Hotspots in Montreal

Tips voor je reis naar Montreal

magazine_image

Montreal is één van de bekendere steden van Canada – en het is eigenlijk een eiland. Met talloze musea en galerijen, de tweede grootste botanische tuin ter wereld en parken verspreid over de stad, zijn er tal van mogelijkheden om de stad te verkennen. We hebben een aantal verborgen highlights voor je reis naar Montreal verzameld.

1. Hidden Gem Montreal: Lawrence Restaurant

Het Lawrence Restaurant in Montreal zal zeker aan al je behoeftes voldoen. Misschien moet je even wachten, maar het is het absoluut waard! De eigenaren hebben een gastvrije, moderne omgeving gecreëerd waar creatieve en eerlijke gerechten worden geserveerd met een aandacht voor lokale producten en een drankenmenu waar goed over is nagedacht. Begin voor de brunch met een drietal vers gemaakte beignets gevuld met chocolade, vla of een pittige lemon curd. Als het diner je lievelingsmaal is, beloven we je dat je niet teleurgesteld zult worden door de prachtige eenvoud van de klassieke Franse gerechten die in een nieuw jasje gestoken zijn om een evenwichtige combinatie te maken met de moderne gerechten. Als je durft, probeer dan de Brain Agnolotti uit. De hele diner-ervaring is echt een droom!

Lawrence Restaurant

Lawrence Restaurant / © Instagram: bad_nade

2. Hotspot Montreal: Biosphere

Het museum Biosphere is helemaal gewijd aan het milieu en is één van de architecturale monumenten van de Expo in 1967; de meest succesvolle Wereldtentoonstelling van de 20e eeuw. Er zijn zowel binnen als buiten deze gigantische stalen buis verschillende permanente tentoonstellingen, welke op zichzelf al een vrij indrukwekkend gebouw is. De tentoonstellingen gaan allemaal over het bouwen aan een groenere en schonere toekomst en helpen een diepere verbinding te creëren met de aarde, waar we allemaal maar al te graag op leven.

Biosphere

Biosphere / © Instagram: R.M.Nunes_

3. Hotspot Montreal: Café Melbourne

Café Melbourne is sinds 2012 geopend en heeft de Australische cafécultuur in Canada geïntroduceerd. Het café is een hele populaire plek voor brunch. Het is een lichte ruimte met goede koffie en Aussie-specialiteiten, in een relaxte sfeer. Ze werden beroemd op Instagram met hun “Lucky Charms Latte”; een latte gemaakt van Lucky Charms granen met melk en overgoten met een handvol kleurrijke ontbijtbroodjes. Ze bieden ook rode (biet), gele (kurkuma) en groene (matcha) lattes. Voor ontbijtliefhebbers is er alles wat je hartje begeert: van avocado-toast, tot aan pap, eieren en spek. Om er te komen stap je uit bij STM Station Mont-Royal en loop je nog een stukje.

Café Melbourne

Café Melbourne / © Instagram: titilagourmande

4. Hotspot Montreal: Terrace Place d´Armes

Geen citytrip is compleet zonder een dakterras! Gelegen in het centrum van het oude Montreal, vind je deze mooie bar genaamd Terrasse Place D’Armes, op het dak in een stedelijke oase en een echte zomerbestemming. Het is niet alleen een topplek voor verfrissende cocktails, maar ook voor een doordeweekse lunch of diner. Ga erheen en geniet van het ongelooflijke uitzicht op de skyline van de binnenstad die Place d’Armes tot een absolute must maakt om te bezoeken tijdens je citytrip. We raden hun beroemde frambozenmojito zeker aan!

Terrace Place d´Armes

Terrace Place d´Armes / © Instagram: terrasseplacedarmes

Vakantiehuizen in Montreal

Meer artikelen in deze categorie: