Hotspots in Toscane

Tips voor je reis naar Toscane

Toscane is een regio waar je makkelijk verliefd op kunt worden. Met de idyllische olijfgaarden, dorpen waar je de meest heerlijke wijnen kunt drinken, beschilderde kerken en truffelvelden is het perfect voor een roadtrip met familie en vrienden. We hebben een aantal verborgen highlights voor je reis naar Toscane verzameld.

1. Hotspot Toscane: Antinori nel Chianti Classico

Deze plek staat niet alleen bekend om zijn uitstekende wijnen, maar ook om het prachtige eigentijdse ontwerp. Dit terracottakleurige wijnhuis bevindt zich op de top van een heuvel, met uitzicht op de omgeving en heeft steile trappen, glazen wanden en rijen van stalen vaten. Je kunt hier van tevoren een wijntour boeken. Deze duurt 90 minuten kost ongeveer €32,-. Geniet van een lunch op het terras met een prachtig uitzicht. Een bezoek aan deze wijngaard is absoluut een hele dag waard!

Antinori Nel Chianti Classico

Antinori nel Chianti Classico / © Instagram: nicolabottarogolfpro

2. Hotspot Toscane: La Ménagère

Dit is geen normaal restaurant. Vroeger was het een markt vol met servies en andere producten voor thuis. Vandaag de dag is La Ménagère omgetoverd tot een restaurant, met ruimtes voor bloemen, geuren en woonaccessoires. De frisse en verfijnde keuken kan een aangename afwisseling zijn van het heerlijke traditionele, maar vaak zware eten in Italiaanse restaurants. Je kunt ook gewoon even langsgaan om te genieten van een kopje koffie in de middag, met een goed boek. Want bedenk nu zelf, kan er iets beters zijn dan bloemen, winkelen en eten op één plek? Als je in Florence bent, ga dan naar La Ménagère.

La Ménagère

La Ménagère / © Instagram: diletta_iannaccone

3. Hotspot Toscane: Pienza

Het kleine stadje Pienza in de Val d’Orcia in het zuiden van Toscane is echt een bezoek waard. Kronkelende landweggetjes brengen je door wijngaarden, olijfbomen en tarwevelden naar Pienza. Unesco heeft het historische centrum van Pienza (met slechts 2000 inwoners) benoemd tot werelderfgoed. Door de ligging van de stad, hoog op een heuvel, heb je een geweldige en uniek uitzicht over het prachtige landschap. Pienza is ook bekend om de schapenkaas: de pecorino. Vergeet dus niet om er ééntje te kopen of om een gemengde kaasplateau te bestellen in een van de heerlijke restaurants.

Pienza

Pienza / © Instagram: itsantoniaaa

4. Hotspot Toscane: Local Food Market

Deze plek is niet echt een “markt” maar meer een deli-restaurant met heel goed eten in Lucca. Gelegen in een gezellige achtertuin is het een beetje weg van de bekende en toeristische routes. Het is perfect voor een korte pauze tijdens het verkennen van de stad! Bij het eten kun je op een mooi terras zitten dat is bedekt met citroenbomen. Ze hebben ook een zelfgemaakte limonade gemaakt van hun eigen citroenen. Wat je ook kiest van het menu, het zal overheerlijk smaken en misschien wel je beste maaltijd in Lucca zijn.

Local Food Market

Local Food Market / © Instagram: dalilha

Vakantiehuizen in Toscane

Meer artikelen in deze categorie: