Fietsvakantie Mallorca

Fietsvakantie Mallorca

14.898 accommodaties gevonden voor Fietsvakantie. Vergelijk en boek voor de beste prijs!

Fietstochten op Mallorca

Hoewel het gros van de toeristen naar het Spaanse eiland Mallorca komt voor zon, strand en zee, biedt het eiland veel meer. Wist je dat Mallorca zich ideaal leent voor een fietsvakantie? Tijdens een fietsvakantie op Mallorca kom je in allerlei verschillende landschappen terecht en het is de gemakkelijkste manier om kennis te maken met de lokale bevolking. Op het eiland zijn veel fietsroutes voor fietsers van alle niveaus, zowel voor beginners als voor zeer ervaren fietsers.

Start je zoekopdracht

Fietsen op Mallorca

Waarom fietsen op Mallorca?

Het Baleareneiland is erg populair onder fietsers. Dit is niet zo vreemd. Mallorca biedt een zeer gevarieerd natuurlandschap. Het is dus nooit saai. Omdat het een eiland is, zijn er ook geen oneindige wegen, waardoor je overweegt af te stappen. Voor de ervaren fietser die wel van een uitdaging houdt, heeft het eiland mooie routes met veel beklimmingen. De minder ervaren fietser zal erg blij zijn met het uitstekende en goed onderhouden wegennetwerk op Mallorca, zodat je zonder obstakels kunt fietsen. Tel hierbij op het altijd schitterende weer met een heerlijk fietsklimaat, dan is Mallorca een fietsparadijs die je zeker moet ontdekken.

Wat biedt Mallorca voor een fietsvakantie?

De mooie stranden en het uitzicht op een blauwe zee is niet alleen voor strandgasten weggelegd. Ook als je fietstochten op Mallorca maakt, is het mogelijk om hiervan te genieten tijdens één van de panoramische uitzichten tijdens een fietstocht. Maar ook prachtige vergezichten hoog vanuit de bergen, die de strandgangers nooit te zien krijgen. Verder vind je altijd wel een vakantiewoning op Mallorca om te overnachten,zodat je de volgende dag weer fris op de fiets stapt voor een nieuw avontuur. Bovendien hoef je je eigen fiets niet mee te nemen, er zijn voldoende mogelijkheden om een fiets te huren.

Vind Fietsvakantie op Mallorca

Tips voor een fietsvakantie Mallorca

Fietsen door Serra de Tramuntana

Het meest populaire gebied om te fietsen en waar ook de meeste fietstochten van Mallorca te vinden zijn, is de Serra de Tramuntana. Dit is een lange bergketen in het uiterste noorden van het eiland en het hoogste punt is 1445 meter. Er zijn verschillende fietsroutes van allerlei niveaus die door de bergen leiden. Van ruige landschappen tot fietstochten langs de kust. Dit gebied is mede populair, doordat het hier zomers wat koeler is dan op de rest van het eiland. Ook in de zomer heerst er een aangenaam fietsklimaat. Ga je in de winter? Kleed je dan warm aan, zelfs sneeuw is niet ongewoon.

Fietsen langs de oostkust van Mallorca

De oostkust van Mallorca is een prachtig fietsgebied en ook wat vlakker. Zeer geschikt dus voor de minder ervaren fietsers. Het gebied heeft veel sfeervolle baaitjes. Je fietst veel langs de kust en de stranden, dus onderweg even een duik nemen kan gerust of zoek een mooie finca op Mallorca op om bij te komen en te overnachten. Er is hier een prachtige en licht intensieve fietstocht die je 1000 meter omhoog leidt door wisselende landschappen naar het schiereiland Formentor. De tocht eindigt bij een bekende vuurtoren vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de zee.

Fietsen over het platteland van Mallorca

Je fietst graag tijdens de vakantie, maar je wilt geen intensieve fietstochten door de bergen doen? Kies dan het zuiden van het eiland. Dit gebied staat bekend als het platteland van Mallorca en dat is letterlijk, want de wegen zijn hier redelijk plat. Wil je niet te veel in aanraking komen met het toerisme? Fiets op bepaalde stukken dan wat weg van de kust. Er liggen enkele populaire badplaatsen in het zuiden die zomers veel door jongeren worden bezocht. Toch zijn er ook rustige stranden en authentieke dorpjes te vinden. Dit zijn heerlijke momenten om even te pauzeren.

Fiets huren op Mallorca

Het is niet zo dat je altijd je eigen fiets moet meenemen voor een fiets vakantie op Mallorca. Het eiland biedt meer dan voldoende mogelijkheden om fietsen te huren. Dit kunnen allerlei soorten fietsen zijn, van een racefiets tot een BMX of een elektrische fiets. Je hoeft ook niet alles pas op het eiland te regelen. Vaak is het mogelijk om voor je reis alles al te regelen bij een lokale fietsverhuurder, zodat je fiets al klaar staat als je aankomt. Dit is vaak het geval bijgeorganiseerde fietsreizen voor groepen.

Veelgestelde vragen over Fietsvakantie op Mallorca

Wat is de beste tijd voor een fietsvakantie naar Mallorca?

Eigenlijk kun je het hele jaar door fietsen op Mallorca, maar de beste fietstijd is het voorjaar, nog voordat de drukte van het hoogseizoen losbarst. Het fietsseizoen start ongeveer in februari en loopt door tot mei/juni.

Hoe hoog is de zeewatertemperatuur op Mallorca?

De gemiddelde temperatuur van het zeewater op Mallorca hangt af van het seizoen. In de wintermaanden moet je uitgaan van een temperatuur tussen de 12 en 16 graden. Zomers loopt de temperatuur flink op tot rond de 25 graden of hoger.

Hoe lang vlieg je naar Mallorca?

Een vliegreis naar Mallorca valt heel erg mee en is zo voorbij. De gemiddelde reistijd van Amsterdam Schiphol naar de luchthaven van Palma de Mallorca is maar 2 uur en dan zit je in een heel ander en heerlijk zomers klimaat.

Vakantiebestemmingen in de buurt met Fietsvakantie

Holidu doorzoekt honderden websites en vindt het perfecte vakantiehuis tegen de beste prijs.

500+ meer