Holidu haalt €40 miljoen op in Serie C-financiering

en kondigt een oplossing aan voor eigenaren van vakantiehuizen

magazine_image

Holidu, een toonaangevend technologisch bedrijf in de vakantiehuizen sector, kondigde in September 2019 aan dat het een financieringsronde Series-C van €40 miljoen heeft afgesloten. De ronde werd geleid door Prime Ventures, met deelname van Coparion en MairDuMont Ventures. Alle bestaande investeerders, waaronder EQT Ventures, Venture Stars, Senovo en business angel Chris Hitchen, namen ook deel aan de ronde.

Holidu werd in 2014 opgericht door Johannes en Michael Siebers na een frustrerende ervaring bij het boeken van een vakantiehuis voor een surfvakantie naar Portugal. De broers hebben urenlang door tientallen websites gebladerd om de juiste accommodatie te vinden en realiseerden zich dat sommige van de accommodaties op meerdere websites werden aangeboden voor verschillende prijzen. Hierbij was het boeken van een accommodatie moeilijk omdat de agenda’s op de websites vaak niet up-to-date waren. Johannes en Michael besloten deze problemen op te lossen met technologie en namen de missie op zich om het zoeken en boeken van vakantiehuizen eindelijk eenvoudig te maken.

Michael und Johannes Siebers

Sindsdien is Holidu uitgegroeid tot een van de snelst groeiende reisorganisaties ter wereld. De zoekmachine is nu actief in 21 markten en bedient meer dan 10 miljoen bezoekers per maand. Met haar eigen beeld herkenningstechnologie vergelijkt Holidu de prijzen van meer dan 15 miljoen vakantiewoningen op 600 verschillende websites, waaronder Airbnb, Booking.com en Homeaway. Dit stelt gebruikers in staat om tot 55% te besparen op hun boeking. Eerder dit jaar bouwde Holidu voort op haar organische groei door de overname van de Spaanse concurrent Hundredrooms.

Terwijl de versnippering van de markt het boeken van vakantiehuizen moeilijk maakt voor reizigers, maakt het ook het beheer van vakantiehuizen moeilijk voor verhuurders. Eigenaren moeten hun eigendommen op meerdere websites plaatsen om de bezettingsgraad te maximaliseren en worstelen om de agenda’s gesynchroniseerd te houden via deze sites. Deze moeilijkheid verklaart het gebrek aan beschikbaarheid van accommodaties en de hoge annuleringspercentages in de markt. Trouw aan haar missie heeft Holidu een onafhankelijke oplossing ontwikkeld voor huiseigenaren van vakantiewoningen onder de merknaam Bookiply.

Bookiply bedient huiseigenaren van vakantiewoningen door het distribueren van accommodaties naar de grootste reiswebsites, het synchroniseren van kalenders, en het creëren van meertalige beschrijvingen en professionele foto’s. Een team van experts neemt de communicatie met de reizigers over en helpt de eigenaren om hun inkomsten te maximaliseren. Bookiply beheert al 5.000 accommodaties en is marktleider in verschillende Europese vakantiebestemmingen. De focus ligt op huiseigenaren die nog niet online zijn of waarvan de digitale aanwezigheid geoptimaliseerd kan worden. Bookiply is een van de belangrijkste connectivity partners van Booking.com en werd onlangs erkend voor de productkwaliteit.

De nieuwe financiering zal worden gebruikt om de productontwikkeling verder te stimuleren, zowel van de Holidu website als de Bookiply-software. Daarnaast zal het bedrijf zijn inventarisatie vergroten door de portefeuille van aangesloten Holidu partners uit te breiden en het aantal eigenaren van vakantiehuizen dat met Bookiply werkt snel op te voeren. Om dit te bereiken is het bedrijf ook van plan om meerdere regionale kantoren te openen, waaronder ook in Amsterdam.

Johannes Siebers, CEO en medeoprichter van Holidu, zei: “We zijn blij om met zo’n sterke groep van investeerders te werken, waaronder Prime Ventures en EQT Ventures. De financiering zal onze groei versnellen en ons helpen om meer unieke waarde te creëren voor onze partners, reizigers en eigenaren van vakantiehuizen”.

“Wij geloven in de kracht van technologie en data en door deze twee te verbinden, kan bijna elk probleem worden opgelost. De markt voor vakantieverhuur ligt nog steeds tien jaar achter op andere digitale markten, dus deze kans is enorm”, voegt Michael Siebers toe, CTO en medeoprichter van Holidu.

Nick Kalliagkopoulos, directeur van Prime Ventures zei: “Holidu heeft producten ontwikkeld waar gebruikers aan beide zijden van van houden in de markt van vakantieverhuur. We waren onder de indruk van de technologie en de klantgerichtheid van het team en we zijn enthousiast om met hen samen te werken om het bedrijf verder uit te breiden”.

“Johannes en Michael zijn ambitieuze en zeer toegewijde oprichters”, zegt Kees Koolen, Senior Advisor bij EQT Ventures en voormalig CEO en voorzitter van Booking.com. “Het ondersteunen van Holidu op deze reis, maakt me erg enthousiast om de ontwikkeling te zien van het bedrijf en haar toekomstige groeiplannen”.

Over Holidu
De missie van Holidu is om het zoeken en boeken van vakantiewoningen eindelijk gemakkelijk te maken. De zoekmachine voor vakantieverhuur stelt reizigers in staat om de ideale accommodatie voor de laagste prijs te boeken. Het bedrijf helpt ook eigenaren van vakantiehuizen om hun boekingen met minder werk te vermenigvuldigen door middel van de software en service oplossing onder de merknaam Bookiply. De broers Johannes en Michael Siebers hebben Holidu in 2014 opgericht. De snelgroeiende start-up is gevestigd in München en heeft lokale kantoren op de meest aantrekkelijke reisbestemmingen in Europa. Voor meer informatie, zie www.holidu.nl en www.bookiply.nl.

Over Prime Ventures
Prime Ventures is een toonaangevende venture capital en growth equity bedrijf die zich richt op investeringen in snel groeiende Europese technologiebedrijven. Het maakt gebruik van zijn kapitaal, ervaring en netwerk om bedrijven te begeleiden om wereldwijd marktleider te worden. Vanuit kantoren in Nederland en het Verenigd Koninkrijk beheert het onafhankelijke partnerschap meer dan 750 miljoen euro aan gecommitteerd kapitaal. Voor meer informatie, zie www.primeventures.com.

Over EQT Ventures
EQT Ventures is een multi-stage VC fund met investeringen van meer dan 566 miljoen euro. Het fonds is gevestigd in Luxemburg en heeft beleggingsadviseurs gevestigd in Stockholm, Amsterdam, Londen, San Francisco en Berlijn. Aangedreven door enkele van Europa’s meest ervaren investeringsadviseurs met een ondernemersachtergrond, helpt EQT Ventures de volgende generatie ondernemers met kapitaal en hands-on ondersteuning. EQT Ventures maakt deel uit van EQT, een toonaangevende investeerders met meer dan 61 miljard euro aan aangetrokken kapitaal in 29 fondsen. Voor meer informatie, zie eqtventures.com.

 

Meer artikelen in deze categorie:

Gastheren

Offline marketingtechnieken voor vakantieverhuur

Gastheren

Werk samen met lokale bedrijven en verbeter jouw vakantieverhuur

Gastheren

Verbeter de online aanwezigheid van je vakantiewoning

Gastheren

Buren en vakantieverhuur: tips voor goede buurtrelaties

Gastheren

Veelgemaakte juridische fouten door vakantieverhuurders in Spanje

Gastheren

Tips voor een gepersonaliseerde vakantieverhuur

Ontvang als eerste de nieuwste updates over reizen, lifestyle en de beste deals.
Door te registreren ga je akkoord met de Algemene voorwaarden en Privacybeleid. Je zult deals van Holidu ontvangen.