Hotspots in Chicago

Tips voor je reis naar Chicago

Je zult op slag verliefd worden op Chicago, ook wel bekend als de “Windy City”. Je kunt hier genieten van eten, design, geschiedenis en cultuur. En natuurlijk: Lake Michigan. Verken naar hartenlust de prachtige musea, rustgevende parken en kleurrijke buurten. We hebben een aantal verborgen highlights voor je reis naar Chicago verzameld.

1. Hotspot Chicago: Garfield Park Conservatory

Als je even op adem moet komen na al die indrukken in het drukke centrum van Chicago, kun je een bezoek brengen aan het conservatorium, waar je maar liefst 5 hectare aan prachtige tuinen en kassen kunt bewonderen. Het wordt ook wel “overdekte landschapskunst” genoemd, door de idyllische verzameling aan kronkelende paadjes, lagunes en exotische beplanting. Wij raden je aan om eens een kijkje te nemen bij het Desert House, waar je je ogen uit zult kijken terwijl je langs een diverse verzameling cactussen en vetplanten loopt. Nog een hoogtepunt is het Palm House, met tientallen soorten palmbomen. Houd de agenda in de gaten voor speciale evenementen, zoals bloemenshows, kunstexposities of yogasessies. Het dichtstbijzijnde treinstation is Conservatory-Central Park, en de entree is gratis.

Garfield Park Conservatory

Garfield Park Conservatory / © Instagram: ezziefrost

2. Hotspot Chicago: Rainbow Cone

Hier móet je echt naartoe als je in Chicago bent. Sinds Joseph Sapp zijn winkel opende in 1926 is Original Rainbow Cone een plaatselijke traditie. De Rainbow Cone bestaat uit een knapperig hoorntje met vijf soorten ijs: chocolade, aardbei, Palmer House (New York vanille met kersen en walnoten), pistache en sinaasappel sorbet. Al meer dan 90 jaar hetzelfde ijs! Maar als je de originele smaken niet lekker vindt, zijn er tegenwoordig nog veel meer smaken om uit te kiezen. Wat dacht je van Chocolate Peanut Butter en Cookie Dough? De winkel is dagelijks geopend en bevindt zich aan dit adres: 9233 S. Western Avenue, Chicago, Illinois 60643.

Rainbow Cone

Rainbow Cone / © Instagram: blushandhair

3. Hotspot Chicago: Sol Café

Deze hippe en gezellige koffiebar bevindt zich in het meest noordelijke gebied van Chicago, in het Historic Howard Theatre gebouw. Waar je ook zin in hebt, bij Sol Café hebben ze het voor je; zelfs geglazuurde donuts in allerlei smaken. Het café is heel trendy ingericht, met veel planten, gedroogde bloemen, stoere toonbanken van beton en tafels van staal en hout. Er komt veel zon naar binnen, dankzij de grote ramen. Er hangt hier een perfecte sfeer, of je nu alleen tot rust wilt komen met een goed boek of gezellig bij wilt kletsen met je vrienden.

Sol Cafe

Sol Café / © Instagram: justine_bednarczyk

4. Hotspot Chicago: Green City Markt

Green City is de grootste markt van Chicago, en is het hele jaar te bezoeken. Het is het doel van de markt om allerlei kwalitatief eten beter beschikbaar te maken en plaatselijke producenten en boeren in contact te brengen met koks, restauranteigenaren, voedselorganisaties en het winkelend publiek. Je vindt hier een breed aanbod aan verse seizoensproducten: bloemen, kaas, vlees, eieren en brood – alles gegarandeerd biologisch. Je hoeft hier ook zeker geen honger te lijden, want er wordt van alles verkocht, zoals lekkere sandwiches. Van mei tot en met oktober vind je de markt op woensdag en zaterdag in Lincoln Park en in de wintermaanden staan de kraampjes in het Peggy Notebaert Museum.

Green City Market

Green City Market / © Instagram: ninafoley

Vakantiehuizen in Chicago

Meer artikelen in deze categorie: