Hotspots op de Azoren

Tips voor je reis naar de Azoren

De Azoren zijn negen prachtige eilanden in het zuiden van Europa. Je vindt hier zo’n beetje alles voor een geweldige vakantie: mooie natuur, heerlijk eten en rustige stranden, en ook nog eens avontuurlijke wandelroutes en adembenemende uitzichten. We hebben een aantal verborgen highlights voor je reis naar de Azoren verzameld.

1. Hotspot Azoren: Lagoa do Fogo

Eén van de mooiste plekken op het eiland São Miguel is het ‘Lagoa do Fogo’, wat ‘Meer van het Vuur’ betekent. Dit prachtige kratermeer hoort bij het Natuurreservaat van Lagoa do Fogo, en bevindt zich in de stratovulkaan Agua de Pau. Het indrukwekkende blauwe meer is 2 km lang en 1 km breed, en het water is glashelder. Er zijn een aantal uitkijkpunten waar je prachtig uitzicht hebt over het meer. ’s Ochtends vroeg is de beste tijd om hier te komen, want dan ligt er een lichte, bijna magische mist over het meer. Maar vergeet niet om goed naar het weerbericht te kijken, want het is zonde als het de hele dag mist en regent.

Lagoa do Fogo

Lagoa do Fogo / © Instagram: aadric

2. Hotspot Azoren: Caldeira Velha

Vergeet niet een bezoek te brengen aan Caldeira Velha op het mooie eiland Sao Miguel, niet meer dan 25 minuten rijden vanaf Ponta Delgada. Het landschap is prachtig, en er is zelfs een natuurlijke warmwaterbron. Na een lange wandeling kun je helemaal tot jezelf komen in één van de warme vijvers, waarvan er één in verbinding staat met een adembenemende waterval. Een bezoekje aan het Caldeira Velha Environmental Interpretation Centre is de entreeprijs zeker waard!

Caldeira Velha

Caldeira Velha / © Instagram: pamaneri

3. Hotspot Azoren: Cella Bar

Zin in een drankje op een hippe en bijzondere plek? Ga dan naar deze bar in de gemeente Madelena op het eiland Pico. De Cella Bar is een mix van tapas restaurant en bar, gevestigd in een verbouwde schuur met muren van vulkanisch steen en een ronde houten aanbouw. Het eten is wat aan de dure kant, maar het is iedere cent waard om hier van een lekker drankje en het prachtige uitzicht te genieten. In de zomer kun je jezelf op het dak van de houten aanbouw laten trakteren op een heerlijke cocktail of een kopje koffie, en in de winter heb je vanuit de gezellige bar een prachtig uitzicht over het wilde water van de zee. Soms is er in het weekend zelfs live muziek.

Cella Bar

Cella Bar / © Instagram: chrisfrumolt

4. Hotspot Azoren: Miradouro Lagoa Do Canário

Nog zo’n geweldige bezienswaardigheid op het eiland Sao Miguel. Langs de route naar Sete Cidades, een ongelofelijk mooi vulkanisch landschap, kom je langs verschillende punten die een adembenemend uitzicht bieden over de grote vulkaankrater en de prachtige meren die daar te zien zijn. Het mooiste uitkijkpunt is de Miradouro da Boca do Inferno, op ongeveer 15 minuten afstand van de parkeerplaats bij Lagoa do Canário. Het is een gebied met vele mooie wandelpaden. Dus doe je wandelschoenen aan en ga dit prachtige natuurgebied verkennen.

Miradouro Lagoa Do Canário

Miradouro Lagoa Do Canário

Vakantiehuizen in Azoren

Meer artikelen in deze categorie: