Vakantiehuizen in Darß

475 accommodaties in Darß - boek voor de beste prijs!

Zoek naar miljoenen vakantiehuizen
+
Vergelijk van meer dan 600 websites
=
Vind uw perfecte vakantiehuis tegen de beste prijs

Populairste accommodaties in Darß

Appartement voor 4 personen, met tuin
4 pers., 2 slaapkamers, 65m², 4,4km naar het strand
4,9
10 recensies
Wieck auf dem Darß, Darß
vanaf
€ 116per nacht
Appartement voor 3 personen, met tuin
4,8
31 recensies
Prerow, Darß
vanaf
€ 47per nacht
Appartement voor 3 personen, met sauna en tuin
Wieck auf dem Darß, Darß
vanaf
€ 43per nacht
Vakantie appartement voor 2 personen
2 pers., 1 slaapkamers, 60m², 1,5km naar het strand
2,0
2 recensies
Prerow, Darß
vanaf
€ 46per nacht
Vakantie appartement voor 2 personen
3,5
8 recensies
Prerow, Darß
vanaf
€ 44per nacht
Vakantie appartement voor 3 personen
3,4
3 recensies
Prerow, Darß
vanaf
€ 63per nacht
Vakantie appartement voor 3 personen, met huisdier
3,8
1 recensie
Prerow, Darß
vanaf
€ 63per nacht
Appartement voor 2 personen, met tuin
2 pers., 1 slaapkamers, 44m², 950m naar het strand
4,4
3 recensies
Prerow, Darß
vanaf
€ 62per nacht
Appartement voor 4 personen, met tuin
Born auf dem Darß, Darß
vanaf
€ 71per nacht
Vakantie appartement voor 3 personen, met huisdier
2,3
2 recensies
Prerow, Darß
vanaf
€ 63per nacht
Appartement voor 4 personen, met balkon
4 pers., 2 slaapkamers, 60m², 800m naar het strand
5,0
1 recensie
Prerow, Darß
vanaf
€ 70per nacht
Appartement voor 4 personen, met balkon
4 pers., 1 slaapkamers, 50m², 900m naar het strand
5,0
2 recensies
Prerow, Darß
vanaf
€ 62per nacht
Vakantiehuis voor 3 personen, met terras
Born auf dem Darß, Darß
vanaf
€ 72per nacht
Appartement voor 4 personen, met sauna en terras, met huisdier
5,0
38 recensies
Born auf dem Darß, Darß
vanaf
€ 70per nacht
Appartement voor 4 personen, met terras, met huisdier
4,9
29 recensies
Born auf dem Darß, Darß
vanaf
€ 76per nacht
Appartement voor 2 personen, met tuin
2 pers., 1 slaapkamers, 40m², 5,1km naar het strand
4,7
10 recensies
Born auf dem Darß, Darß
vanaf
€ 65per nacht
Appartement voor 2 personen, met tuin, met huisdier
4,9
11 recensies
Ahrenshoop, Darß
vanaf
€ 100per nacht
Appartement voor 2 personen, met terras
4,9
12 recensies
Prerow, Darß
vanaf
€ 90per nacht
Toon alles

Highlights in Darß

  • Vrijetijdsactiviteiten aan de Oostzee
  • Vorpommersche Boddenlandschaft" Nationaal Park
  • Zeemanskerk
  • Varen en zwemmen
  • Darß Zomertheater

Populaire zoekopdrachten in Darß

Internet 388
Huisdieren toegestaan 224
Balkon/Terras 343
TV 499
Tuin 304
Parkeermogelijkheid 493
Verwarming 410

Appartementen op de Darß

Ontspannende dagen op het Baltisch schiereiland

De Darß heeft een aantal mooie natuurschoonheden te bieden en in totaal vier dorpen waar de meeste vakantiewoningen te vinden zijn. De pittoreske dorpjes Wieck en Born liggen direct aan de Bodstedt Bodden en bieden u de mogelijkheid om een vakantiehuis met uitzicht op zee te huren. Daarnaast hebben de badplaats Prerow aan de Oostzee en de stad Ahrenshoop kilometers lange zandstranden in de directe omgeving.

Charmante accommodaties in het visgebied

De vakantiewoningen aan de Darß zijn zeer divers en talrijk. Vooral gezinnen met kinderen zullen zich thuis voelen in een idyllisch rieten vakantiehuis. Koppels en alleenstaanden vinden een comfortabel vakantieappartement een goed uitgangspunt voor het verkennen van reizen. Daarnaast zijn er verschillende pensions met appartementen en vakantieoorden met een uitstekende infrastructuur. Trouwens, het meenemen van een hond is op veel plaatsen toegestaan.

De beste uitrusting voor een gezellige vakantie

De ligging van de accommodaties aan de Darß is bijna overal zeer rustig en dicht bij de natuur. Zelfs in het midden van de dorpskernen voelt u het dorpskarakter van dichtbij en bereikt u in korte tijd de wandelpaden. Als u een tuin wilt waar de kinderen zich kunnen uitleven, kunt u het beste een vakantiehuis met een omheind terrein boeken. Zelfs de viervoeters zijn er niet in verdwaald. Sommige vakantiewoningen aan de Darß zijn zelfs beschikbaar met een eigen sauna.

Vakantie op de Darß

Plaats en oriëntatie

De regio aan de zuidkust van de Oostzee

De Darß is een deel van het schiereiland Fischland-Darß-Zingst, dat midden in deze regio ligt. Het Darß-Land grenst direct aan de Oostzee en ligt in Mecklenburg-Vorpommern bij Ribnitz-Damgarten. De vier plaatsen aan de Darß zijn alle aangewezen als kuuroorden. Bovendien ligt het nationale park "Vorpommersche Boddenlandschaft" aan de Darß. De dichtstbijzijnde grote steden zijn Stralsund en Rostock.

Landschapsgrenzen van het gebied

Darß heeft een ruimtelijke uitbreiding van tien tot twaalf kilometer in alle richtingen. Ten noordoosten van de Darß de Fischlandse grens. In het oosten verandert het landschap van de Prerower beek naar het schiereiland Zingst. In het zuiden beginnen de Saaler en de Bodstedter Bodden en in het noorden ligt de Oostzee.

Bijzonderheid van het Nationaal Park

Darß is grotendeels bedekt met bosgebieden, het zogenaamde Darß-bos. Kenmerkend voor de regio zijn ook het uitgestrekte duinlandschap en de vele zandbanken in het noordelijke puntje van Darß, ook wel de Darßer Ort genoemd. Het Darß-bos en het gebied rond de Darß-plaats behoren tot beschermingszone I van het nationale park. U mag daar alleen op bewegwijzerde paden blijven.

zeilboten
zeilboten

Reizigers en activiteiten

Perfecte omstandigheden voor de strandvakant

Tot de populairste zandstranden van de Darß behoren de kilometers lange en bijzonder fijne zandstranden in de buurt van Prerow. Helder water en prachtige schone stranden zijn ook te vinden bij Ahrenshoop, dat van juni tot september wordt bewaakt door badmeesters. Op dagen met slecht weer biedt de Boddentherme in de Ribnitz-Damgarten u heerlijke momenten van ontspanning.

Ontdek het landschap door te fietsen en te wandelen

U mag alleen zonder motor door het Darßwald rijden, bijvoorbeeld op de fiets. Daarnaast zijn er lange wandelpaden langs het westelijke strand bij Prerow. U kunt ook gebruik maken van de rondwandelroute op de Darß, die deels op houten planken over duinen, dennenbossen en rietvelden loopt en tot aan het dorp Darß loopt. Daar kunt u ook de trekvogels, maar ook herten en wilde zwijnen in hun drukte observeren.

De beste regio voor watersportliefhebbers

Windsurfers en kiters zijn van harte welkom op het Baltische schiereiland Darß. Het ondiepe water en de constante wind bieden uitstekende voorwaarden voor deze sporten. Voor beginners is er een surf- en vliegschool, die cursussen geeft op de Bodden en de Oostzee. Verder kunt u in deze vakantieregio zeilen en Zeesenbootfahren.

De naam van de regio op het Baltische schiereiland is afgeleid van het Oud-Slavische woord "draci", wat "doornige struik" betekent.

Top 5 reistips

windfluisteraar
windfluisteraar
1. Naar het Informatiecentrum van het Nationaal Park

De Darßer Arche in Wieck is een modern nationaal parkcentrum dat op een tentoonstellingsoppervlak van meer dan 500 vierkante meter informatie geeft over het Vorpommersche Boddenlandschap. De inhoud van de tentoonstelling over het ontstaan en de leefomgeving van de Bodden wordt gepresenteerd met behulp van verschillende mediavormen. Na een spannende sightseeing tour, kunt u een pauze nemen in het eigen café van het hotel, voordat u aan uw volgende sightseeing tour begint.

2. De mooiste musea bezoeken

In Born vindt u het Bos- en Jachtmuseum in de voormalige ambtswoning van het Darßer Waldhof. In de tentoonstelling kunt u alles te weten komen over de jacht in de regio. Daarnaast is het tentoonstellingsgebouw gewijd aan de geschiedenis van de harswinning. Natuurliefhebbers moeten ook een bezoek brengen aan het Darß Museum in Prerow, dat zich in een parkachtig park bevindt, omgeven door rododendronstruiken en oude eikenbomen. Dit is het plaatselijke museum van de regio, dat in 1980 werd uitgebreid tot een landschapsmuseum.

3. De kerken van de zeelieden

De houten visserskerk in Born werd gebouwd in 1934. Het door Bernhard Hopp ontworpen gebouw ligt in het midden van een brede weide en heeft kleine uitstekende ramen en een dakspant met nokkentorentjes. De Seemannskirche in Prerow, die in 1728 werd gebouwd, is ook een voorbeeld van de Darß-architectuur. Het heeft een houten toren en een bakstenen schip. De houten toren was trouwens een wegwijzer voor zeelieden om de weg van de Prerow riviermonding naar de haven te vinden.

4. Het weidse landschap te paard te verkennen

Op de Darß worden niet alleen wielen gebruikt als populair vervoermiddel. Het landschap van het Baltische schiereiland Darß wordt ook gekenmerkt door grazende paarden. Hier kunt u rijden langs de prachtige stranden of door het Darß-bos. Er worden ook rijlessen aangeboden in de talrijke stallen. Voor niet-rijders is een koetsrit een bijzonder comfortabele manier om het idyllische landschap te verkennen.

5. Genieten van cultuur in de zomer

Het Darß Zomertheater vindt elk jaar plaats in Born en biedt een uitdagend en gevarieerd cultureel programma. De voorstellingen van concerten, lezingen, theater en cabaret zijn van april tot oktober te bezoeken. Daarnaast zijn er een aantal interessante evenementen voor kinderen. Het zomertheater bevindt zich in een klein huisje in het midden van Born en biedt plaats aan 60 personen, dus het is sterk aan te raden om uw tickets vooraf te reserveren.