Hotspots Amsterdam

Tips voor je volgende reis naar Amsterdam

magazine_image

Beroemd om de vele grachten, gerenommeerde musea en cafés voor zover het oog reikt. Ontdek de diversiteit! Hieronder vind je verborgen highlights voor een stedentrip naar Amsterdam.

1.Hotspot Amsterdam: De Avocado Show

Holy Guacamoly! In dit restaurant draait alles om avocado. Deze kleine groene vrucht maakt mensen helemaal gek. Deze lunchzaak is gelegen in de Pijp, een van de meest trendy wijken van Amsterdam. We raden je het gerecht “De avocadotuin” zeker aan!

The Avocado Show

The Avocado Show / © Instagram: hellonelo

2. Hotspot Amsterdam: De Ceuvel

Dit milieuvriendelijke café is de perfecte zomer plek in Amsterdam. Je kunt er een biertje doen met een hapje vegetarisch eten ernaast. Of in een hangmat op steiger aan het water rondhangen. Zorg ervoor dat je je bikini bij je hebt voor het geval je een duik in het water wilt nemen. Dit is de place to be, en de beste manier om er te komen is met de fiets!

De Ceuvel

De Ceuvel / © Instagram: lizandralindoff

3. Hotspot Amsterdam: De Foodhallen

Deze plek is definitief de hemel voor alle foodies. Je vindt er heerlijke gerechten uit wereldkeukens! De meeste kraampjes zijn er permanent, maar er zijn ook een aantal die wisselen. Dus hoe vaak je er ook komt, je vindt er altijd wel iets nieuws. Onze tip: “De Ballenbar” met 22 verschillende bitterballen op de kaart.

Foodhallen

Foodhallen / © Instagram: blckn3rd

4. Hotspot Amsterdam: Huur een fiets

Het is eigenlijk geen geheime tip meer om een fiets te huren in Amsterdam, maar als je een heel goedkope maar vertrouwde plek wilt, ga dan naar Discount Bike Rental, gelegen in het centrum van de stad. Prijs: Slechts 9€ voor 24 uur per fiets.

Fahrrad in Amsterdam

Huur een fiets! / © Instagram: spicydaisies

5. Hotspot Amsterdam: De Noordermarkt

Als je in het weekend naar Amsterdam gaat, is de kleurrijke Noordermarkt op zaterdag een must! Er zijn tal van kraampjes met verse producten. Je vindt er veel biologische producten zoals kaas, kruiden, eieren, homemade taarten, vrolijke bloemen. Ook vintage, antiek en stoffen kan je hier op de kop tikken. Koop wat kleine snacks voor een picknick op de grachten. Op maandag is er een kleine rommelmarkt op deze plek, die zeker een bezoek waard is!

Noordermarkt

Noordermarkt / © Instagram: hila_avi

6. Hotspot Amsterdam: De Cuypersbibliotheek

De onderzoeksbibliotheek van het Rijksmuseum is één van de meest gerenommeerde kunstbibliotheken ter wereld. Het is de oudste en grootste kunstbibliotheek van het land en de vormgeving is adembenemend! Bekijk de uitgebreide collectie zoals boeken, tijdschriften en vakbladen, maar ook catalogi over kunstveilingen, tentoonstellingen, handel en collecties. Sinds 1885 wordt de collectie verzameld. De bibliotheek vind je in het hoofdgebouw van het Rijksmuseum en heeft ook een studiezaal waar je op je gemakje kan lezen.

Cuypers Bibliothek

Cuypers Bibliothek / © Instagram: boomiffymami

7. Hotspot Amsterdam: Rooftop bar Floor 17

Als je wilt genieten van een adembenemend uitzicht over Amsterdam, neem dan is een kijkje bij dakterras op de 17e verdieping van het Ramada Apollo Hotel. Hier kan je super dineren en  cocktails drinken met een top uitzicht. Er worden ook filmavonden georganiseerd zodat je je favoriete films niet hoeft te missen. Als je in de winter in Amsterdam bent, dan kan je alsnog een bezoekje brengen. Er worden wisselende en mega originele events georganiseerd!

Floor 17 Rooftop

Floor 17 Rooftop bar / © Instagram: meleshka.a

8. Hotspot Amsterdam: Coffee & Coconuts

De Pijp, een van de meest dynamische en levendige buurten van Amsterdam. Het is de thuisbasis van het Café “Coffee & Coconuts”. Het hippe café gevuld met bamboe bevindt zich in een oude bioscoop uit de jaren 20 en past perfect in het Hipster-plaatje, dat wordt verrijkt met veel kokosnoot producten en een hemels happy hour in de avond. De kers op de taart is dat ze hier de hele dag door ontbijt serveren!

Coffe Coconuts

Coffee & Coconuts / © Instagram: jackalexanderedge

Ferienwohnung in Amsterdam

Meer artikelen in deze categorie: