Vakantiehuizen & appartementen in Amsterdam

Begin nu 1.454 huizen in Amsterdam te zoeken!

Zoek naar miljoenen vakantiehuizen
+
Vergelijk van meer dan 300 websites
=
Vind uw perfecte vakantiehuis tegen de beste prijs

Populairste accomodaties in Amsterdam

Toon alles

Vergelijk nu gratis 1.454 vakantiewoningen en vakantiehuizen in Amsterdam

Populaire zoekopdrachten in Amsterdam

Internet 1.374
Huisdieren toegestaan 191
Balkon/Terras 479
TV 578
Airconditioning 136
Tuin 221
Parkeermogelijkheid 738
Wasmachine 463
Verwarming 1.085

Amsterdam, een stad die opvalt. De hoofdstad van NEDERLAND biedt met haar prachtige grachten, de smalle bakstenen huisjes en de ontelbare bruggen een ongeëvenaard en pittoresk stadsbeeld. Net omwille van de buitengewone atmosfeer en de mogelijkheden tot recreatie die haast oneindig lijken, stromen jaarlijks meerdere miljoenen bezoekers toe in deze bruisende, culturele metropool. Heel erg in trek zijn de vakantieverblijven, appartementen, woonboten en vakantiehuizen – die vooral in het hoogseizoen zeer gegeerd zijn. Holidu beschikt over een uitgebreid assortiment van accommodaties – waardoor er voor elke smaak wel een geschikt vakantieverblijf is.

Wetenswaardigheden over Amsterdam

De geschiedenis van Amsterdam

Wist je trouwens dat de naam “Amsterdam”, letterlijk gezien, “Dam aan de Amstel” betekent? De eerste stadsdammen en nederzettingen aan de plaatselijke rivier werden rond 1.250 na Christus door vissers en boeren gebouwd. Er doet een legende de ronde dat de eerste steen werd gelegd door twee vissers die met hun zeezieke hond door het gebied onderweg waren. Toen de hond uit de boot sprong om zich van zijn zeeziekte te verlossen, moeten beide vissers aan wal zijn gegaan en Amsterdam gesticht hebben. Officieel wordt Amsterdam voor het eerst genoemd in 1.275 en verkreeg het pas in 1.300 stadsrechten. Amsterdam kan op een rijke geschiedenis bogen: Als in 1.602 in Amsterdam de “Verenigde Oost-Indische Compagnie” wordt opgericht,

wordt meteen het fundament gelegd voor het wereldwijd handelsnetwerk en de daaruit voortvloeiende Nederlandse kolonies. Vanuit Amsterdam veroverde Nederland de wereld: Noord-Amerika, Afrika, Indonesië, alsook Brazilië stonden daarbij centraal. Door de raakvlakken met deze nieuwe gebieden ontwikkelde zich al snel een uitgebreid commercieel netwerk, waardoor Amsterdam ook nog vandaag met haar exotische invloeden in de gastronomie uitblinkt. Het “Oost-Indisch Huis”, het hoofdgebouw van het gelijknamige bedrijf, kan trouwens tot op de dag van vandaag nog bezocht worden. Vanuit de centraal gelegen vakantiehuizen en vakantieverblijven kan je de belangrijkste bezienswaardigheden snel en eenvoudig bereiken.

Reistips en recreatie in Amsterdam

Wie een Amsterdam zoals in de prentenboekjes wil beleven, zal de beroemde grachtengordel met haar smalle huisjes, de charmante cafeetjes en de stenen bruggen voor geen geld willen missen. Het oostelijk deel van de stad, bestaande uit de Singel-, Heren-, Keizer- en Prinsengracht, biedt de bezoeker een voorbeeld van de bouwkunst tijdens de Gouden Eeuw van Amsterdam. Deze in de 17e eeuw opgerichte, prachtige bouwwerken danken hun smalle en hoge constructiewijze aan de toenmalige belastingen en huurkosten. Deze werden namelijk berekend op het aantal meters van de gevelbreedte. Voor wie tijdens zijn verblijf ook van dit typische postkaartuitzicht wenst te genieten en met het openbaar vervoer snel van punt A naar B wil reizen, loont het zeker de moeite eens een kijkje bij Holidu te nemen. Hier vind je een compleet aanbod van centraal gelegen vakantieverblijven en vakantiehuizen in Amsterdam.

Het Anna Frank Huis is een belangrijke bezienswaardigheid en wordt – zeer terecht – in elke reisgids aan de reiziger aangeprezen. Als je alleen al kijkt naar de wachtrij voor het huis, die zich tweemaal rond de blok slingert, weet je het al snel: we hebben hier niet zomaar te maken met de typische sightseeing hotspot. De geschiedenis van het kleine Joodse meisje dat zich tijdens de Tweede Wereldoorlog met haar familie jarenlang in een achterkamertje verstopte en haar ervaringen in een dagboek neerschreef, beroert de mensen tot op vandaag. De originele geschriften, evenals foto’s, worden er tentoongesteld; de kamers van de voor- en achterzijde van het huis zijn telkens ingericht met opschriften en leiden je door de bewogen geschiedenis van het huis.

Voor wie zijn honger naar kennis wil stillen, biedt Amsterdam een breed aanbod aan belangrijke musea. Kunstfans opgelet: het Van Gogh Museum en het Rembrandthuis zijn beiden volledig gewijd aan de schilderkunst en bieden hun bezoekers een inzicht in de collectie van de kunstenaars in kwestie. Het Rijksmuseum is niet meteen gespecialiseerd in een bepaalde kunstenaar of een bepaald tijdperk, maar stelt toch ook een zeer omvangrijke verzameling tentoon. Je vindt hier schilderijen uit verschillende eeuwen van bijvoorbeeld Vermeer, Rembrandt, Hals en Steen terug, net zoals etsen, handgemaakte voorwerpen of boeken. Wie niet zozeer houdt van klassieke tentoonstellingen moet zeker eens een kijkje nemen in de Heineken Experience. Deze leidt zijn bezoeker door de geschiedenis van de wereldberoemde brouwerij en laat hem zelfs proeven van de geëxposeerde waren. De Amsterdam Museum Card geeft voor vele tentoonstellingen recht op een korting. Besparen doe je trouwens ook op passende vakantieverblijven of vakantiehuizen – en bij Holidu is dat wel tot 55 %!

In Amsterdam vind je een veelheid aan culturele en recreatieve activiteiten. Naast de typische Amsterdamse bezienswaardigheden geniet je nog het beste van het leven van deze grootstad in de kleine cafeetjes en restaurantjes. Wie even genoeg heeft van de drukte van de stad, kan vanuit Amsterdam Centraal dagexcursies maken naar Zaandam, EDAM of naar Haarlem en daarbij de omgeving rond Amsterdam met al zijn windmolens en waterwegen ontdekken. Op Holidu tref je vakantiehuizen, woonboten, lofts en vakantieverblijven in Amsterdam aan, alsook aan de NEDERLANDSE KUST. Dankzij de eenvoudige zoekfunctie zijn deze snel en probleemloos te vinden.

Informatie over Amsterdam vakantieverblijven

Verheug jij je op een vakantie in een vakantiehuis of vakantieverblijf in Amsterdam? Dan vergelijk je bij Holidu 86 vakantiehuizen en 2.206 vakantieverblijven van verschillende vakantieverblijfwebsites om de voordeligste prijs voor je verblijf te vinden. In 602 verblijven kan je op je eigen balkon of eigen terras relaxen. 602 vakantieverblijven verwelkomen je bovendien met een eigen sauna. Amsterdam leent zich ook bijzonder goed voor hengelaars. Minstens 76

vakantieverblijven en vakantiehuizen bieden in de directe omgeving uitstekende mogelijkheden om te vissen. In 1.914 vakantiewoningen en vakantieverblijven heb je WLAN. Zo kun je je ook nog vanop je bestemming over de toeristische hoogtepunten van Amsterdam informeren. Ook een vakantie met je hond of je kat is geen probleem. In 526 verblijven kan je je hond of kat meebrengen. Boek nu en maak je op voor een ontspannende en prachtige tijd in Amsterdam!