Vakantiewoningen & Vakantiehuizen in Nederland

Begin nu 14.822 huizen in Nederland te zoeken!

Zoek naar miljoenen vakantiehuizen
+
Vergelijk van meer dan 300 websites
=
Vind uw perfecte vakantiehuis tegen de beste prijs

Populairste accomodaties in Nederland

Toon alles

Vergelijk nu gratis 14.822 vakantiewoningen en vakantiehuizen in Nederland

Populaire zoekopdrachten in Nederland

Zwembad 1.744
Internet 13.590
Huisdieren toegestaan 5.153
Balkon/Terras 9.803
TV 7.534
Airconditioning 1.504
Tuin 7.986
Parkeermogelijkheid 12.844
Wasmachine 5.503

26 % van Nederland ligt onder de zeespiegel – en nog steeds steekt dit kleine landje aan de Noordzee erbovenuit met zijn zeeën van tulpen, typische windmolens en zijn voortreffelijke kazen. Maar Nederland heeft meer dan alleen maar clichés te bieden: interessante culturele trekpleisters, mogelijkheden tot sport en recreatie, inspirerende musea, alsook een rijke geschiedenis kenmerken het land aan de dijken. Ontdek bij Holidu een brede waaier van vakantiehuizen, appartementen, lofts en vakantiewoningen in Nederland en geniet van de bijzondere Hollandse flair.

Wetenswaardigheden over Nederland

Een geografische curiositeit

Nederland behoort met een inwonersaantal van bijna 17 miljoen inwoners en een oppervlakte van bijna 42.000 km2 tot de kleinere Europese landen. Het aan de NOORDZEE gelegen land grenst in het Oosten aan Duitsland en in het Zuiden aan België. Omwille van de eeuwige strijd tegen de zee zijn in de loop der jaren waterbeheersingssystemen ontstaan, die met zijn polders,

dijken en waterkeringen het Nederlandse landschap bepalen. Tot de grootste steden behoren onder andere Den Haag, Rotterdam, Utrecht, Enschede en, last but not least, de meest tot de verbeelding sprekende en boeiendste stad: AMSTERDAM. Ontdek met Holidu de fascinerende veelheid aan Hollandse steden en verzeker je meteen van een geschikt vakantieverblijf in Nederland.

Nederland biedt geweldige sport- en vrijetijdsactiviteiten voor groot en klein

Wat zou Nederland zijn zonder haar fietsen? Ontdek de schoonheid van het land op een van de uitstekend onderhouden fietspaden! Of het nu langs de kust is, door de groene natuur of door een van de steden – fietsers zijn in Nederland duidelijk in het voordeel, want nergens bestaat er een zo goed ontwikkeld fietspadennetwerk als hier. Fietsen, is echter niet de enige sport die door de Nederlanders

veel en graag beoefend wordt: Zeer populair zijn ook voetbal, hockey en natuurlijk zowat alle watersporten. Vooral aan de Nederlandse kust worden de “natte” sporten zoals surfen, kiten, zeilen, zwemmen en duiken massaal uitgeoefend. Voor wie zijn sportuitrusting wenst mee te brengen, biedt Holidu ook ruime vakantiehuizen en vakantiewoningen in Nederland.

Top 5 reistips voor Nederland

1. Amsterdam: Meer dan rode lichtjes en coffeeshops: De hoofdstad van Nederland is het cultureel centrum van Nederland. Met zijn talrijke musea, zoals bijvoorbeeld het beroemde Rijkmuseum, het Van Gogh-museum en het Rembrandt Museum biedt het haar bezoekers een unieke blik in de Nederlandse schilderkunst. Maar Amsterdam is boven alles toch bekend omwille van haar beeldschone grachten: de Prinsen-, de Keizers, alsook de –Herengracht worden aaneengeregen met de typische smalle puntgevelhuisjes die onder andere cafeetjes, restaurants of winkels huisvesten. Bezoek een van de cafés, bewonder de buitengewone architectuur van de stad en maak een uitstap naar een van de vele bezienswaardigheden zoals het eerbiedwaardige Anna Frank Huis, het bruisende Vondelpark of de Dam, het hart van de stad. Centraal gelegen appartementen en lofts, maar ook vakantiehuizen en vakantiewoningen in Nederland bieden het grote voordeel dat vele attracties ook gewoon te voet bezocht kunnen worden.

2. De Waddeneilanden: niet te missen zijn de Waddeneilanden aan de Nederlandse Noordkust. TEXEL, VLIELAND, TERSCHELLING, AMELAND en SCHIERMONNIKOOG behoren tot de bewoonde eilanden en bieden de typische Noordzeepracht van duinlandschappen en strandstoelen. Vooral de Waddenzee aan de Noordzeekust nodigt met zijn uniek ecosysteem uit tot een wandeling in de wadden. Vooral tijdens de wisseling van eb en vloed valt er bijzonder veel te ontdekken! Zo werd de Waddenzee door de UNESCO in 2009 tot wereldnatuurerfgoed uitgeroepen.

3. Tulpenzee Keukenhof: Het bloemenpark is een van de topattracties in Nederland en laat een overweldigende indruk op haar bezoekers na met meer dan 7.000.000 bloembollen uit 800 verschillende tulpensoorten. Een uitstapje naar het kleurrijke met tulpen overstelpte park wordt zo een onvergetelijke ervaring. Verken de verschillende tuinen, sculpturen en bloemenshows, alsook een kinderboerderij. Keukenhof is gelegen in Lisse en is ook met het openbaar vervoer vanuit Amsterdam snel en eenvoudig bereikbaar. Het bloemenparadijs Nederland: Vakantiewoningen en vakantiehuizen in de mooie Nederlandse natuur vind je bij Holidu.

4. Zaandam: Het kleine stadje ten noorden van Amsterdam vervult de typische windmolendroom! Het openluchtmuseum “Zaanse Schans” stelt een breed arsenaal van verschillende windmolens tentoon. Daaronder bevinden zich een specerijenmolen, een zaag- en oliemolen, alsook een verfmolen. Bovendien herbergt het openluchtmuseum een deels nagebouwd authentiek dorpje, waar je naast een kaasfabriek onder andere een klompenmuseum, een bakkerijmuseum, alsook een scheepswerf kunt bezoeken. Het historische dorp biedt plezier voor groot en klein en geeft een levendige indruk van hoe de mensen in de 18e eeuw in de streek leefden. Dompel je onder in lang vervlogen tijden en geniet in de Nederlandse vakantiehuizen van de authentieke sfeer.

5. Natuurreservaten: Nederland heeft een veelvoud aan natuurreservaten met zeldzame fauna en flora te bieden. Het Nationaal Park de Hoge Veluwe en Veluwezoom in de provincie GELDERLAND, Dwingelderveld in de provincie DRENTHE of De Weeribben-Wieden in OVERRIJSEL – om er maar een paar op te noemen – bieden een unieke natuur. Waddengebieden, duinlandschappen of sappige weiden – elke natuurliefhebber komt hier aan zijn trekken.

Geniet van de unieke schoonheid van het kleine landje aan de Noordzee en dompel jezelf onder in de onvergelijkbare sfeer. Vakantiehuisjes in Nederland, alsook een brede waaier aan andere verblijven vind je bij Holidu.