Een spellenkamer of recreatiezone in je vakantiehuis: een grote meerwaarde

De beste tips voor een geslaagde spellenkamer

magazine_image
 • Zorg voor de perfecte omgeving voor plezier en ontspanning
 • “Starter Pack” voor een perfecte klassieke spellenkamer
 • Essentiële elementen voor een moderne en technologische spellenkamer
 • Promoot je spellenkamer in je advertentie
Outils pour jouer à des jeux vidéo

Februari 2024

Om op te vallen tussen de concurrentie en frequente boekingen te verzekeren, is het belangrijk om unieke services aan te bieden en ze te laten opvallen tijdens het adverteren van je vakantiewoning. Deze onderscheiding kan gasten imponeren en het verlangen opwekken om telkens terug te keren tijdens hun vakantie-uitjes. Het creëren van een spellenkamer of recreatiezone in je woning verhoogt de ervaring van je gasten, waardoor het een echt entertainmentcentrum wordt vol plezier en unieke momenten voor je bezoekers.

 

Dat klinkt misschien heel eenvoudig, maar voordat je de handen uit de mouwen steekt, moet je eerst de ideale ruimtes identificeren en essentiële elementen overwegen. Zo is jouw succes verzekerd! Laten we samen ontdekken hoe je een entertainmentervaring kunt bieden waar elke gast tevreden mee zal zijn, van de allerkleinsten tot de volwassenen.

Zorg voor de perfecte omgeving voor plezier en ontspanning

Het is essentieel om duidelijk de beschikbare ruimte te definiëren bij het creëren van een spellenkamer thuis die aantrekkelijk is voor alle gasten. Om er een echt entertainmentcentrum van te maken, raden we je aan deze stappen te volgen:

 1. Houd rekening met mensen van alle leeftijden en voeg elementen toe die zowel kinderen als volwassenen aanspreken.
 2. Houd de spellen en activiteiten up-to-date voor een spannende en moderne ervaring.
 3. Gebruik strategische verlichting om een gezellige en uitnodigende sfeer te creëren.
 4. Voeg decoratieve elementen toe om de sfeer van de spellenkamer extra speciaal te maken, zoals videogame-schilderijen of muurschilderingen met hetzelfde thema.
 5. Bied specifieke handleidingen aan, zodat gasten optimaal kunnen profiteren van de spellenkamer en van de ervaring kunnen genieten.

“Starter Pack” voor een perfecte klassieke spellenkamer

In de recreatiezone van je woning moeten zowel moderne en technologische alternatieven als meer klassieke en traditionele opties aanwezig zijn. Wat betreft deze laatste, hier zijn enkele voorbeelden van de meest populaire opties:

 • Biljarttafel of pooltafel: een tijdloze klassieker die uren plezier en entertainment biedt. Je kunt de biljarttafel centraal in de ruimte plaatsen, waardoor het een elegante en leuke blikvanger wordt. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is voor spelers om zich comfortabel te verplaatsen.
 • Pingpongtafel: ideaal voor spannende uitdagingen en competities tussen gasten. De pingpongtafel is een klassieker die niet mag ontbreken in je speelruimte.
 • Bordspellen: voeg een gevarieerde selectie toe voor alle leeftijden en smaken, zodat plezier gegarandeerd is voor iedereen. Enkele voorbeelden zijn Monopoly, Ganzenbord of Scrabble. Je kunt dit soort spellen in sociale ruimtes achterlaten waar gasten snel kunnen genieten van korte spellen. Je kunt ook een plank aanbieden voor een betere organisatie.
 • Buitengebieden: als je woning een tuin of buitenruimte heeft, raden we aan om een voetbal of basketbal achter te laten, zodat zowel volwassenen als kinderen zich buiten je woning kunnen vermaken.

Bij klassieke spellen is het noodzakelijk om te controleren of elk apparaat en uitrusting volkomen veilig is en voldoet aan de kwaliteitsnormen.

Essentiële elementen voor een moderne en technologische spellenkamer

Naast de traditionele alternatieven raden we aan om je speelruimte uit te rusten met de nieuwste technologieën op het gebied van entertainment. Volg deze aanbevelingen om de perfecte ruimte te creëren voor liefhebbers van videogames en technologisch amusement:

 • Spelconsoles: indien mogelijk, stel de nieuwste spelconsoles ter beschikking aan gasten, zoals de PlayStation, Xbox of Nintendo, om een breed publiek aan te trekken. Daarnaast raden we aan een selectie van populaire games aan te bieden voor elke console, zoals Fifa 2024, Fortnite of Mario Kart, enz. Kies vooral voor spellen die je met twee of meer personen kunt spelen zodat gasten samen plezier kunnen beleven.
 • Schermen en geluid: overweeg de installatie van een high-definition tv, bij voorkeur van een groot formaat om de ervaring sensationeel te maken. Begeleid het met een hoogwaardig geluidssysteem om spelers onder te dompelen in de actie.
 • Arcadespel of speelkast: entertainmenttechnologie beperkt zich niet alleen tot videogames; je kunt ook een arcadespel installeren met meerdere geïnstalleerde spellen. Het hoeft niet zo te zijn als die uit de jaren tachtig; er zijn moderne alternatieven die de essentie en de retrosfeer behouden en tegelijkertijd een grotere verscheidenheid aan spellen bieden.

Promoot je spellenkamer in je advertentie

Als je je woning hebt vermeld op vakantieverhuurwebsites zoals Holidu, vermld dan in de advertentiebeschrijving dat je accommodatie is uitgerust met een spellenkamer. Zo wordt jouw vakantiewoning aantrekkelijker voor gasten die geïnteresseerd zijn in deze service. Om met succes gepositioneerd te worden en meer boekingen te genereren, is het noodzakelijk om de volgende stappen te volgen:

 • Beschrijf de beschikbare spellen en apparaten in de spellenkamer in je advertentie.
 • Benadruk de unieke kenmerken van de apparatuur die gasten kunnen aanspreken, zowel klassiek als technologisch.
 • Gebruik specifieke trefwoorden gerelateerd aan games in de beschrijving van de advertentie om de positionering te verbeteren.
 • Vraag om positieve beoordelingen, waardoor andere potentiële gasten je accommodatie willen leren kennen.

Pas deze tips toe om boekingen voor je accommodatie aan te moedigen. Op deze manier verbeter je niet alleen de zichtbaarheid bij het verhuren van je vakantiewoning, maar trek je ook gasten aan die op zoek zijn naar een unieke en leuke ervaring.

Meer artikelen in deze categorie:

Gastheren

Wettelijke vereisten voor het beheer van vakantiewoningen in Murcia

Gastheren

Ontwerp prachtige buitenruimtes voor je vakantieverhuur

Gastheren

Gebruik hernieuwbare energiebronnen in je vakantiehuis

Gastheren

Kunst en ambacht in vakantieverhuur

Gastheren

Workshops of seminars organiseren in je vakantiehuis

Gastheren

Creëer een ontspannings- of meditatieruimte in je vakantieverblijf

Ontvang als eerste de nieuwste updates over reizen, lifestyle en de beste deals.
Door te registreren ga je akkoord met de Algemene voorwaarden en Privacybeleid. Je zult deals van Holidu ontvangen.