Hotspots in Heidelberg

Tips voor je reis naar Heidelberg

magazine_image

Heidelberg wordt vaak beschouwd als één van de mooiste steden van Duitsland en is een betoverende oude stad, vol traditie en met veel historische gebouwen zoals het beroemde kasteel. Deze stad aan de rivier de Neckar is absoluut een citytrip waard! We hebben een aantal verborgen highlights voor je reis naar Heidelberg verzameld.

1. Hotspot Heidelberg: Unter Freunden

Wanneer je de hele ochtend door de steegjes van de oude stad slentert, krijg je uiteindelijk wel trek! ‘Onder vrienden’ is de perfecte locatie om je trek en dorst te stillen, omdat zij je de beste pizza van de stad zullen serveren. Er is een enorme selectie aan heerlijke pizza’s, waarvan sommige vrij ongebruikelijk: (toppings zijn onder andere) hummus, vijgen, aubergine, oesterzwammen, pecorino, koriander-peterselie pesto en peer-gorgonzola. Ze staan ​​ook bekend om hun veganistische pizza. Het bijzondere van Unter Freunden is echter dat de pizza niet in vooraf gesneden plakjes komt. Je kunt zelf een stuk afsnijden, het is maar waar je trek in hebt! Je betaalt per gewicht.

Unter Freunden

Unter Freunden / © Instagram: issys_happiness

2. Hotspot Heidelberg: Heidelberg Castle

De ruïnes van het ooit zo grootse Schloss Heidelberg (kasteel van Heidelberg) staan op een rotsachtige heuvel boven de universiteitsstad Heidelberg. Torenhoog boven de Altstadt, geeft het verlaten Renaissance kasteel van Heidelberg een romantische indruk, vooral vanaf de overkant van de rivier de Neckar wanneer het ‘s nachts wordt verlicht. De bouw van het kasteel begon rond 1300 en het werd eeuwenlang gebruikt als een koninklijke residentie door veel Prins-lectoren in Duitsland. Je kunt het kasteel bereiken via een steile, met keien bezaaide weg in ongeveer 10 minuten of door de “Bergbahn” te nemen vanaf het station Kornmarkt. Één van de meest populaire evenementen is het Heidelberg Castle Festival van juni tot augustus, dat een eclectische mix van theater, koormuziek, kamerorkesten, jazz, folk en opera biedt.

Castle

Castle / © Instagram: higgi1311

3. Hotspot Heidelberg: Coffee Nerd

De beste koffie in Heidelberg krijg je hier! Coffee Nerd maakt indruk op hun bezoekers met het minimalistische interieur, hightech koffiespullen en een grote selectie van nationale koffiebranders. Hun koffie is ook zeker heerlijk vanwege de handgemaakte Seattle-koffiemachine. Een Slayer-espresso met drie groepen; de Rolls Royce onder koffiezetapparaten en zelden gezien in Duitse cafés. In deze rustige en ontspannen sfeer kun je aan de bar bij het raam zitten, op de zolder (waar mensen meestal graag lezen), in royale, gezellige fauteuils of buiten. Bestel naast de koffie ook een voortreffelijke, versgebakken cake, gebak of, onze favoriet, Pasteis de Nata.

Coffee Nerd

Coffee Nerd / © Instagram: simon.robertson

4. Hotspot Heidelberg: Vierling Store

Voor iedereen die van mooi design houdt, rondsnuffelen en op zoek is naar kleine cadeautjes, is deze conceptstore perfect. Vierling biedt prachtige, duurzame objecten, die mooi worden gepresenteerd in een gastvrije winkelsfeer! Er zijn echt in elke hoek van de winkel geweldige producten te ontdekken; je vindt hier houten planken, handgemaakte keramische kommen, coffee-to-go mokken, kaarsen en nog veel meer mooie items. De hele winkel is stijlvol en trendy.

Vierling

Vierling / © Instagram: vierling.heidelberg-

Vakantiehuizen in Heidelberg

Meer artikelen in deze categorie: