Romantici opgelet, dit zijn de bloemrijkste steden van Nederland

magazine_image

Valentijnsdag staat weer voor de deur, don’t forget! Ben jij iemand die deze dag graag romantisch insteekt? Dan mag een bloemetje vast niet ontbreken. Of ben je iemand die Valentijnsdag vaak vergeet, maar je wilt je partner toch graag last minute verrassen? Een mooi bosje bloemen kan nooit kwaad. Wij hebben uitgezocht wat de bloemrijkste steden van Nederland zijn. Door te kijken naar de meeste bloemenwinkels per 10.000 inwoners en de gemiddelde beoordeling op Google Maps. Nu heb jij of je partner geen excuses meer om elkaar te verrassen.

Heb je het niet zo met Valentijnsdag? Omdat je geen zin hebt om op jouw valentijn te wachten. Doe het dan net als Miley Cyrus en koop een mega bos bloemen voor jezelf. Zoals ze in haar nieuwste song ‘Flowers’ zingt.

1. Middelburg

3,5 winkels/10.000 inwoners met gemiddeld ★ 4,2 sterren

Voor de bloemigste stad van Nederland reizen we af naar Zeeland, en wel naar Middelburg! Voor het aantal inwoners zijn er veel bloemenwinkels te vinden en ze worden ook niet slecht beoordeeld. De bloemenwinkels in Middelburg zijn enorm gaaf  ingericht. Kijk bijvoorbeeld even binnen bij de prachtige Stadstuinwinkel Plantaardig. Daarnaast scored Pluk de dag en dan is er koffie ook super goed en je kan er nog een heerlijke koffie krijgen ook. 

2. Zwolle

2,9 winkels/10.000 inwoners met ★ 4,1 sterren

Voor de nummer twee reizen we een stuk noordelijker. Zwolle scored namelijk niet slecht. Hier heb je een super kans om een pracht boeketje te bemachtigen. Nu heeft je partner geen excuses meer om je niet in de watten te leggen. Bij De Stadsbloemist of Flora Bloemisten adviseren ze je prefect. 

Screenshot 2023-02-07 at 11.05.40

3. Hengelo

2,3 winkels/10.000 inwoners met ★ 4,4 sterren

Heb je zin om je huis weer heerlijk op te fleuren? Dan heb je in Hengelo genoeg keuze om een fraaie bos bloemen in huis te halen. Check bijvoorbeeld Hip&Crea en Myoso die beide super beoordelingen krijgen.

4. Zeist

2,1 winkels/10.000 inwoners met ★ 4,4 sterren

Ook in Zeist kom je niet onder een Valentijnsboeket uit. Op de vierde plek, door de super gemiddelde beoordeling, maar ook het aantal bloemenwinkels per 10.000 inwoners. Bij Margriet Bloembinders en bloembinderij Bloem staan ze iedere dag voor je klaar.

Screenshot 2023-02-07 at 11.08.46

5. Almelo

2,3 winkels/10.000 inwoners met ★ 4,3 sterren

Tulpjes, lelies of de favoriete Valentijnsbloem: rozen. In Almelo weten ze er alles van! Met 2,3 bloemenwinkels per 10.000 inwoners en 4,3 sterren staat de stad er fleurig bij. De Bloemenschuur en Bloembinderij Diane bindt de mooiste creaties bij elkaar speciaal voor jouw valentijn.

De top 10 wordt afgerond door:

6. Apeldoorn

7. Veenendaal

8. Enschede

9. Nieuwegein

10. Helmond

 

Onderzoeksmethode
Aan de hand van de gegevens van Google maps zijn in februari 2023 het aantal bloemenwinkels in de 60 grootste steden van Nederland geteld, evenals de gemiddelde beoordeling van alle bloemenwinkels in die stad. Het aantal bloemenwinkels is gedeeld door het aantal inwoners om de dichtheid te kunnen bepalen.

Meer artikelen in deze categorie:

Reizen & Lifestyle

De beste steden voor vrouwen om alleen te reizen

Reizen & Lifestyle

De 10 meest sneeuwzekere Europese steden voor een winters weekendje weg

Reizen & Lifestyle

De zonnigste steden van Europa

Reizen & Lifestyle

De top 18 bestemmingen in Duitsland

Reizen & Lifestyle

In deze steden vind je de beste koopjes!

Reizen & Lifestyle

De beste reisbestemming in 2023 volgens je sterrenbeeld

Ontvang als eerste de nieuwste updates over reizen, lifestyle en de beste deals.
Door te registreren ga je akkoord met de Algemene voorwaarden en Privacybeleid. Je zult deals van Holidu ontvangen.