Hotspots in Montenegro

Tips voor je reis naar Montenegro

Het kleine, Adriatische land Montenegro biedt alles wat je maar kunt wensen. Dit Europese land zit vol met rivieren, meren en bergen. Het is de perfecte plek voor een kleine roadtrip. We hebben een aantal verborgen highlights voor je reis naar Montenegro verzameld.

1. Hotspot Montenegro: Lake Skadar

Dit natuurlijke wonder wacht om ontdekt te worden. Lake Skadar is een van de grootste meren van Europa en is een mekka voor dieren in het wild, met name voor vogels. Zelfs als je niet van vogels kijken houdt, is het gewoon een geweldige ervaring om het meer op te gaan in een van de boten met platte bodem en de natuur te bewonderen. Het meer, evenals het hele gebied eromheen, vormen een nationaal park in Montenegro, dat werd opgericht in 1983. Als je van buitenactiviteiten houdt, is er veel te doen: fietsen, wandelen, zwemmen. En je kunt overal eten vinden rondom het meer. Mandarijnen, pruimen, vijgen, walnoten, paprika’s en granaatappels zijn op veel wandelpaden te vinden. Probeer ook de lokaal geproduceerde geitenkaas met heerlijke honing.

Lake Skadar

Lake Skadar / © Instagram: jetromatilainen

2. Hotspot Montenegro: My Brilliance Café

Omdat het moeilijk is om gezonde restaurants te vinden in Podgorica (de hoofdstad en grootste stad van Montenegro), stellen we je graag voor aan “My Brilliance Café”. Deze plek biedt veel meer dan je dagelijkse dosis cafeïne. Je kunt een Boeddha- of smoothie kom, verse sappen, glutenvrije gerechten en heerlijke taarten krijgen. Of wat dacht je ervan om de roze (rode biet) of groene (matcha) latte te proberen? Het stijlvolle en kleurrijke interieur nodigt je uit om hier wat tijd door te brengen met een goed boek of een paar vrienden. En heel fijn voor niet-rokers, het is een van de zeldzame rookvrije plaatsen in de stad.

My Brilliance Café

Brilliance Café / © Instagram: mybrilliancecafe

3. Hotspot Montenegro: Tara Canyon

In de bergen van Durmitor National Park, een UNESCO-werelderfgoed gebied, vind je de leuke avontuurlijke attractie van Montenegro: de Tara River Canyon. Durmitor heeft drie belangrijke (natuurlijke) kenmerken: kloven, plateaus en bergen. De Tara-kloof is de diepste van Europa (1300 meter diep op zijn hoogtepunt) en er doorheen loopt de wilde rivier de Tara, met zijn helderblauwe water om te raften. Als je het van bovenaf wilt bekijken, moet je een omweg plannen naar de indrukwekkende Tara-brug, de gebogen brug oversteken en een koffiepauze houden met een geweldig uitzicht. Het is tijdens zonsondergang een fantastische ervaring.

Tara Canyon

Tara Canyon / © Instagram: k.ro.line.hard

4. Hotspot Montenegro: Byblos Porto

Als je al genoeg vis hebt gegeten, vind je dit restaurant misschien leuk. Byblos is een Libanees restaurant in het hart van Porto Montenegro. Omdat Libanese gerechten grotendeels zijn gebaseerd op natuurlijke, onbewerkte ingrediënten, zoals verse groenten en fruit, noten, een scala aan volle granen en koudgeperste oliën, is het ook een behoorlijk gezonde optie. Naast het hoofdmenu kun je ook drankjes, shisha en mezze krijgen op het Byblos-terras onder een van de Arabische tenten. Hier is het genieten van het prachtige uitzicht op de jachthaven van Porto.

Byblos Porto

Byblos Porto / © Instagram: natalia.ptr

Vakantiehuizen in Montenegro

Meer artikelen in deze categorie: