De rustigste Nederlandse wandelroutes, perfect voor ontspanning

magazine_image

Is wandelen ook jouw favo bezigheid geworden? Wandelen is de perfecte manier om een omgeving te ontdekken, je hoofd leeg te krijgen, maar ook om een beetje fit te blijven. Holidu heeft de handen ineen geslagen met AllTrails, die de grootste collectie gedetailleerde en met de hand geselecteerde wandelkaarten bezit. Na het analyseren van heat maps en recordings op Alltrails kunnen we jou de ultieme top 10 wandelroutes in Nederland presenteren die niet overlopen zijn.

1. Boswachterspad Kootwijk

Afstand: 18 km| Level: gemiddeld | beoordeling: 4,4/5 (11 reviews)
Over de kronkelende paden kan je hier de Veluwe optimaal ontdekken. Boswachterij Kootwijk ligt midden op de Veluwe en behoort tot de mooiste plekken in de omgeving. Verdwaal tussen douglassparren, de jeneverbessen en de eikenbossen. Omdat het hier zo rustig is kun je hier herten of wilde zwijnen tegen het lijf lopen.

1.-Boswachterspad-Kootwijk1_credits-Alltrails

Boswachterij Kootwijk – ⓒ All trails

2. Natuurgebied De Muy en Slufter op Texel

Afstand: 10,5 km | Level: gemiddeld | score: 4,2/5 (8)
Even heerlijk uitwaaien op een van onze mooie Nederlandse eilanden? Dan is href=”https://www.holidu.nl/vakantiehuizen/nederland/texel” target=”_blank” rel=”noopener”>Texel. toch een heerlijke plek! Geen andere wandeling is vergelijkbaar met natuurgebied De Muy en De Slufter. Je trotseert hier steile duinen en trekt hier over de weilanden en schorren landschappen. Je kunt er urenlang ronddwalen, maar je komt er onderweg ook veel vogels tegen. De bloemen en planten kunnen hier goed tegen het zoute water dus je ziet hier ook prachtige lila en paarse kleuren zomers. Trek een lekker windjack aan en gaan.

2.-De-Muy-Sufter-Texel

De Muy & Slufter – ⓒ Alltrails

3. Rondje Naardermeer

Afstand: 17,1 km | Level: gemiddeld | score: 3,8/5 (5)
Als je op zoek bent naar een combinatie van natuur en rust. Kijk dan niet verder dan de rustgevende oase van het Naardermeer..Veel water om je heen van het polderlandschap gecombineerd met riet, weilanden en moerasbos. Er zijn uitzichtpunten en een observatiehut, waaruit je otters en de purperreiger kunt spotten! Als je na de enorme wandeling nog energie hebt, kan je het Naarder Slot nog bezoeken.

3.-Rondje-Naardermeer2__credits-Alltrails

Rondje Naardermeer – ⓒAlltrails

4. Kampina en Oisterwijkse Vennen

Afstand: 15,4 km | Level: gemakkelijk | score: 4 /5 (13)
Een sprookjesachtig landschap bij Oisterwijk waar je op vele geheime ontdekkingen stoot. Hier geniet je van het prachtige zandlandschap met bossen, graslanden en valleien die het landschap doorsnijden. Dit gebied heeft verschillende uitzichten, waar je zo zeldzame planten- en diersoorten tegenkomt. Dit pad is super om te bewandelen met de hele familie, maar je kan er ook fijn fietsen.

4.-Kampina-Oisterwijkse-Vennen3__credits-Alltrails

Vroege vogels bij Kampina en Oisterwijkse Vennen – ⓒAlltrails

5. Rondje Wylerbergmeer

Afstand: 11,9 km | Level: gemiddeld | score: 4,6/5 (8)
Dit is een prachtige natuurwandeling met af en toe een behoorlijke klim. Iedere heuvel brengt je weer naar een nieuw verrassend uitzicht. De route loopt langs het Afrika Museum, over de Duivelsberg en rondom het Wylerbergmeer. Neem je verrekijkertje mee om op de route dieren en verschillende vogels te spotten. Ook Nijmegen is een prachtige stad om te bezoeken.

5.Berg-en-Dal_Holidu-min

Omgeving Berg en Dal – ⓒ Holidu

6. Rondwandeling Maasduinen

Afstand: 16,4 km | Level: gemakkelijk | score: 4,3/5 (11)
Met deze uitgebreide wandeling leer je het Nationaal Park Maasduinen tot in de puntjes kennen. Trek wel goede schoenen aan, waarmee je ook door de zandwegen komt. Geniet van de rust rond het Reindersmeer en ontdek de ijsvogel die hier actief is. De wandeling loopt over een halfverharde weg, een loopbrug en gaat door rivierduinen, heidevelden en gemengde bossen. Geniet een weekend in Limburg.

6.Maasduinen_Holidu

Maasduinen – ⓒHolidu

7. Erfgooiersbos rondwandeling

Afstand: 7,7 km | Level: gemakkelijk | score: 4 /5 (8)
Lang lang geleden was het Erfgooiersbos slechts een heidegebied en halverwege de jaren 40 werd het dennenbos aangeplant en bloeide het uit tot het bos dat je vandaag de dag ziet. Je maakt hier een heerlijk rustige wandeling tussen de loofbomen en verliest jezelf in de natuur. De Provincie Utrecht is een van de groenste Provincies van Nederland.

7.Hollandsche-Rading_Alltrails

Rondwandeling Erfgooiersbos – ⓒ Alltrails

8. Gerendal rondwandeling

Afstand: 13,2 km | Level: gemiddeld | score: 3,8/5 (5)
Iets meer spierpijn kan je verwachten bij de wandeling door het heuvelachtige Limburgse landschap. Je stijgt en daalt hier een stuk meer dan in de Noordelijke provincies. Je komt een gevarieerd landschap tegen met kapellen en zelfs culinaire lekkernijen langs de weg. Er lopen hier salamanders en dassen rond en nog een hoop meer, dus pak je wandelschoenen en nieuwsgierigheid alvast in je rugzak!

8.-Gerendal-rondwandeling

Rondwandeling Gerendal – ⓒ Alltrails

9. Lingeroute

Afstand: 16,6 km | Level: gemakkelijk | score: 5/5 (3)
Deze wandelroute leidt je langs de prachtige rivier de Linge, de langste rivier van Nederland. Je zult merken dat het perfect is om hier een dag door te brengen. Het voert je over meanderende dijken en rijkgevulde boomgaarden, die zich afwisselen zich met historische dorpen. Je kunt een leuke stop maken bij de ‘fruittuin van Nederland’ om je eigen fruit te plukken voor onderweg. Na een uitputtende wandeling kan je heerlijk het terras op, ontdek wat Gelderland nog meer te bieden heeft.

9.-Lingeroute1

Langs de Linge – ⓒAlltrails

10. Mastbos Breda

Afstand: 10 km | Level: gemakkelijk | score: 3,9/5 (14)
Het Mastbos staat bekend om rijkdom aan flora, fauna en geschiedenis. Deze wandeling zal je dan ook niet teleurstellen. Het is alsof je even terug in de tijd gaat en door een eeuwenoud bos met open beukenlanen en naaldbossen loopt. In dit 500 jaar oude bos ten zuiden van Breda kom je herten, vossen en uilen tegen.

10.-Mastbos1

Het Mastbos – ⓒAlltrails

Onderzoeksmethode:
AllTrails heeft de grootste collectie aan wandelroutes die door gebruikers aangevuld worden. Om een social distance ranking te creëren, zijn heat maps geanalyseerd op basis van het aantal opnames van de routes door AllTrails gebruikers en het volume van de bezoekers op een bepaald moment. Omdat de rangschikking gebaseerd is op live gegevens van de heat map opnames van de routes, kan de rangschikking zeker veranderen, waardoor dit de huidige rangschikking is voor de herfst van 2020.

Meer artikelen in deze categorie:

Reizen & Lifestyle

De top 18 bestemmingen in Duitsland

Reizen & Lifestyle

De 10 mooiste bibliotheken van Europa

Reizen & Lifestyle

Holidu presenteert: de fitste steden van Nederland

Reizen & Lifestyle

Steden met de meeste vitamine G(roen)

Reizen & Lifestyle

De beste fietssteden van Nederland

Reizen & Lifestyle

Tien verstopte parels die je alleen per boot kan bereiken

Ontvang als eerste de nieuwste updates over reizen, lifestyle en de beste deals.
Door te registreren ga je akkoord met de Algemene voorwaarden en Privacybeleid. Je zult deals van Holidu ontvangen.