Hotspots in Edinburgh

Tips voor je reis naar Ediinburgh

De Schotse hoofdstad bruist van charme en aangezien het iets kleiner is, maakt dit de perfecte stad voor een weekendbestemming. Met een middeleeuwse oude binnenstad en een bijzonder elegante Georgische nieuwe stad, is het gemakkelijk te begrijpen waarom Edinburgh een reis waard is. Wandel door de straten, verken en geniet van de vele hotspots voor heerlijk eten en drinken.
We hebben een aantal verborgen highlights voor je reis naar Edinburgh verzameld.

1. Hotspot Edinburgh – Restaurant Contini

Deze voormalige bank zaal is omgetoverd tot een Florentijns Palazzo en biedt alles wat je mag verwachten van een fantastisch, authentiek en eigentijds Italiaans restaurant. Het ligt in de drukke winkel- en eetwijk George Street in het hart van het centrum van Edinburgh. De prachtige eetkamer, met zijn gebeeldhouwde pilaren, hoge plafonds en uitstekend interieurontwerp creëert een unieke sfeer. De eigenaren van Contini werken graag met kleinschalige producenten en gebruiken duurzaam voedsel van lokale producenten die een goede kwaliteit kunnen leveren. Ze maken zelfs elke ochtend hun verse pasta en focaccia. Je kunt hier terecht voor ontbijt, lunch, cocktails en diner. Dit restaurant is echt een bezoek waard!

Restaurant Contini

Contini Restaurant / © Instagram: only_when_i_travel

2. Hotspot Edinburgh: St. Giles Cathedral

Hoewel het misschien geen verborgen juweeltje is, is de St. Giles-kathedraal echt een must-see tijdens een bezoek aan Edinburgh. Gelegen tussen Edinburgh Castle en het Palace of Holyroodhouse werd St. Giles gebouwd in de negende eeuw. Het is vrij klein voor een kathedraal, maar het is prachtig en je kunt de kerk gratis bezoeken. Het meest opmerkelijke deel van de kerk zijn de prachtige gebrandschilderde ramen die de kathedraal overspoelen met een prachtig licht. In de zuidoostelijke hoek van de kathedraal vinden bezoekers de Thistle Chapel, die werd ontworpen door Robert Lorimer. Het bevat kraampjes voor de 16 ridders, de kraam van de vorst en twee koninklijke kraampjes. Bekijk zeker de doedelzak-spelende engel in het midden van het gewelf!

St. Giles Cathedral

St. Giles Cathedral / © Instagram: sheenasapunkrocker_

3. Hotspot Edinburgh: Café The Pantry

The Pantry is een ontspannen en charmant café-restaurant op de hoek van North West Circus Place in Stockbridge. Het eten is hier eenvoudig, lekker en met liefde bereid. Ze serveren voortreffelijk ontbijt, brunches en lunches, evenals afternoon tea, en dit alles met de beste seizoens ingrediënten. Het interieur combineert unieke mozaïek muren, onderbroken door een vleugje hedendaagse kunst, met warme houten tafels. De sfeer nodigt je uit om te ontspannen en mensen te kijken, er komt een gevarieerd publiek, van moeders en baby’s tot fijnproevers en studenten.

Café The Pantry

The Pantry Café / © Instagram: snicolson93

4. Hotspot Edinburgh: Dean Village

Op slechts vijf minuten van Princes Street ligt Dean Village, een prachtige oase direct aan het water van Leith. Dene betekent “diepe vallei” in Schotland en het dorp was meer dan 800 jaar een welvarend dorp. Als je langs de loopbrug langs het Water van Leith loopt, vind je de Dean Bridge. De kleine brug over de rivier en de charmante stenen huizen uit de zeventiende eeuw creëren een bijzondere, idyllische sfeer; je zult het gevoel hebben dat je een tijdmachine bent ingegaan! Na een rondwandeling kun je ook tentoonstellingen zien in de Dean Gallery en de Scottish National Gallery of Modern Art. Het beste deel is dat veel van hun tentoonstellingen gratis zijn.

Dean Village

Dean Village / © Instagram: bookeh_

Vakantiehuizen in Edinburgh

Meer artikelen in deze categorie: