Hotspots in Cardiff

Tips voor je reis naar Cardiff

Cardiff, of “Caerdydd” in Welsh, is de hoofdstad van Wales en de 10e grootste stad in het Verenigd Koninkrijk. De stad heeft een fijne mix van geschiedenis en cultuur; van oude kastelen tot aan de moderne architectuur van Cardiff Bay, zoals het Millennium Stadium.
We hebben een aantal verborgen highlights voor je reis naar Cardiff verzameld.

1. Hotspot Cardiff: Gin & Juice

Zoals de naam al doet vermoeden, is dit een gin en juice bar met heerlijke gin-cocktails en verse, energie-boosting sapjes. Tijdens het ontbijt en de lunch serveert de bar heerlijke, gezonde gerechten zoals smoothie bowls. ‘S Nachts verandert Gin & Juice in een hippe bar met meer dan 200 gins en gin-cocktails, allemaal gemengd met verse tonic en gegarneerd met leuke ingrediënten zoals limoen, zeekraal en viooltjes. Door de mix van vintage en moderne accenten in het interieur kun je je gemakkelijk een paar uur verliezen in deze nieuwe Cardiff-hotspot.

Gin & Juice

Gin & Juice / © Instagram: kristinagronaas

2. Hotspot Cardiff: Indoor Markt

Het is geen echte citytrip zonder een markt te bezoeken! De overdekte markt van Cardiff is de perfecte plek om een beetje rond te wandelen, lekker eten te proberen en wat cadeautjes voor familie en vrienden thuis te vinden. Onder het glazen dak van het gebouw vind je een afwisselende selectie aan producten, variërend van boeken en tassen tot aan cake en groenten. De overdekte markt bevindt zich op St Mary´s Street, één van de hoofdstraten van Cardiff. De markt is geopend van maandag tot en met zaterdag, van 08.00 tot 17.30 uur.

Indoor Markt

Indoor Markt / © Instagram: jaroslaw_marciuk

3. Hotspot Cardiff: Barker Tea House

Deze plek is één en al gezelligheid! Barker Tea House is een traditioneel theehuis met een vintage interieur en heerlijk eten, waar als ontbijt onder andere eggs benedict en smoothie bowls wordt geserveerd. Als je de kans hebt om hier een keertje te komen, probeer dan de klassieke afternoon tea-torens met heerlijke broodjes, luchtige scones en een mix van andere zoete lekkernijen zoals brownies. Bovendien kun je kiezen uit een selectie van 55 theesmaken, voor het perfecte kopje thee!

Barker Tea House

Barker Tea House / © Instagram: monnomestjay

4. Hotspot Cardiff: Wales Millennium Center

Dit centrum is open sinds 2004 en werd gebouwd om het nieuwe millennium te verwelkomen. Jaarlijks trekt het meer dan 1,5 miljoen bezoekers. Het is alleen al de moeite waard om buiten rond het centrum te lopen en het gebouw te bekijken: de buitenkant is van Welshe materialen, zoals hout uit duurzame lokale bosbouw, wat op zichzelf al indrukwekkend is. Het wereldberoemde centrum voor uitvoerende kunst bevindt zich in Cardiff Bay en hier moet onder andere zijn voor balletten, musicals, opera’s en stand-up comedyshows. Als je tijd hebt, zorg dan dat je hier een avond bijwoont!

Wales Millenium Centre

Wales Millenium Centre / © Instagram: zoekonez

Vakantiehuizen in Cardiff

Meer artikelen in deze categorie: