Vakantiehuizen en appartementen op Ameland

139 accommodaties op Ameland - boek voor de beste prijs!

Zoek naar miljoenen vakantiehuizen
+
Vergelijk van meer dan 600 websites
=
Vind uw perfecte vakantiehuis tegen de beste prijs

Populairste accommodaties op Ameland

Vakantiehuis voor 4 personen in Hollum, met huisdier
4,5
353 recensies
Hollum, Ameland
vanaf
€ 151per nacht
Chalet voor 2 personen in Hollum, met tuin
2 slaapkamers, 2 pers.
4,2
36 recensies
Hollum, Ameland
vanaf
€ 83per nacht
Appartement voor 6 personen in Nes, met huisdier
4,7
16 recensies
Nes, Ameland
vanaf
€ 158per nacht
Chalet voor 6 personen in Buren, met tuin
3 slaapkamers, 6 pers.
4,2
39 recensies
Buren, Ameland
vanaf
€ 95per nacht
Appartement voor 2 personen in Hollum, met terras
1 slaapkamers, 2 pers.
4,8
30 recensies
Hollum, Ameland
vanaf
€ 66per nacht
Chalet voor 6 personen in Buren, met terras
3 slaapkamers, 6 pers.
4,5
55 recensies
Buren, Ameland
vanaf
€ 121per nacht
Appartement voor 4 personen in Hollum, met tuin, met huisdier
3,8
43 recensies
Hollum, Ameland
vanaf
€ 102per nacht
Appartement voor 6 personen in Buren, met tuin
3,8
41 recensies
Buren, Ameland
vanaf
€ 86per nacht
Appartement voor 4 personen in Hollum, met tuin en sauna
3,7
417 recensies
Hollum, Ameland
vanaf
€ 100per nacht
Appartement voor 2 personen in Nes, met tuin
1 slaapkamers, 2 pers.
3,9
169 recensies
Nes, Ameland
vanaf
€ 65per nacht
Appartement voor 2 personen in Hollum, met tuin en sauna
1 slaapkamers, 2 pers.
3,7
52 recensies
Hollum, Ameland
vanaf
€ 101per nacht
Groot vakantiehuis voor 9 personen in Buren, met tuin
4,3
55 recensies
Buren, Ameland
vanaf
€ 273per nacht
Vakantiehuis voor 4 personen in Hollum, met zwembad en tuin
4,0
8 recensies
Hollum, Ameland
vanaf
€ 118per nacht
Chalet voor 6 personen in Buren, met tuin
3 slaapkamers, 6 pers.
4,1
67 recensies
Buren, Ameland
vanaf
€ 93per nacht
Appartement voor 2 personen in Nes, met tuin
1 slaapkamers, 2 pers.
4,8
24 recensies
Nes, Ameland
vanaf
€ 85per nacht
Appartement voor 8 personen in Hollum, met sauna en tuin, met huisdier
4,8
47 recensies
Hollum, Ameland
vanaf
€ 207per nacht
Appartement voor 2 personen in Nes, met tuin, met huisdier
4,4
894 recensies
Nes, Ameland
vanaf
€ 83per nacht
Appartement voor 2 personen in Hollum, met sauna en tuin, met huisdier
1 slaapkamers, 2 pers.
3,9
23 recensies
Hollum, Ameland
vanaf
€ 85per nacht
Toon alles

Highlights op Ameland

  • Ideale bestemming voor gezinnen
  • Wandelen in het Werelderfgoed Waddenzeegebied
  • Zeer gevarieerd programma van evenementen
  • Optimale omstandigheden voor surfers

Populaire zoekopdrachten op Ameland

Zwembad 8
Internet 36
Huisdieren toegestaan 26
Balkon/Terras 30
TV 39
Parkeermogelijkheid 32
Wasmachine 27
Verwarming 32

Populairste bestemmingen op Ameland

Vakantiewoningen op Ameland

Vakantie op het populairste vakantie-eiland van Nederland

Omdat het een echte trekpleister is voor toeristen, vooral uit Duitsland en Nederland, heeft het eiland Ameland een breed scala aan vakantieappartementen en vakantiehuizen. De meeste accommodaties zijn te vinden in de hoofdstad Nes en in het naburige dorp Buren. In beide steden heeft u de keuze tussen comfortabele en modern ingerichte appartementen voor twee personen, vakantiewoningen met uitzicht op het groen en vakantiewoningen, die niet in de laatste plaats fascineren door hun typisch Friese charme en hun grote eigendommen. Als alternatief kunt u ook een vakantiehuis betrekken in het dunner bevolkte westen van het eiland, waar u niets zult missen dankzij de nauwe busverbindingen en de vele restaurants en winkelmogelijkheden.

Vakantie op Ameland

Plaats en oriëntatie

Hoe kom ik op Ameland?

Omdat het eiland geen directe landverbinding of een internationale luchthaven voor straalvliegtuigen heeft, is een reis per veerboot noodzakelijk. Er zijn momenteel drie veerverbindingen die u naar uw vakantiehuis op Ameland brengen. Naast de verbinding tussen Tschelling en het naburige eiland Schiermonnikoog maken vakantiegangers vooral gebruik van de veerboot, die dagelijks vanuit Holwerd vertrekt en elke 90 minuten tussen 7.30 en 19.30 uur 365 dagen per jaar vaart. Houd er rekening mee dat de auto transfer, die alleen mogelijk is met deze veerbootverbinding, vooraf moet worden geregistreerd voor de overtocht van 45 minuten.

Voortbeweging ter plaatse

Hoewel Ameland zeer goed ontwikkelde landwegen heeft die het hele eiland doorkruisen, rijden er maar weinig mensen op Ameland. Dit geldt met name voor toeristen die hun voertuig in de veerhaven op het vasteland parkeren, niet in de laatste plaats uit kostenoverwegingen. Het belangrijkste vervoermiddel op het eiland is de fiets. Dat is niet verwonderlijk, gezien het netwerk van fietspaden van ongeveer 100 kilometer aan perfect aangelegde fietspaden. Als u geen eigen fietsen van het vasteland meeneemt, kunt u deze huren bij een van de vele verhuurstations op het eiland. Als alternatief kunt u ook een van de drie buslijnen nemen die alle steden op het eiland met elkaar en met de veerhaven meerdere keren per dag verbinden.

De vuurtoren van Ameland
De vuurtoren van Ameland

Dingen om te weten

Beste reistijd

Op Ameland laat de zon zich al in mei van dit jaar zien en trekt zonaanbidders al vroeg in het jaar aan met gemiddeld tot zeven uur zon. Ideale voorwaarde voor een pinkstervakantie aan zee. Het reisseizoen op het eiland begint echter pas medio juni, wanneer het kwik vaker door de 20 gradengrens heen breekt en de Noordzee tot augustus eindelijk opwarmt tot een verfrissende badtemperatuur van ongeveer 18 graden Celsius. Natuurliefhebbers die de toeristische drukte van de zomermaanden willen ontvluchten en het wilde en romantische kustlandschap van zijn ruwe kant willen leren kennen, moeten hun appartement op Ameland boeken voor de soms stormachtige herfstmaanden oktober en november.

Regelmatige evenementen

Het breed gediversifieerde programma op het Noordzee-eiland belooft plezier voor jong en oud. Hoogtepunten zijn het "Oldtimer Weekend" en het "Beach Rugby Festival" in juni, het "Celtic Music Festival", het "Mizomerfest" en de vuurtorenrace in juli en het "Roggefest" in augustus. Daarnaast zijn er de Hollumer Kirmes in september, de grote gevierde aankomst van Nikolaus op Ameland in november en de traditionele kerstboomwerpwedstrijd op 31 december, die een waardig eindpunt vormt.

Volgens Romeinse bronnen was het eiland Ameland al in het jaar 0 bekend en werd het door de barbaren "Austeravia" genoemd.

Top 5 reistips

Pure ontspanning in de strandstoel op Ameland
Pure ontspanning in de strandstoel op Ameland
Ameland van bovenaf

Als u uw vakantiehuis op Ameland van bovenaf wilt zien, kunt u het beste een bezoek brengen aan de vuurtoren aan de westkust. Eenmaal de 236 treden van de in 1886 gebouwde toren beklommen, wordt u beloond met een adembenemend panorama terwijl de zeebries om uw neus fluit.

Amelander specialiteiten

Ondanks de eilandligging heeft Ameland een aantal specialiteiten te bieden die je op een Noordzee-eiland niet per se zou verwachten. Naast de verse Amelander mosterd, die ook in veel restaurants op het eiland wordt gebruikt, zijn het Amelander zwart brood en de verse Amelander zeebarbeelfilet het belangrijkst te vermelden. Een heel bijzondere status geniet echter de Amelander meerval, die eigenlijk uit Afrika komt en op Ameland wordt gekweekt en gerookt.

Wandelen op de bodem van de Noordzee

Eenmaal droog, loop je over de zeebodem. Dat is precies wat je kunt doen op Ameland. Glijd in uw rubberen laarzen en laat u door een ervaren wadgids kennismaken met de geheimen van deze bijzondere omgeving. Plezier voor het hele gezin is gegarandeerd met ongebreideld sjorren in de modder.

Bezoek aan het Natuurhistorisch Museum

Voor wie Ameland met kinderen bezoekt, is een uitstapje naar het natuurhistorisch museum in de eilandhoofdstad Nes een must voor toeristen. Op een kindvriendelijke manier zet het museum zich in voor de ontwikkeling van het eiland en het leven in de diepten van de Noordzee als onderdeel van de permanente tentoonstelling. De hoogtepunten op het royale gebied zijn echter ongetwijfeld de grote gerepliceerde potvis en het grote zeewateraquarium.

Verhalen van stropers en strandrovers

Tot voor kort waren de eilanden voor de kust een toevluchtsoord voor piraten, stropers en strandrovers, die hun brood verdienden met hun machinaties. Laat het Swartwoudemuseum in Buren u meenemen naar het verleden. Daarna kunt u zich versterken met een stevige koffie in het museumcafé.