Vind Vakantiehuizen in Nes

Highlights in Nes

 • Leuke evenementen
 • Genieten op het strand
 • Fietsen naar de vuurtoren
 • De Vleijen
 • Natuurcentrum Ameland

De beste Vakantiehuizen in Nes

Gasten zijn het ermee eens: deze accommodaties worden hoog gewaardeerd voor locatie, netheid, en nog veel meer.
meer...
Nes, Nederlandse Waddeneilanden
Vakantiewoning • 230 m² • 5 Slaapkamers
Deze groepsaccommodatie op een geweldige plek op Ameland is ideaal voor vakanties met familie en vrienden. Het appartement bevindt zich aan een rustig fietspad, direct aan de voorste plassen van recreatiegebied de Vleijen. In dit recreatiegebied is volop speelgelegenheid voor de kinderen en genoeg te doen voor alle leeftijden. Ameland is een prachtig Waddeneiland met veel natuur, rust en ruimte; voor elk seizoen een unieke bestemming. Op cultureel en sportief gebied is er veel te zien en te doen. Bezichtig de 4 gezellige dorpjes, de musea en neem deel aan fantastische excursies. Het gezelli...
vanaf € 327 / nacht
meer...
Nes, Nederlandse Waddeneilanden
Vakantiehuis • 230 m² • 8 Slaapkamers
Deze groepsaccommodatie op een geweldige plek op Ameland biedt ruimte aan maximaal 16 personen. Met tal van faciliteiten en een prachtige omgeving is het ideaal voor vakanties met familie en vrienden.Ameland is een prachtig Waddeneiland met veel natuur, rust en ruimte; voor elk seizoen een unieke bestemming. Op cultureel en sportief gebied is er veel te zien en te doen. Bezichtig de 4 gezellige dorpjes, de musea en neem deel aan fantastische excursies. De woning bevindt zich aan een rustig fietspad direct aan de voorste plassen van recreatiegebied de Vleijen op Ameland. In dit recreatiegebi...
vanaf € 334 / nacht
meer...
Nes, Nederlandse Waddeneilanden
Vakantiewoning • 230 m² • 7 Slaapkamers
Deze groepsaccommodatie op een geweldige plek op Ameland aan de rand van het dorp Nes is ideaal voor vakanties met familie en vrienden. Het appartement bevindt zich aan een rustig fietspad, direct aan de voorste plassen van recreatiegebied de Vleijen. In dit recreatiegebied is volop speelgelegenheid voor de kinderen en genoeg te doen voor alle leeftijden.Ameland is een prachtig Waddeneiland met veel natuur, rust en ruimte; voor elk seizoen een unieke bestemming. Op cultureel en sportief gebied is er veel te zien en te doen. Bezichtig de 4 gezellige dorpjes, de musea en neem deel aan fantast...
vanaf € 334 / nacht

Andere accommodaties in Nes, die interessant kunnen zijn:

Prijzen en beschikbaarheid

Huidige prijzen van vakantiehuizen Nes

€ 232voor 1 apr. - 8 apr.
€ 288 jaarlijks gemiddelde
apr.
mei
jun.
jul.
aug.
sep.
okt.
nov.
dec.
jan.
feb.
mrt.
Gemiddelde prijs per week

Huidige beschikbaarheid van vakantiehuizen Nes

< 1%voor 1 apr. - 8 apr.
2% jaarlijks gemiddelde
apr.
mei
jun.
jul.
aug.
sep.
okt.
nov.
dec.
jan.
feb.
mrt.
Beschikbare accommodaties in %

Vakantiehuizen in Nes

Overnachten in het dorp

Als je op vakantie naar Ameland, is Nes een heerlijk dorp om te overnachten. Boek je vakantiehuis in het centrum van Nes en geniet van de gezellige sfeer van het dorp. Er zijn een aantal leuke bezienswaardigheden en musea en het strand is makkelijk te bereiken. Je kunt wandelend de omgeving verkennen of ter plekke een fiets huren. De vakantiehuizen zijn netjes ingericht en beschikken veelal over een keuken. Zo kun je zelf een kopje koffie of thee zetten en genieten van een zelfgemaakt ontbijt. Je kunt heerlijk koken en er is een koelkast en wasmachine aanwezig. In Nes zijn echter gezellige terrasjes en veel restaurants waar je een hapje kunt eten.

Vakantiehuis in de natuur

Buiten het dorp Nes zijn mooie vakantiehuizen te huur. Of je nu met z’n tweeën naar Ameland reist of met het hele gezin, voor ieder budget kun je de geschikte vakantiewoning vinden. Huur een vakantiehuis bij het strand en geniet van de mooie tuin. Je kunt het bos en de stranden makkelijk bereiken. Of huur een vakantiehuis in het nabijgelegen dorp Buren en in de omgeving van het recreatiegebied de Vleijen. Een aantal vakantiehuizen hebben een zwembad en sauna zodat je heerlijk kunt ontspannen tijdens je vakantie.

Vakantie in Nes

Locatie en oriëntatie

Gezellig dorp op Ameland

Nes ligt op het eiland Ameland in de Nederlandse provincie Friesland. Je kunt met de veerboot vanaf Holwerd het eiland bereiken en je komt direct aan in het gezellige dorp Nes. De vaart duurt ongeveer 45 minuten en je kunt eventueel een auto meenemen. Je kunt daarnaast een fiets huren en zo het mooie eiland verkennen. Er zijn tal van leuke dorpen te bezoeken zoals Buren, Hollum en Ballum. Veel reizigers komen naar Ameland om te genieten van het lange strand en de mooie natuur. Het is een kindvriendelijk eiland en er zijn tal van leuke activiteiten voor jong en oud.

Leuke bezienswaardigheden in Nes

In het centrum van Nes zijn een aantal leuke bezienswaardigheden te ontdekken. Zo kun je naar de mooie Korenmolen de Phenix wandelen die je ook van binnen kunt bewonderen. De molen werd vroeger gebruikt om graan en rogge gemalen en de molen is op zaterdagen nog in werking. Bewonder deze oude ambacht en geniet van de broden die je bij de plaatselijke bakker kunt kopen. Wandel door het gezellige centrum en geniet van een ijsje of een drankje bij de leuke terrasjes. Als je van musea houdt, kun je het Natuurcentrum Ameland bezoeken. Hier kun je alles over de Amelander natuur ontdekken en het is een leerzame en interactieve ervaring voor jong en oud. Ontdek de onderwaterwereld in het Noordzeeaquarium en geniet van het uitzicht vanaf de toren van het gebouw.

Reizigers en activiteiten

Nes met het gezin

In het dorp Nes, maar ook op de rest van Ameland zijn talloze leuke activiteiten voor kinderen. Ten eerste kunnen ze zich helemaal uitleven op het mooie strand. In de zomer kun je hier heerlijk zwemmen en je kunt er bijvoorbeeld strand volleyballen. Ga een hapje eten bij een van de gezellige strandpaviljoens en geniet van het zonnetje. Je kunt een leuke paardrijtocht maken door de bossen. Of wat dacht je van een bezoek aan het recreatiegebied de Vleijen? Hier zijn leuke speeltoestellen zoals glijbanen en klimpalen. Met een vlot of een wiebelbrug kun je het kasteel bereiken dat midden in de vijver gelegen is. Met regenachtig weer kun je het speelkasteel van Vakantiepark Klein Vaarwater bezoeken. Er is hier een ballenbad en er zijn spannende glijbanen. Je kunt hier het zwembad De Golfslag bezoeken.

Ontdek Ameland op de fiets

Veel reizigers komen naar Ameland om van de mooie natuur te genieten. Vanuit Nes kun je bijvoorbeeld naar het Nesserbos fietsen. Je kunt hier heerlijk langs de duinen fietsen richting Hollum of het strand van Buren. Als je richting het oosten fietst, kun je de Kooiplaats bezoeken waar vogelliefhebbers kunnen genieten van de eendenkooi. Vervolg je route langs de Waddenkust van het eiland en bezoek de Oerdersloot. Je kunt hier genieten van ongerepte natuur met kwelders en bijzondere vogels. Voor een mooi uitzicht kun je naar de Oerd Blinkert fietsen en genieten van een panorama blik op de Waddenzee en de Noordzee.

De veerboten naar Ameland zijn vernoemd naar Oerd en Sier, twee dorpen die tegenwoordig niet meer bestaan.

Top 5 tips in Nes

1. Bezoek de vuurtoren

In de buurt van het leuke dorp Hollum kun je de vuurtoren van Ameland bezoeken. Je kunt de roodwitte toren beklimmen en vanaf de top kun je het buureiland Terschelling zien liggen. Je kunt hier een leuke exposities bezoeken en de vuurtoren in is de avonden nog steeds in gebruik.

2. Het Sorgdrager museum

Wil je meer weten over de geschiedenis van Ameland? Dan kun je het Sorgdrager museum in Hollum bezoeken. In het cultuurhistorisch museum kun je verschillende objecten en vondsten bewonderen uit vroegere tijden.

3. Het oosten van Ameland

Bij het Oerd kun je een mooie wandeling maken over het Spijkerpad. Het is een mooie wandeling over vlonders die je naar het strand bent. Vandaar kun je helemaal naar de Hôn wandelen, het oostelijkste puntje van het eiland. Bezoek hier het Baken dat je al van verre kunt zien staan.

4. De paardenreddingboot

Iedere zomer kun je op het strand een demonstratie van de paardenreddingboot meemaken. 10 paarden trekken de reddingboot de branding in zodat drenkelingen en schepen in nood geholpen kunnen worden. Het herinnert aan vroegere tijden en het vindt in Hollum plaats bij het Tjettepad.

5. Leuke evenementen

Met name in de zomermaanden kun je genieten van een aantal leuke festivals en evenementen. Bezoek bijvoorbeeld het MadNes festival, het Rôggefeest of de Bure kermis.

Veelgestelde vragen over Vakantiehuizen in Nes

Hoeveel kost het gemiddeld om een huisje te huren in Nes?

Dit is een van de goedkoopste bestemmingen in Nederland. De prijs van een vakantiewoning is in Nes ongeveer €126 per nacht.

Wanneer zijn de huisjes in Nes het goedkoopst?

Degenen die graag budgetvriendelijk willen reizen, brengen het beste een bezoek in november, maart en juni. Dit zijn de goedkoopste maanden van het jaar, met een gemiddelde prijs van respectievelijk: €112, €116 en €119 per nacht.

Wanneer stijgen de prijzen van huisjes het snelst in Nes?

In deze regio zien we de hoogste prijzen gedurende de maand augustus (gemiddeld €152 per nacht), gevolgd door juli (€147) en september (€129). Het is misschien de meest aantrekkelijke periode om Nes te bezoeken, maar niet voor de portemonee.

Zijn er doorgaans veel accommodaties boekbaar in Nes?

Als je besluit om deze bestemming te ontdekken, stellen we voor om je bezoek op tijd te organiseren, omdat het normaal gesproken een erg geliefde vakantiebestemming is, met een gemiddelde bezettingsgraad van 88%.

Wat zijn de beste maanden om spontaan naar Nes te gaan?

De maanden met de meeste beschikbare vakantiehuizen in Nes zijn: januari (met een gemiddelde beschikbaarheid van 33%), december (26%) en november (23%). Zelfs tijdens deze maanden waarin er veel beschikbaar is, 27%. Adviseren we je daarom altijd je vakantie vroeg voor te bereiden.

Hoeveel vakantiehuizen worden er via Holidu aangeboden in Nes?

In Nes hebben we middels onze 7 lokale en internationale aanbieders, circa 120 accommodaties. Een riant aanbod met aanbiedingen voor elke smaak.

Holidu doorzoekt honderden websites en vindt het perfecte vakantiehuis tegen de beste prijs.

Booking.com Vakantiehuizen in NesBooking.com Vakantiehuizen in Nes
Airbnb Vakantiehuizen in NesAirbnb Vakantiehuizen in Nes
Vrbo Vakantiehuizen in NesVrbo Vakantiehuizen in Nes
Bookiply Vakantiehuizen in NesBookiply Vakantiehuizen in Nes
FeWo-direkt Vakantiehuizen in NesFeWo-direkt Vakantiehuizen in Nes
Abritel Vakantiehuizen in NesAbritel Vakantiehuizen in Nes
HRS Vakantiehuizen in NesHRS Vakantiehuizen in Nes
500+ meer
 1. Vakantiehuizen
 2. Nederland
 3. Friesland
 4. Waddenzee
 5. Waddeneilanden
 6. Nederlandse Noordzeekust
 7. Nederlandse kust
 8. Nes