Reizen door de ogen van een reisfotograaf

8 reisfotografen om te volgen

magazine_image

In de winter de kou ontsnappen is iets wat velen normaal gesproken doen. Lekker de zon opzoeken op Bali of Costa Rica. Dit jaar loopt alles anders, maar dat neemt niet weg dat we geen inspiratie meer kunnen gebruiken, of alvast onze reisplannen kunnen uitstippelen! Als reislustige volg jij misschien allang je favoriete reis influencers, maar heb je ook al deze geweldige inspirerende reisfotografen op je stream? Holidu heeft voor jou 8 reisfotografen op een rij gezet, zodat je de reislust levendig houdt en alvast met de planning voor 2021 kan beginnen!

1. Mark Harrison, Canada 📷 | 120k volgers

Mark heeft al vele bestemmingen over de hele wereld gezien. Het avontuur stroomt door zijn aderen en hij doet altijd weer nieuwe bijzondere ervaringen op. Een van zijn gekste reizen was voor hem naar de Filipijnen. Waar hij op Goede vrijdag een ritueel meemaakte, waar mensen zich aan een kruis nagelde (niet tot dood). Een erg wilde ervaring om getuigen van te zijn. Ook in Colombia kwam hij oog in oog te staan met een vuurwapen, waar hij wel even zenuwachtig van werd. Je kan zijn spannende avonturen ook volgen via zijn youtube kanaal. De drie favoriete reisbestemmingen van Mark zijn: India, Bolivia en IJsland. @markharrison4

Screenshot-2020-12-08-at-08.48.02

ⓒ @markharrison4 – Instagram

2. Simone Wittgen, Nederland 📷 | 21,6k volgers

Naast dat Simone de Travel Influencer award van Columbus magazine 2020 op haar naam heeft staan inspireert ze ruim 21,6k volgers met haar prachtige foto’s. Simone heeft drie favoriete reisbestemmingen, waaronder onze eigen waddeneilanden en dan vooral Vlieland en Schiermonnikoog. De waddeneilanden geven een gevoel van vrijheid, de natuur is er weergaloos mooi en fotogeniek en de dorpjes zijn karakteristiek. Ook Frankrijk heeft Simone herontdekt. “Vooral de westkust vind ik mooi, zoals (ook weer een eiland) Île de Ré”. Een derde favoriet vakantieland is Oostenrijk, zowel in de winter als zomer. “Heel graag zou ik nog Schotland en Ierland willen ontdekken met hun woeste natuur.” De meest bijzondere reiservaring van Simone was het wakker worden met wasbeertjes in de tent in een National Park in Amerika. Nieuwsgierig geworden? Ontdek haar account @simone_wit .

Screenshot-2020-12-07-at-18.10.47

ⓒ @simone_wit – Instagram

3. James Gabriel Martin, Dublin 📷 | 926 volgers

James reist de hele wereld over, en schrijft onder andere voor de Lonely Planet. Hij legt de cultuur, verschillende tradities in andere landen op een geweldige manier vast. Zijn 3 favoriete reisbestemmingen zijn: Japan, Spanje en IJsland. Japan en IJsland geven de mogelijkheid om ontelbare mogelijke scènes vast te leggen. Ook Spanje is een geweldig reisland met het beste eten van de wereld en de mensen zijn er down to earth vindt James. Ook kan je er altijd rekenen op goed weer. De gekste belevenis had James op Cuba, waar hij op een plein in Havana ineens omringt werd door een steeds groter wordende groep wilde honden. Het was zo’n chaos dat zelfs mensen gewond raakte door de vechtende honden. James hielp een oudere dame die een nare wond opliep. Ze kon geen Engels en zij denkt waarschijnlijk tot op de dag vandaag nog steeds dat hij een dokter is. Bekijk zijn inspirerende foto’s @jamesgabrielmartin.

Screenshot-2020-12-08-at-08.44.24-1

ⓒ @jamesgabrielmartin – Instagram

4. Rufus, Amsterdam 📷 | 44,6k volgers

Van stillevens binnen tot prachtige panoramas buiten. Rufus legt beeldschone plaatjes vast. Je krijgt meteen zin om je koffers te pakken, of om weer verse bloemen in huis te halen. Rufus houdt namelijk enorm van bloemen. Veel prachtige plaatjes zijn geschoten in Amsterdam, maar ook in Zürich en omgeving, waar hij een paar jaar gewoond heeft. Je vindt de pareltjes allemaal @rufus_airlines .

5. Katjana Frisch, München 📷 | 1.603 volgers

Katjana legt de focus op outdoors. Haar stoere reisverhalen zijn een feestje om te volgen. Ze schiet enorm mooie plaatjes met haar eigen touch. Onder andere de Alpen, de Dolomieten en Antarctica komen voorbij. Ze komt net terug van Lanzarote, waar ze het prachtige landschap heeft ontdekt. Ga met haar mee op avontuur @katjanafrisch.

6. Philip, Hamburg 📷 | 1.637 volgers

Als hobbyfotograaf reist Philip veel. Dieren en natuur zijn het hoofdthema van zijn foto’s. De enorm mooie kleur contrasten in zijn foto’s laten je al snel wegdromen met het verlangen naar een volgend uitstapje. Philip woont in Hamburg en kijkt alweer met smacht uit naar zijn volgend reis. Zijn gekste reiservaringen waren het kajakken met orca’s vlakbij en het liften naar Wenen met een bijenkorf in de achterbak. En zo volgen er nog veel meer avonturen, “Reizen is gewoon zo leuk en in elke hoek vind je een nieuwe ervaring. In het wild kamperen en wakker worden door een rendier buiten, het zien van het noorderlicht of het ontmoeten van de meest interessante mensen uit verschillende culturen.” @p.c.o

Screenshot-2020-12-08-at-08.53.28

ⓒ @p.c.o – Instagram

7. Anja Gebhard, Nürnberg 📷 | 255 volgers

Naast haar fulltime baan, pakken Blogger Anja en haar vriend zo vaak als mogelijk de kans om lekker op reis te gaan. Haar favoriete reisbestemmingen zijn Colombia, de Filipijnen en Nicaragua. Met als highlight natuurlijk palmbomen, surfen en de heerlijke Zuid-Amerikaanse vibes. De meest bijzondere ervaring voor Anja was een bezoek aan een koffieplantage in Colombia. Na twee uur wachten werd ze eindelijk meegenomen en mocht ze het gehele proces van plukken tot koffiezetten meemaken. @travel_storytelling

Screenshot-2020-12-08-at-08.55.30-1

ⓒ @travel_storytelling – Instagram

8. Vlad Marius, Roemenië 📷 | 2.832 volgers

Ben jij ook altijd zo nieuwsgierig naar de betoverende landschappen van Roemenië? Vlad neemt je volledig mee op reis door de prachtige heuvels en valleien van Roemenië. Zijn favoriete reisbestemmingen zijn Kreta, Strasbourg en Interlaken. Zijn 2.832 volgers zijn hem iedere dag dankbaar voor de kleurrijke plaatjes. Ga met hem mee op avontuur @Vladm_photography !

1_by-@Vladm_photography1

ⓒ @Vladm_photography -Instagram

Meer artikelen in deze categorie: