Hotspots in Nice

Tips voor je reis naar Nice

Nice, de hoofdstad van de Côte d’Azur, is prachtig gelegen langs de Bay of Angels. In Nice vind je adembenemende uitzichtpunten vanaf de bergen, leuke restaurants, glamour en de mooiste stranden van de Middellandse Zeekust. We hebben een aantal verborgen highlights voor je reis naar Nice verzameld.

1. Hotspot Nice: Cours Saleya Market

Deze markt ligt in het hart van de oude binnenstad van Nice en er is altijd iets te doen. Cours Saleya heeft vier verschillende markten en de meest bekende is de “Marché aux Fleurs”. Het is een combinatie van een bloemenmarkt en een groente- en fruitmarkt. De markt is er iedere dag van 6.00 tot 17.30 uur, behalve op maandag, zondagmiddag en feestdagen. Loop een beetje rond, koop wat kleine dingen en ruik de heerlijke geuren van de bloemen.

Cours Saleya Market

Cours Saleya Market / © Instagram: marianamatos.m

2. Hotspot Nice: Musée d´art moderne

De buitenkant van het museum is al een bezienswaardigheid op zich zelf, met de vier vierkante torens, dakterrassen en glazen gangen tussen de verschillende delen van het gebouw. De permanente collecties van het museum bestaan ​​uit werken van top pop-art en nieuwe realisme-kunstenaars zoals Andy Warhol en Sol Lewitt. De toegangsprijs is ongeveer €10,- per persoon.

Musée d´art moderne

Musée d’art moderne / © Instagram: k_pasechnik

2. Hotspot Nice: Restaurant Le Plongeoir

Gelegen op één van de meest iconische locaties van Nice met uitzicht op de zee, is dit restaurant op een unieke plek en met een rijke geschiedenis te vinden. Marc Dussoullier werd jaren geleden verliefd op het duikplatform en wilde het graag herstellen. Tegenwoordig kun je op deze bijzondere plek mediterrane gerechten eten die tradities en de moderne tijd combineren. Ga langs voor een zonsondergang en geniet van het uitzicht! Le Plongeoir is elke dag geopend!

Le Plongeoir

Le Plongeoir Restaurant / © Instagram: dinohajo

4. Hotspot Nice: Paper Plane Café

Dit is een geweldige plek als je op zoek bent naar veganistische opties in Nice of gewoon wilt genieten van een gezond ontbijt of lunch. Ze serveren veel verschillende gerechten, van een acai-kom tot mashed avocado op toast. Door het gezellige interieur met hangende planten en houten lampen zou je hier de hele dag kunnen blijven. Probeer de sap van de dag en krijg direct ook je dagelijkse dosis vitamines binnen :).

Paper Plane Café

Café Paper Plane / © Instagram: jade.pld_

Vakantiehuizen in Nice

Meer artikelen in deze categorie: