locatie, netheid, en nog veel meer.
meer...
Warnemünde, Oostzee - Mecklenburg
Vakantiewoning • 40 m² • 1 Slaapkamer
2,3
(3 recensies)
Dit speciaal en praktisch ingerichte appartement op de eerste verdieping bevindt zich op de beste locatie in Warnemünde aan de oude beek. Families met honden zijn hartelijk welkom.Tijdens een vakantie aan de Baltische Zee mag het resort Warnemünde aan de Oostzee met zijn maritieme flair niet ontbreken. De 12 km lange, en op sommige plaatsen meer dan 100 m brede, strand biedt samen met vele andere attracties de perfecte omstandigheden voor een geslaagde Oostzee vakantie.De boulevard in het dorp is de Old River, die tal van restaurants, pubs en cafés biedt. Afgezien van interessante kleine wi...
vanaf € 62 / nacht
meer...
Warnemünde, Oostzee - Mecklenburg
Vakantiewoning • 40 m² • 1 Slaapkamer
2,8
(8 recensies)
Dit speciaal en praktisch ingerichte appartement op de eerste verdieping bevindt zich op de beste locatie in Warnemünde aan de oude beek. Families met honden zijn hartelijk welkom.Tijdens een vakantie aan de Baltische Zee mag het resort Warnemünde aan de Oostzee met zijn maritieme flair niet ontbreken. De 12 km lange, en op sommige plaatsen meer dan 100 m brede, strand biedt samen met vele andere attracties de perfecte omstandigheden voor een geslaagde Oostzee vakantie.De boulevard in het dorp is de Old River, die tal van restaurants, pubs en cafés biedt. Afgezien van interessante kleine wi...
vanaf € 62 / nacht
meer...
Warnemünde, Oostzee - Mecklenburg
Vakantiewoning • 25 m² • 2 Personen
2,9
(5 recensies)
Dit specifiek en praktisch ingericht appartement op de begane grond bevindt zicht op een perfecte locatie bij de oude stroom. Gezinnen en huisdieren zijn hier welkom. Met een vakantie aan de Baltische Zee bij Warnemünde kan u aan de maritieme flair niet ontsnappen. Het 12 km lange en soms meer dan 100 meter brede strand biedt samen met tal van andere attracties prachtige voorwaarden voor een succesvolle Baltische vakantie. De promenade bij de oude stroom is voorzien van talrijke restaurants, pubs en cafés. Naast interessante kleine winkels, musea en oude kapiteins huizen is de stad aantrekk...
vanaf € 53 / nacht

Prijzen en beschikbaarheid

Prijzen van vakantiehuizen Warnemünde

€ 124voor 10 dec. - 17 dec.
€ 154 jaarlijks gemiddelde
jan.
feb.
mrt.
apr.
mei
jun.
jul.
aug.
sep.
okt.
nov.
dec.
Gemiddelde prijs per week

Beschikbaarheid van vakantiehuizen Warnemünde

40%voor 10 dec. - 17 dec.
45% jaarlijks gemiddelde
jan.
feb.
mrt.
apr.
mei
jun.
jul.
aug.
sep.
okt.
nov.
dec.
Beschikbare accommodaties in %

Vakantiehuizen in Warnemünde

Een vakantiewoning in het centrum van de stad

De badplaats Warnemünde is een district van Rostock en ligt aan de Mecklenburgse Oostzeekust, die elk jaar talloze toeristen naar de talrijke vakantiehuizen trekt, die in alle prijsklassen in overvloed aanwezig zijn. De meeste vakantiewoningen bevinden zich in het historische centrum van Warnemünde, waar u rond het Kurpark en het Stephan-Jantzen-Park in volledig gerenoveerde en moderne jugendstil-gebouwen en op korte afstand van het strand en de restaurants woont. Op de "Alter Strom", het in 1423 opgegraven oude havenbekken, bevindt zich ook een zeer idyllische vakantiewoning, waar u vandaag de dag in een comfortabele accommodatie met uitzicht op de parken en de talrijke voor anker liggende schepen de stress van het dagelijks leven kunt afschudden.

Rust en ontspanning ver weg van het centrum

Als je het wat rustiger aanvoelt, dan is een vakantiehuis of appartement ver weg van de toeristische drukte in het centrum van Warnemünde precies wat je nodig hebt. Langs de kustlijn ten westen van het Stephan-Jantzen-Park aan de Parkstraße vindt u wat u zoekt. Veel van de accommodaties hebben naast het gratis Wlan ook een balkon, zodat je van het ongestoorde uitzicht op het brede zandstrand en de Oostzee kunt genieten zodra je opstaat. De accommodaties in het achterland, dat doorkruist wordt door kanalen, beloven niet alleen rust en ontspanning, maar ook ideale omstandigheden voor gezinnen met honden, vooral omdat ze vaak ruime percelen hebben waarop uw viervoeters naar hartelust kunnen ravotten.

Haven van Warnemünde
Haven van Warnemünde

Vakantie in Warnemünde

Reizigers en activiteiten

Warnemünde voor gezinnen

De badplaats Warnemünde is de ideale bestemming voor gezinnen die hun zwemvakantie aan de Oostzee willen doorbrengen, vooral omdat het meer dan 100 meter brede zandstrand niet alleen uitnodigt om te zwemmen, maar ook om uitgebreide zandkastelen te bouwen en te ontspannen in de strandstoel. Daarnaast trekken aantrekkelijke excursiebestemmingen zoals het avonturencentrum "Ostsee-Welten", het hoge touwenparcours "Maximus-Adventure", de dierentuin van Rostock en het aquarium "Schuppen-Schuppen" bezoekers aan. Een bijzonder hoogtepunt is ook een bezoek aan het Marine Science Center, waar kleine vakantiegangers in de Oostzee zich kunnen verheugen op een zeer nauwe ontmoeting met zeehonden.

Warnemünde voor watersportliefhebbers

Zoals overal aan de Oostzee maken watersporten deel uit van het leven in Warnemünde, net als de ochtendkoffie. Als je het bijzonder leuk vindt, doe je een wakeboard om en laat je door een motorboot over de Oostzee trekken of klim op een bananenboot met vrienden en familie. Kanoën op de Warne of de nieuwe trendsport Stand Up Paddling in de ondiepe kustwateren is veel stiller. Als u beide sporten wilt uitproberen, kunt u dat zelf doen, maar u kunt ook cursussen voor beginners en rondleidingen ter plaatse vinden. Als er een vaarbewijs beschikbaar is, is een excursie naar de Oostzee natuurlijk ook mogelijk. Motorboten en zeiljachten kunnen ook ter plaatse gehuurd worden.

Het zandstrand in Warnemünde is tot 150 meter breed en daarmee het breedste van de hele Duitse Oostzeekust.
Oostzee Warnemünde
Oostzee Warnemünde

Top 5 reistips en vrijetijdsactiviteiten voor Warnemünde

Met het excursieschip naar de Oostzee

Een havenrondvaart belooft leuke en indrukwekkende belevenissen, waarbij u Warnemünde vanaf de waterkant leert kennen en oude zeeberen u één of twee verhalen over de geschiedenis van de stad vertellen. Iets verder op de Oostzee komt u op een leuke kustvaart met een kleine motorboot. Bepaal zelf waar de stuurman je naartoe moet brengen en laat de zeewind en het zoute water rond je oren fluiten. De tochten beginnen bij de aanlegplaats "Neuer Strom" op slechts een paar honderd meter van uw vakantiewoning in Warnemünde.

Duits Amber Museum in Ribnitz-Damgarten

Een goed uur van uw vakantiehuis in Warnemünde is het Duitse Ambermuseum, waar u zich kunt onderdompelen in de wereld van het goud van de Oostzee. Bewonder meer dan 1.600 tentoongestelde voorwerpen, waaronder fossielen met gevangen dieren en talloze ambachtelijke schatten uit de afgelopen eeuwen. Naast de hoofdtentoonstelling zijn er ook speciale tentoonstellingen over wisselende thema's. Het kloostercomplex waarin het museum is gevestigd is ook een hoogtepunt voor cultuurliefhebbers.

Museum van de plaatselijke geschiedenis Warnemünde

Als u altijd al wilde weten hoe de oude Warnemünde mensen leefden, dan is een bezoek aan het Warnemünde Museum of Local History in de Alexanderstrasse precies wat u zoekt. De 240 vierkante meter grote collectie neemt u mee op een reis van de middeleeuwen naar de barok en de moderne tijd. U komt niet alleen interessante feiten te weten over de belangrijkste Warnemünder, maar ook interessante feiten over de uitvinding van de strandstoel, die ook teruggaat tot een Warnemünder.

Vuurtoren Warnemünde

De 34 meter hoge vuurtoren is het herkenningspunt van de stad en is niet alleen een publiekstrekker voor de jaarlijkse "Warnemünder Turmleuchten". In het vuurtorenseizoen tussen Pasen en half oktober kunt u de vuurtoren beklimmen en uw blik over de stad en de kustlijn laten dwalen vanaf een hoogte van meer dan 30 meter. Bijzonder romantisch is ook de mogelijkheid om het convenant voor het leven ter plaatse op een humoristische manier te sluiten in het kader van een zogenaamde torenhuwelijk.

Graafmachine speeltuin Rostock

Vooral voor oudere kinderen is de speeltuin van de graafmachine Rostock, die een oppervlakte van meer dan 20.000 vierkante meter beslaat en niets te wensen overlaat, een groot plezier. Wie altijd al achter het stuur van een 25-tons kettinggraafmachine, stoomwals of bulldozer heeft willen zitten, kan naar hartelust stoom afblazen in de zandbak, die dagelijks van 11.00 tot 15.00 uur geopend is.

Dingen om te weten

Beste reistijd

De Oostzeekust bij Warnemünde wordt beschouwd als een van de zonnigste regio's van Duitsland, zodat de eerste vakantiegangers die daar een vakantiehuis boeken voor een pinkstervakantie in mei al aangetrokken worden tot de Oostzee. Als u naar Warnemünde komt om te zwemmen, moet u de zomermaanden juli en augustus gebruiken, vooral omdat gemiddelde maximumtemperaturen tot 21 graden Celsius en watertemperaturen van 17 tot 18 graden Celsius het baden in de Oostzee verfrissend aangenaam maken. Wandelaars en fietsers kunnen in juni en september ook rekening houden met de stabiele weersomstandigheden.

Regelmatige evenementen

Het evenementjaar begint in Warnemünde met een big bang, want op 1 januari wordt het nieuwe jaar ingeleid met het spektakel "Warnemünder Turmleuchten", dat elk jaar duizenden bezoekers trekt met licht, laser, vuurwerk en live muziek. In mei volgt de traditionele "Stromerwachen" (ontwaken van de rivier), die het zomerseizoen in de stad opent. Daarna volgt de Warnemünde Week in juli en de Hanzezezezezeilreis in het eerste weekend van augustus met twee grote maritieme evenementen van internationale allure. Deze evenementen worden omlijst door de reguliere vis- en weekmarkten en de Warnemünde Sandwelt bij de Karlpier.

Veelgestelde vragen over Vakantiehuizen in Warnemünde

Hoeveel kost het gemiddeld om een huisje te huren in Warnemünde?

Hier betaal je een gemiddelde prijs van €128 per nacht. Een betrekkelijk hoge prijs voor bestemmingen in Duitsland.

In welke tijd van het jaar kan je in Warnemünde gemiddeld de beste prijzen verwachten voor een accommodatie?

Degenen die zoveel mogelijk willen sparen, brengen het beste een bezoek in maart, november en februari. Dit zijn de maanden die gunstig zijn, met een gemiddelde prijs van respectievelijk: €111, €111 en €113 per nacht.

Wanneer zijn vakantiehuizen duurder in Warnemünde?

De duurste maand is augustus (gemiddeld €155 per nacht), gevolgd door juli (€152) en september (€138). Het is misschien de meest aantrekkelijke periode om Warnemünde te bezoeken, maar niet voor de portemonee.

Zijn er in de regel veel vakantiehuizen onbezet in Warnemünde?

Als je Warnemünde bezoekt, raden we je aan om vooruit te plannen, omdat 70% van de vakantiewoningen meestal volgeboekt zijn.

In welke maand is de meerderheid van de vakantiewoningen vacant in Warnemünde?

In de maanden april, maart en mei zien we het hoogste percentage vrije huisjes, met een gemiddelde beschikbaarheid van respectievelijk 59%, 55% en 50%.

Wanneer zijn de meeste huisjes volgeboekt?

De maanden augustus, juli en september zijn in Warnemünde vol bezet, met een gemiddelde beschikbaarheid van 1%, 2% en 6%. Tijdens deze periode, is de beschikbaarheid slechts 3%. Het is daarom aan te raden om vroegtijdig te boeken.

Hoeveel vakantiewoningen zijn er te vinden in Warnemünde via Holidu?

Wij brengen accommodaties van 14 verschillende aanbieders bijeen, waaruit we jou 430 aanbiedingen in Warnemünde kunnen tonen.

Holidu doorzoekt honderden websites en vindt het perfecte vakantiehuis tegen de beste prijs.

Booking.com Vakantiehuizen in WarnemündeBooking.com Vakantiehuizen in Warnemünde
Airbnb Vakantiehuizen in WarnemündeAirbnb Vakantiehuizen in Warnemünde
Vrbo Vakantiehuizen in WarnemündeVrbo Vakantiehuizen in Warnemünde
Bookiply Vakantiehuizen in WarnemündeBookiply Vakantiehuizen in Warnemünde
FeWo-direkt Vakantiehuizen in WarnemündeFeWo-direkt Vakantiehuizen in Warnemünde
Abritel Vakantiehuizen in WarnemündeAbritel Vakantiehuizen in Warnemünde
HRS Vakantiehuizen in WarnemündeHRS Vakantiehuizen in Warnemünde
500+ meer
  1. Vakantiehuizen
  2. Duitsland
  3. Oostzee
  4. Mecklenburg-Voor-Pommeren
  5. Oostzee - Mecklenburg
  6. Warnemünde