Hotspots in Manchester

Tips voor je reis naar Manchester

Een van de meest opwindende steden in het Verenigd Koninkrijk! Als je naar Manchester reist, vind je een geweldige mix van muziek, sport, cultuur, geschiedenis en lekker eten. Deze stad staat vooral bekend om zijn diversiteit. Zeer moderne gebouwen delen de skyline van Manchester met imposante neogotische structuren. We hebben een aantal verborgen highlights voor je reis naar Manchester verzameld.

1. Hotspot Manchester: John Rylands Library

Deze bibliotheek is een van de mooiste neogotische gebouwen van Manchester. Het is de thuisbasis van een van de rijkste en meest unieke collecties van boeken, manuscripten, kaarten, kunstwerken en objecten. Het hoogtepunt van de bibliotheek is de prachtige, historische leeszaal met prachtige gebrandschilderde ramen en indrukwekkend plafonds. Het is de perfecte plek om op te krullen met een nieuw boek uit de cadeauwinkel en om er een paar uur te verdwalen. De toegang is gratis en de bibliotheek is 7 dagen per week geopend.

John Rylands Library

John Rylands Library / © Instagram: n.degiovanni

2. Hotspot Manchester: Café & Bar Federal

Dit café is absoluut de plek om naartoe te gaan als je een brunch liefhebber bent. Het brunch menu is op hoog niveau bij Federal en de barista’s serveren een van de beste koffies in Manchester. Wanneer je het café binnen gaat, duik je in een sfeer van barista’s die grappen maken tussen latte kunst, de geur van vers gebakken bananenbrood en het geroezemoes van rustig geklets. Het leukste is dat ze de hele dag brunch aanbieden tot 18.00 uur. Dus wat dacht je van heerlijke avocado op zuurdesembrood, met gepocheerde eieren en gerookte zalm er bovenop?

Café & Bar Federal

Federal Cafe & Bar / © Instagram: wangamazing

3. Hotspot Manchester: Whitworth Art Gallery

Deze galerij is beroemd om zijn collecties Britse aquarellen, tekeningen, prenten, moderne kunst en beeldhouwkunst, samen met een grote textiel- en behangcollectie. De galerij is gewijd aan het werk van kunstenaars zoals Dürer, Rembrandt, Lucian Freud en David Hockney. Omdat het zich in een schilderachtig park bevindt, is er ook een beeldentuin te verkennen. Het museum is gratis te bezoeken, dus ga zeker langs. De dichtstbijzijnde halte van het openbaar vervoer is Oxford Road.

Whitworth Art Gallery

Whitworth Art Gallery / © Instagram: cheshirelifemag

4. Hotspot Manchester: 20 Stories Rooftop

20 Stories is een restaurant met een dakterras en cocktailbar in het hart van Spinningfields. Het prachtige terras heeft echte bomen, buiten haarden en veel plaatsen om te zonnebaden met een paar cocktails. Het biedt een panoramisch uitzicht over de stad vanuit een benijdenswaardige 19e verdiepingen tellend gebouw. De drankjes zijn een beetje prijzig, maar het uitzicht is absoluut de moeite waard om hier een uur door te brengen met een glas wijn of cocktail in de hand.

20 Stories Rooftop

20 Stories Rooftop / © Instagram: 20storiesmcr

Vakantiehuizen in Manchester

Meer artikelen in deze categorie: