Dit zijn de 10 zoetste steden van Nederland

magazine_image

Ken je dat ook? Dat je verlangen naar zoet en suikers toeneemt in de winter? Minder zon betekend dat er ook minder endorfine wordt aangemaakt in je lichaam. Chocolade kan bijvoorbeeld helpen je endorfine voorraad weer een boost te geven! Mocht je trek hebben in een kort culinair uitstapje naar de bakker of pattisserie voor: Franse croissants, Weense Sachertorte, Portugese Pastel de Nata of Spaanse crema catalana. Holidu heeft de tien “zoetste steden” van Nederland voor je op een rij gezet. We hebben onderzocht hoeveel bakkerijen, banketbakkers en patisserieën de Nederlandse steden rijk zijn, in verhouding tot het aantal inwoners.

Baeckereien_Credit_Pixabay-1

Dit zijn de 10 zoetste steden van Nederland

1.Amsterdam 🍰 8.1

Zoeter dan zoet kan het in Amsterdam niet worden. Met ruim 350 bakkerijen, banketbakkers en patisserieën is dit toch echt de grote winnaar. Het bakken gaat hier gepaard met liefde en dat zie en proef je zeker terug in de kunstwerkjes. Onder andere Tout Patisserie & My little Patisserie worden hoog gewaardeerd in de stad. Er gaat toch niets boven een wandeling over de grachten met een koffie in de ene hand en een cup cake in de andere. Als je de beroemde appeltaart van Kuyt trouwens nog niet kent, moet je deze ook vooral gaan proberen deze dagen!

Amandel-taart_By-Holidu-1

2. Maastricht 🍰 7.5

Voor al je suiker behoeftes zit je ook wel snor in het Zuiden van Nederland. Hier komen onder andere pletskeskook en Limburgse vlaai, iets om te proberen als je op bezoek bent. Maar Maastricht is ook een groot aantal banketbakkers rijk die je voorzien van lekkers. Voor Patisserie Noblesse en Patisserie Peter Lemmens lassen wij graag een cheat day in!

3. Arnhem 🍰 7.3

Heb jij Arnhemse meisjes wel eens geprobeerd? Het zijn de bekende koekjes uit Arnhem. Maar die ben je al snel vergeten als je de Sint soezen van Sweet Sugar Hill ziet. Ook bij Hemels lekker vind je creaties waarbij het water je in de mond loopt. Voor een unieke verjaardagstaart ben je hier zeker aan het juiste adres.

Mood_By-Holidu

4. Den Haag 🍰 7.0

Den Haag komt er ook niet slecht vanaf, met een 7 in deze lijst. De stad bezit welgeteld 186 bakkers, banketbakkers en patisserieën. Koekela in Den Haag staat bekend om zijn worteltaart en Pompernikkel is een zuurdesem bakkerij met ook erg lekkere zoete verrassingen in de aanbieding.

5. Breda 🍰 6.7

Brabant staat niet alleen bekend om hun Bossche bol uit Den Bosch, maar Breda heeft zijn eigen variant: de Nassau bol. Zeker de moeite waard om te proberen. Nog een traditie in de regio is de befaamde Ginnekoek. De ambachtelijke bakkerij Joppen creëerde deze. Naast de traditionele lekkernijen biedt Zoeteke heerlijke brievenbus koekjes en enorme verjaardagstaarten, die je kan bestellen. Duik eens in de fotogalerij, het oog wil ook wat.

Koekjes_By-Holidu

6. Leiden 🍰 6.4

Alle zoetekauwen in Leiden kunnen hun hart ophalen met hun stad op de zesde plaats. Voor wie Frankrijk mist, bij Mamie Gourmande kan je terecht voor fantastische tartelette en éclairs. Daarnaast zijn de taarten, gebakjes van patisserie VINTEAGE om je vingers bij af te likken. Heb je iets speciaals te vieren? Dan is dit echt een must!

7. Haarlem 🍰 6.4

Haarlem scored punten met maar liefst 51 bakkers, banketbakkers en patisserieën. Met veel liefde en aandacht worden er heerlijke Franse lekkernijen gecreëerd bij Boulangerie Oscar. Je bemachtigd er madeleines en verrukkelijke amandel croissantjes. De Portugese Pastel de Nata is hier ook te verkrijgen, smulleeenn!

High-tea_By-Holidu

8. Alkmaar 🍰 6.3

Met 6,3 patisserieën en banketbakkers per 20.000 inwoners dingt Alkmaar ook in het rijtje mee. Hoog gewaardeerd in de stad wordt Patisserie A.C. de Boer en Bakkerij Beerse, die beide al volledig in de sint en kerstsfeer zijn.

9. Utrecht 🍰 6.3

Op plaats negen komen we aan in Utrecht. De bekende Domtorentjes, romige chocolade bonbons, bemachtig je bij Banketbakker Theo Blom. Maar mocht je liever voor de lactosevrije en glutenvrije taartjes gaan, dan kan je bij rose&vanilla terecht.

10. Schiedam 🍰 6.1

Onze hekkensluiter Schiedam, met 6,1 banketbakkers en patisserieën per 20.000 inwoners, mag niet ontbreken. Hier stuiten we op de heerlijke turkse Patisserie LaTadia. Onder andere met fistikli sarma en baklava. Is dat niet genoeg? Je vindt er nog veel meer lekkers.

Citroen-taartje_By-Holidu

Onderzoeksmethode
Het aantal bakkerijen, banketbakkerijen en patisserieën is gebaseerd op gegevens van Google (november 2020) en werd in verhouding tot het aantal inwoners geplaatst. Er werd rekening gehouden met steden in Nederland met meer dan 75.000 inwoners. Er zijn ruim 1900 Nederlandse banketbakkers, patisserieën en bakkers in Nederland onderzocht die als zodanig op Google worden gemarkeerd. Het totaal per stad is gedeeld door het aantal inwoners om zo de dichtheid score te berekenen.

Meer artikelen in deze categorie:

Reizen & Lifestyle

Holidu presenteert: de fitste steden van Nederland

Omdat we er weer lekker op uit trekken, heeft Holidu voor je uitgezocht wat de fitste steden van Nederland zijn. En waar we de meest sportieve activiteiten kunnen vinden. We hebben het aantal fastfood restaurants, sportgelegenheden en het percentage gezond gewicht met elkaar vergeleken. Deze tien steden hebben alle factoren in huis om je een sportief weekendje weg te bezorgen.
Reizen & Lifestyle

De meest vegan-friendly steden van Nederland

Deze steden in Nederland zijn het meest geschikt voor een veganistische maaltijd. Op 1 november is het World vegan Day, deze dag staat geheel in het teken van plant-based eten! Vroeger betekende een vegan dieet alleen maar kikkererwten of linzen, maar tegenwoordig kan je bij veel restaurantjes terecht!
Reizen & Lifestyle

Steden met de meeste vitamine G(roen)

Als je in de stad leeft is het heerlijk om je vrije tijd of je pauze te gebruiken om even in het groen te ontspannen. Of de zon nou schijnt, de eerste herfstblaadjes vallen, in ieder seizoen is er weer wat nieuws te zien in het park.
Reizen & Lifestyle

De beste fietssteden van Nederland

De fiets is voor ons Nederlanders bijna onmisbaar. Het duurzame en sportieve vervoersmiddel dat ons overal naartoe brengt. Ook als toerist is het steeds interessanter om steden op twee wielen te verkennen. Dit vond Holidu, de zoekmachine voor vakantiehuizen een mooie gelegenheid om te onderzoeken welke steden de hoogste dichtheid aan fietspaden hebben. Om zo te bepalen wat de beste fietssteden van Nederland zijn.
Reizen & Lifestyle

Tien verstopte parels die je alleen per boot kan bereiken

Heb je ook zo genoeg van de overvolle stranden en vakantiebestemmingen? Wil je wel is wat nieuws uitproberen? Wat dacht je van een zeiltocht? Met een zacht briesje op je gezicht kun je het dagelijks leven heerlijk vergeten.
Reizen & Lifestyle

Dit zijn de beste openbaar vervoers-steden van Nederland

Het openbaar vervoer, voor de ene is dit iedere dag om zo naar werk te gaan. Voor de ander is dit tijdens een stedentrip om zo snel van A naar B te komen en de mooiste plekken in een stad te ontdekken. De efficiëntie van het OV-netwerk verschilt per stad. Veel mensen vinden het gemakkelijk om te klagen over het OV, maar hoe snel en gemakkelijk is het eigenlijk om je met de bus, de metro of de tram te verplaatsen?
Ontvang als eerste de nieuwste updates over reizen, lifestyle en de beste deals.
Door te registreren ga je akkoord met de
Algemene voorwaarden
en
Privacybeleid
. Je zult deals van Holidu en onze partner Bookiply ontvangen.