Hotspots in Venetië

Tips voor je reis naar Venetië

De stad met 180 grachten en 450 bruggen. Welkom in Venetië! Wandel ‘s middags van paleis naar plein, slenter door de smalle straatjes en verken musea.
We hebben een aantal verborgen highlights voor je reis naar Venetië verzameld.

1. Hotspot Venetië: Fondaco Dei Tedeschi

Een oude ruimte met een nieuw gezicht. Fondaco dei Tedeschi is één van de grootste gebouwen aan het Canal Grande. De 16e-eeuwse handelshal kijkt uit over de Rialtobrug, organiseert kunsttentoonstellingen en beschikt over een dakterras met panoramisch uitzicht op de stad. Het gebouw heeft een nieuw leven gevonden als luxe warenhuis, dat in 2016 opnieuw is geopend. Fondaco dei Tedeschi heeft een uniek assortiment aan gewilde luxe producten van zowel Italiaanse als internationale merken. Zelfs als de items uit de winkel buiten je budget vallen, kun je alsnog genieten van de prachtige etalages op deze fantastische locatie en genieten van het spectaculaire uitzicht vanaf het dak.

Fondaco Dei Tedeschi

Fondaco dei Tedeschi / © Instagram: eplusqmineum

2. Hotspot Venetië: Gelato di Natura

Deze plek is echt hemels! Zorg ervoor dat je hier met genoeg trek heen komt, want je wilt zeker meer dan maar twee smaken proberen. Gelato di Natura gebruikt alleen de beste ingrediënten van door hen gecontroleerde oorsprong. De kleuren en aroma’s van de smaken komen uitsluitend rechtstreeks uit de natuur. Gelato di Natura heeft ook veel veganistische opties zoals fruitsmaken en pure chocolade.

Gelato di Natura

Gelato di Natura / © Instagram: stefanie_koeppen

3. Hotspot Venetië: Burano

Het pittoreske eiland in de noordelijke lagune van Venetië is beroemd om de felgekleurde huizen en handgemaakte kant. Vroeger woonden er veel vissers op het eiland. Volgens de lokale bevolking kozen ze ervoor om hun huizen in verschillende kleuren te schilderen, zodat ze de huizen tijdens het vissen van ver konden zien. Burano is perfect voor een dag, maar het is ook de moeite waard om een ​​nacht te blijven. In de hoofdstraat van het eiland, Via Galuppi, vind je veel banketbakkerszaken, (souvenir)winkels, bars en restaurants. Wandel rond en verken de kleinere en rustigere straten van Burano.

Burano

Burano / © Instagram: mariguerri

4. Hotspot Venetië: Osteria Al Squero

Na een wandeling langs de grachten kun je nieuwe energie opdoen met een kleine snack in Osteria Al Squero (recht tegenover de oudst functionerende gondelatelier van de stad). Hier vind je een grote en heerlijke selectie aan traditionele crostini’s, die elk ongeveer €1,50 kosten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een combinatie van tonijn en olijfolie? Of artisjok met blauwe kaas? Er zijn maar een paar plekjes binnen, maar de meeste mensen besluiten toch om buiten te zitten. Geniet gewoon van een lekker wijntje, praat met vrienden en bekijk de voorbijvarende boten.

Osteria Al Squero

Osteria Al Squero / © Instagram: Ioganrichmond

Vakantiehuizen in Venetië

Meer artikelen in deze categorie: