Hotspots in Istanboel

Tips voor je reis naar Istanboel

De enige stad ter wereld die zowel in Azië als in Europa ligt, bevindt zich ook tussen de oude en moderne werelden. Het is de thuisbasis van adembenemende architectuur, heerlijk eten en je hebt er de warmste en meest authentieke mensen.We hebben een aantal verborgen highlights voor je reis naar Istanboel verzameld.

1. Hotspot Istanboel: Grand Bazaar

De Grand Bazaar heeft wel een miljoen verschillende kruiden, kleurrijke olielampen en handgemaakte kleding, uitgestrekt over 60 straten en bijna 5.000 winkels. Dit is de grootste overdekte marktplaats ter wereld en biedt een enorme selectie goederen. Het kan behoorlijk overweldigend zijn, maar doe het rustig aan; drink een glas thee terwijl je door lederwaren, tapijten, stoffen, kleding, messing, meubels, keramiek en gouden en zilveren sieraden wandelt. Geef jezelf minimaal drie uur voor dit uitje.

Grand Bazar

Grand Basar / © Instagram: rararanisa

2. Hotspot Istanboel: Moc Istanbul

Als je fatsoenlijke koffie zoekt in Istanboel, dan is dit de plek. Ministry of Coffee, vaker aangeduid als MOC in de lokale koffie gemeenschap, was een van de eerste gespecialiseerde coffeeshops die in Nişantaşı werd geopend. Met twee verdiepingen en stoeltjes is MOC een van de grootste cafés in de omgeving, en zeker een van de meest populaire. De koffie is er heerlijk! Ga er gewoon heen, neem een boek mee, ontspan en geniet.

MOC

MOC / © Instagram: goekcheaa

3. Hotspot Istanboel: Istanbul Modern

Dit enorme voormalige pakhuis aan de oevers van de Bosporus, opgericht in 2004, is het meest prominente van de hedendaagse galeries van Istanboel. Het museum biedt een verscheidenheid aan culturele activiteiten in de permanente en tijdelijke tentoonstellingszalen. Er is een fotogalerij, ruimtes voor educatieve en sociale programma’s, een bibliotheek, een bioscoop en een café met een fantastisch uitzicht over de oude stad aan de overkant van het water. Istanbul Modern omarmt een wereldwijde visie om moderne en hedendaagse kunstwerken te verzamelen, bewaren, exposeren en documenteren én toegankelijk te maken voor kunstliefhebbers.

Istanbul Modern

Istanbul Modern / © Instagram: maria_dzyubda

4. Hotspot Istanboel: Van Kahvalti Evi

Onze favoriete ontbijtplek is Van Kahvaltı Evi (“Van Breakfast House”) in de wijk Cihangir van Beyoğlu. Het restaurant is snel een van de populairste in dit gebied geworden en het is gemakkelijk te zien waarom. Het Van-ontbijt is gewoon heerlijk! Bij Van Kahvaltı Evi, wordt je ontbijtbord geleverd met een assortiment van maximaal 15 verschillende gerechten. Het kan hier erg druk zijn, dus zorg ervoor dat je vroeg komt of houd er rekening mee dat je moet wachten. Dit ontbijt is geen gewone maaltijd, het is een hele ervaring.

Van Kahvalti Evi

Van Kahvalti Evi / © Instagram: akifyaldir

Appartementen in Istanboel

Meer artikelen in deze categorie: