Revolutie op de vakantiehuizenmarkt

Steeds meer vakantiehuizen kunnen kosteloos worden geannuleerd

magazine_image

Holidu, dé zoekmachine voor vakantiehuizen, speelt in op een van de belangrijkste kwesties bij het boeken van vakanties dit jaar: flexibele annuleringsmogelijkheden. Op Holidu kunnen al meer dan twee miljoen vakantiewoningen gratis worden geannuleerd.

 

  • Nieuwe zoekfunctie toont gratis annuleerbare accommodaties met één klik.
  • Meer en meer partners van Holidu bieden inschikkelijke annuleringsclausules aan.
  • Meer dan twee miljoen vakantiewoningen kunnen nu al kosteloos worden geannuleerd.
  • Vakantiewoningen met een flexibel annuleringsbeleid hebben tot vijf keer meer kans om geboekt te worden.
  • Het aanbod van gratis annuleerbare accommodaties varieert per regio.

 

 

 

Holidu, dé zoekmachine voor vakantiehuizen, speelt in op een van de belangrijkste reisthema’s van 2021: flexibel vakanties kunnen boeken. Dit komt omdat het reisgedrag sinds de uitbraak van de Corona-pandemie aanzienlijk veranderd is en een gratis annuleringsoptie nu voor veel reizigers van het grootste belang is.

Flexibele annuleringsmogelijkheden waren tot nu toe geen vanzelfsprekendheid op de sterk groeiende vakantiehuizenmarkt. Johannes Siebers, oprichter van de zoekmachine voor vakantiehuizen Holidu legt uit: “De vakantiehuizenmarkt loopt achter op andere reissegmenten; bij hotels bijvoorbeeld zijn soepelere annuleringsvoorwaarden al veel langer ingeburgerd. We zijn blij dat we hier een inhaalslag kunnen maken en bieden vakantiegangers nu al meer dan twee miljoen accommodaties aan waarbij flexibel geboekt kan worden. Ook kunnen reizigers door middel van een nieuwe filteroptie veel makkelijker zoeken naar woningen die kosteloos kunnen worden geannuleerd.”

Nieuw filter: “gratis annuleren”

Holidu-oprichters Johannes en Michael Siebers hebben het tot hun missie gemaakt om het zoeken en boeken van vakantiehuizen eindelijk eenvoudig – en sinds Corona ook veel flexibeler – te maken. Holidu biedt zijn gebruikers nu een nieuw “gratis annuleren”-filter waarmee ze met één klik op de knop alle vakantiehuizen met flexibele voorwaarden kunnen vinden. Bij elke zoekopdracht kunnen bezoekers van de Holidu-website filters gebruiken voor bijvoorbeeld de voorzieningen, prijs of beoordeling om de juiste accommodatie voor hen te vinden.

Nu wordt de selectie van filters uitgebreid met het filter “Gratis annuleren”. Als dit filter geactiveerd wordt, verschijnen in de zoekresultaten alleen vakantiehuizen en appartementen waarvoor na de boeking een kosteloze annulering mogelijk is. In de gedetailleerde informatie over de accommodaties worden de exacte termijnen vermeld, bijvoorbeeld twee weken of zelfs drie dagen voor vertrek.

Gratis Annuleren - nieuw filter in de Holidu app

“Gratis annuleren”-filter in de Holidu app

Steeds meer aanbieders van vakantiehuizen hanteren soepele annuleringsvoorwaarden

De zoekmachine voor vakantiehuizen, Holidu, verzamelt niet alleen het aanbod van alle grote boekingsportalen, zoals Vakantiehuizendirect.nl en Booking.com, maar ook dat van vele regionale gespecialiseerde aanbieders. Zo kunnen klanten miljoenen gebundelde vakantieaccommodaties van meer dan duizend aanbieders op één pagina vinden en transparant met elkaar vergelijken. “Vorig jaar is gebleken dat de annuleringsvoorwaarden van de afzonderlijke aanbieders zeer verschillend werden behandeld. Voor de klant betekende dit dat hij/zij veel kleine lettertjes moest lezen,” zegt Johannes Siebers.

In 2020 werd ongeveer 38 procent van de vakanties in vakantiehuizen geannuleerd. Een grote frustratie voor veel reizigers, aangezien vakanties in vakantiewoningen sinds de uitbraak van de Corona-pandemie een hoge vlucht hebben genomen en voor velen de voorkeursaccommodatie zijn. Daarom heeft het Holidu-team de afgelopen maanden hard gewerkt om nieuwe annuleringsmodellen uit te rollen met partnerportalen en verhuurbedrijven van vakantiehuizen. “Wij zien dat flexibele voorwaarden erg in trek zijn bij de klanten. Vakantiehuizen met goede annuleringsmogelijkheden genereren tot vijf keer meer boekingen,” meldt Siebers. 

Johannes Siebers

Johannes Siebers, CEO

De helft van alle aanbieders wereldwijd vertrouwt nu al op het nieuwe concept. In Nederland is het beeld vergelijkbaar: op dit moment kan al zo’n 52% van alle accommodaties flexibel geannuleerd worden. Utrecht gaat als vakantieregio op kop; hier kan zelfs meer dan 58% van de vakantiewoningen flexibel geannuleerd worden. Ook Zeeland en Noord-Brabant komen goed uit de bus met respectievelijk 56,15% en 54,84%. Limburg, de Veluwe en de Nederlandse kustplaatsen blijven rond de 49% steken en Texel is in dit lijstje de hekkensluiter; op het eiland kan op dit moment (nog) slechts een derde van de vakantiehuizen flexibel geannuleerd worden. 

Gratis Annuleren-filter op de Holidu website

Nieuw “Gratis Annuleren”-filter op de Holidu website

Over Holidu

Holidu heeft als missie om het zoeken en boeken van vakantiewoningen eindelijk gemakkelijk te maken. De zoekmachine voor vakantiehuizen stelt reizigers in staat om de ideale accommodatie voor de laagste prijs te boeken. Ook helpt het eigenaren van vakantiehuizen om met minder werk hun boekingen te vermenigvuldigen, door middel van de software en service oplossing onder de merknaam Bookiply. De broers Johannes en Michael Siebers hebben Holidu in 2014 opgericht. Het snelgroeiende bedrijf met start-up mentaliteit is gevestigd in München en heeft lokale kantoren in de meest aantrekkelijke reisbestemmingen van Europa. Voor meer informatie kijk op: www.holidu.nl en www.bookiply.nl.

Meer artikelen in deze categorie:

Holidu Nieuws

Voormalig Booking.com CEO Kees Koolen investeert 4 miljoen in zoekmachine voor vakantiehuizen Holidu

Holidu Nieuws

Holidu haalt €40 miljoen op!

Gastheren

Offline marketingtechnieken voor vakantieverhuur

Gastheren

Werk samen met lokale bedrijven en verbeter jouw vakantieverhuur

Gastheren

Verbeter de online aanwezigheid van je vakantiewoning

Gastheren

Buren en vakantieverhuur: tips voor goede buurtrelaties

Ontvang als eerste de nieuwste updates over reizen, lifestyle en de beste deals.
Door te registreren ga je akkoord met de Algemene voorwaarden en Privacybeleid. Je zult deals van Holidu ontvangen.