Holidu Magazine

Accommodaties

8 unieke vakantiewoningen voor een onvergetelijk verblijf in eigen land

Zin om eens in een watertoren, een traditionele windmolen of in een super-de-luxe glampingtent te verblijven?
Accommodaties

Knusse vakantiehuizen voor een romantisch uitje met jouw Valentijn

Valentijnsdag is hét perfecte excuus om een romantisch uitje te boeken. Single? Organiseer een ‘Galentine’ met al je besties.
Holidu Nieuws

Holidu haalt 37 miljoen euro op in Serie D-financiering

Wij zijn blij om aan te kondigen dat Holidu €37 miljoen aan kapitaal heeft aangetrokken. De Serie D-financieringsronde wordt geleid door 83North, terwijl ook bestaande investeerders deelnemen.
Reizen & Lifestyle

De top 30 meest populaire kleine Nederlandse bestemmingen in 2021

Een jaar na het begin van de pandemie houdt de reislust niet op: ondanks de aanhoudende reisbeperkingen blijf het Nederlandse volk het web raadplegen om informatie te vinden over de bestemmingen die zij graag willen bezoeken; waaronder ook kleinere steden en dorpen.
Reizen & Lifestyle

Nederlandse badplaatsen en stranden: Dé verborgen pareltjes die je nog NIET vaak voorbij zag komen op Instagram

De top 10 badplaatsen en stranden van Nederland met de minste hashtags - hier gingen nog niet veel mensen je voor en zijn er nog vele hoekjes onbelicht gebleven.
Reizen & Lifestyle

De 10 beste Portugese bestemmingen voor een heerlijke golfvakantie

Golf is een sport die weliswaar over de hele wereld wordt gespeeld, maar het is zeker geen allemanssport is zoals bijvoorbeeld voetbal. De meesten van ons weten waarschijnlijk wel dat het erom gaat een bal in een gat te krijgen met zo min mogelijk slagen en dat je een soort parcours aflegt op de baan, maar is het echt zo eenvoudig? Zoals Arnold Palmer, een van de grootste en meest charismatische golfers aller tijden ooit zei: "Golf is bedrieglijk eenvoudig, maar grenzeloos ingewikkeld.” Een land dat vaak in verband gebracht wordt met deze sport is Portugal. Portugal, en dan met name de Algarve, is een zeer geliefde bestemming onder Nederlandse golfliefhebbers om te bezoeken voor een onvervalste golfvakantie. Door de enorme populariteit van Portugal onder golfers en het vermogen om elk jaar duizenden golftoeristen aan te trekken, besloten we de volgende vraag te stellen: wat zijn in Portugal eigenlijk de beste bestemmingen om te golfen?
Holidu Nieuws

Steeds meer vakantiewoningen kunnen kosteloos worden geannuleerd

Holidu, dé zoekmachine voor vakantiehuizen, speelt in op een van de belangrijkste reisthema's van 2021: flexibel vakantie kunnen boeken. Dit komt omdat het reisgedrag sinds de uitbraak van de Corona-pandemie aanzienlijk veranderd is en een gratis annuleringsoptie nu voor veel reizigers van het grootste belang is.
Reizen & Lifestyle

Dit zijn de 10 zoetste steden van Nederland

Wil je een kort culinair uitstapje maken naar de bakker of pattisserie voor: Franse croissants, Weense Sachertorte of Portugese Pastel de Nata? Holidu heeft de tien "zoetste steden" van Nederland voor je op een rij gezet.
Reizen & Lifestyle

Tien verstopte parels die je alleen per boot kan bereiken

Heb je ook zo genoeg van de overvolle stranden en vakantiebestemmingen? Wil je wel is wat nieuws uitproberen? Wat dacht je van een zeiltocht? Met een zacht briesje op je gezicht kun je het dagelijks leven heerlijk vergeten.
Reizen & Lifestyle

Oesters rapen in Nederland: het seizoen is geopend!

Zelf oesters rapen is de laatste tijd flink in opmars, niet alleen in Zeeland, maar ook in andere delen van het land, zoals op de Waddeneilanden of in de provincie Groningen. Het is een trend die perfect aansluit bij de tijd waarin we leven en ons groeiende bewustzijn over de (zoals we inmiddels weten: milieu-onvriendelijke) massale productie van voedsel. Steeds vaker hebben mensen behoefte te weten waar hun eten vandaan komt en kiezen voor lokaal, vers en biologisch. Het seizoen voor oesters rapen is geopend dus raap nu je eigen maaltje bij elkaar op een van deze bestemmingen langs de kust.
Reizen & Lifestyle

De top 30 meest populaire kleine Belgische bestemmingen in 2021

Een jaar na het begin van de pandemie houdt de reislust niet op: ondanks de aanhoudende reisbeperkingen blijven Belgen het web raadplegen om informatie te vinden over de bestemmingen die zij graag willen bezoeken; waaronder ook kleinere steden en dorpen.
Reizen & Lifestyle

De beste Nederlandse shopsteden voor Black Friday

Nu de feestdagen voor de deur staan en de feestvreugde in de lucht hangt, begint iedereen zich af te vragen waar ze dit jaar hun inkopen kunnen doen. Maar welke steden tillen winkelen naar een heel nieuw niveau?
Holidu Nieuws

Voormalig Booking.com CEO Kees Koolen investeert 4 miljoen in zoekmachine voor vakantiehuizen Holidu

Voormalig Booking.com CEO Kees Koolen investeert meer dan €4 miljoen als onderdeel van een €5 miljoen uitbreiding na de €40 miljoen Serie C-ronde 2019. Dit maakt Holidu, de zoekmachine voor vakantiehuizen en een van de snelst groeiende technologiebedrijven in de reisindustrie, vandaag bekend.
Reizen & Lifestyle

Reizen door de ogen van een reisfotograaf

Als reislustige volg jij misschien allang je favoriete reis influencers, maar heb je ook al deze geweldige inspirerende reisfotografen op je stream? Holidu heeft voor jou 8 reisfotografen op een rij gezet, zodat je de reislust levendig houdt en alvast met de planning voor je volgende reis kan beginnen!
Reizen & Lifestyle

Dit zijn de beste openbaar vervoers-steden van Nederland

Het openbaar vervoer, voor de ene is dit iedere dag om zo naar werk te gaan. Voor de ander is dit tijdens een stedentrip om zo snel van A naar B te komen en de mooiste plekken in een stad te ontdekken. De efficiëntie van het OV-netwerk verschilt per stad. Veel mensen vinden het gemakkelijk om te klagen over het OV, maar hoe snel en gemakkelijk is het eigenlijk om je met de bus, de metro of de tram te verplaatsen?
Holidu Nieuws

Holidu, een veilige optie

Ben je op zoek naar een website die vakantiehuizen vergelijkt met een gevarieerd aanbod van hoge kwaliteit en betrouwbaarheid om jouw aankomende reis voor te bereiden? We leggen je uit waarom Holidu precies is waarnaar je op zoek bent en waarom wij jouw beste partner in crime zijn, voor jouw volgende vakantie en alle andere die nog zullen volgen!
Reizen & Lifestyle

De 10 beste kunstijsbanen van Nederland

Nu de Olympische Winterspelen in volle gang zijn, is één ding opnieuw kristalhelder geworden: Nederland is een schaatsland! Wat doen de langebaanschaatsers, maar ook de shorttrackers het goed op de Spelen en wat een genot is het om het te kijken! Wist je dat we in Nederland maar liefst 17 ijsbanen met kunstijs hebben, zodat je het hele jaar lang naar hartelust je schaatshobby kan uitoefenen? De hoogste tijd dus om eens een nader kijkje te nemen en een antwoord te krijgen op de vraag: Wat zijn de beste kunstijsbanen van Nederland?
Reizen & Lifestyle

De 10 meest sneeuwzekere Europese steden voor een winters weekendje weg

Een stedentrip is dé perfecte manier om jezelf en je reispartner(s) een paar dagen onder te dompelen in de cultuur van een bruisende nieuwe bestemming, en wat is een beter moment om dat te doen dan wanneer er een goede kans is dat de stad bedekt is met een deken van sneeuw? Een laag hagelwitte sneeuw maakt simpelweg alles mooier, en zorgt voor de beste winterse vibes om je in de vakantiestemming te brengen. Laat je niet afschrikken door het koude weer! Je kunt warm ingepakt en met een warme chocolademelk in de hand door de straten slenteren, en daarna opwarmen in je sfeervolle accommodatie.
Ontvang als eerste de nieuwste updates over reizen, lifestyle en de beste deals.
Door te registreren ga je akkoord met de
Algemene voorwaarden
en
Privacybeleid
. Je zult deals van Holidu en onze partner Bookiply ontvangen.