Hotspots in Bangkok

Tips voor je reis naar Bangkok

Met zoveel geuren, smaken, geluiden en bezienswaardigheden van de traditionele Thaise cultuur, kan deze metropool behoorlijk overweldigend worden bij je eerste bezoek. Maar Bangkok zal nooit saai worden. Wandel rond, verken de tempels en voedselmarkten en neem een ontspannende massage. We hebben een aantal verborgen highlights voor je reis naar Bangkok verzameld.

1. Hotspot Bangkok: The Never Ending Summer

Als je zin hebt in een geweldig restaurant met airconditioning na het testen van de vele voedselmarkten in Bangkok, is dit een heerlijke plek om te gaan voor lekker eten. Het bevindt zich in een hergebruikt industrieel magazijn. Het interieur is voorzien van betonnen muren, verouderde rode baksteen, vintage lampen, teakhouten meubels en hangende planten. De gerechten zijn geïnspireerd op de traditionele Thaise keuken, maar hebben ook een lichte Europese twist. Zelfs traditionele en eenvoudige gerechten zoals de cashew-kip smaken hemels. De gemakkelijkste manier om hier te komen is om een ​​taxi te nemen naar “de jamfabriek”. Je vindt hier ook een boekhandel, een café en een kunstgalerie.

The Never Ending Summer

The Never Ending Summer / © Instagram: abu1710

2. Hotspot Bangkok: Maeklong Railway Markt

Zelfs als je op verschillende markten in Bangkok bent geweest, zal deze zeker opvallen: een trein rijdt er meerdere keren per dag doorheen! Echt in het midden en dichtbij genoeg om aan te raken. De kraampjes verkopen fruit, groenten, vlees, zeevruchten, evenals zoete snacks, kleding en bloemen. Deze geweldige ervaring is echt een reisje waard. De Maeklong-spoorwegmarkt ligt ongeveer een uur ten zuidwesten van de stad Bangkok en je kunt er met de taxi of de trein komen.

Maeklong Railway Markt

Maeklong Railway Market / © Instagram: brunaherdy

3. Hotspot Bangkok: Metro Forest

In de wijk Prawet ligt deze stedelijke oase op ongeveer 6 kilometer van de internationale luchthaven aan de oostkant van Bangkok. Bezoekers kunnen meer dan 250 inheemse plantensoorten observeren vanaf een skywalk. Het ecologische project is opgezet om het bewustzijn van het belang van stadsbossen in Bangkok te vergroten. Het is de ideale plek om te ontsnappen aan de drukte van het stadscentrum en een wandeling te maken in de prachtige natuur.

Metro Forest

Metro Forest/ © Instagram: icepnd

4. Hotspot Bangkok: Café Hookrajong

Deze plek ligt niet in het centrum van de stad, maar als je langer in Bangkok verblijft en verder wilt gaan dan alleen de typische toeristische plekken, ga dan hier naartoe! Het Hookrajong Café ligt in de wijk Yannawa en is een klein, speciaal café dat is gevestigd in een stijlvol glazen gebouw. De naam van het café komt van de bomen in de tuin, maar omdat het buiten behoorlijk warm is, genieten de meeste mensen liever binnen van hun cake en drankjes. Zorg ervoor dat je hun matcha specials bestelt! Ze staan ​​bekend om hun “Spring Coffee”, wat bevroren matcha in bladvormig ijs met warme melk en warme koffie is.

Café Hookrajong

Hookrajong Café / © Instagram: whereweego

Vakantiehuizen in Bangkok

Meer artikelen in deze categorie: