Vakantie met hond op Mallorca

Vakantie met hond op Mallorca

14.899 accommodaties gevonden voor vakantie met hond. Vergelijk en boek voor de beste prijs!

Vakantie op Mallorca met hond

In veel huishoudens is de hond een onderdeel van het gezin. Dit houdt in dat de hond overal mee naartoe mag en soms zelfs op vakantie. Als je het plan hebt om je vakantie op Mallorca te vieren, dan is het zelfs mogelijk om je hond mee te nemen. Maar op vakantie met de hond in het buitenland vergt wel enige voorbereiding. Vliegen met een hond is immers geen dagelijkse bezigheid en je moet opletten of de hond tegen het warme klimaat kan.

Start je zoekopdracht

Met hond naar Mallorca

Waarom met de hond naar Mallorca?

Als je een hondenbezitter bent, dan ken je ook alle emoties die hierbij horen. Een hond kan dusdanig dierbaar zijn, dat je hem wilt meenemen op vakantie. Dit is niet vreemd, maar niet altijd gebruikelijk voor vooral vliegvakanties. Gelukkig voor de hondenliefhebbers, is er tegenwoordig veel meer aandacht voor het meebrengen van een hond op vakantie. Ook een vakantiehuis op Mallorcawaar honden zijn toegestaan is tegenwoordig veel gebruikelijker, zodat je ook nog eens voldoende keuze hebt. Daarnaast biedt Mallorca voldoende plezier voor de hond en zijn baasjes, zoals prachtige natuurgebieden om te wandelen.

Wat is er mogelijk tijdens een vakantie op Mallorca met een hond?

Mallorca is een Spaans eiland. Spanje staat niet bekend als het meest diervriendelijke land. De beruchte dodingsstations zijn hier een voorbeeld van. In plaats van een asiel worden honden die overlast bezorgen ´opgeruimd´. Toch is Mallorca een relatief diervriendelijk eiland. De meeste steden op Mallorca hebben goede voorzieningen voor honden, zoals hondenparken en uitlaatplekken. Daarnaast zijn er best veel stranden waar ook honden mogen komen. Het is natuurlijk heerlijk om langs het strand te wandelen en ook als je een strandvakantie wenst, dan is dit mogelijk op speciale hondenstranden. Je hoeft weinig op je vakantie in te leveren met een hond,, maar denk wel aan het welzijn van je hond.

Vind vakantie met hond op Mallorca

Tips voor vakantie op Mallorca met hond

Hondenstranden op Mallorca

Veruit de meeste toeristen die naar Mallorca komen, kiezen voor een strandvakantie. Niet geheel onlogisch, want er heerst tijdens het hoogseizoen een heerlijk strandklimaat. Steeds meer stranden op Mallorca worden hondvriendelijk. Aan iedere kant van het eiland zijn meerdere stranden te vinden waar je kunt zonnebaden/wandelen met de hond. Het is wel belangrijk om de regels op het strand te respecteren. Er gelden enkele algemene regels, zoals hondenpoep opruimen, hondenpaspoort bij je hebben en de hond mag anderen niet lastig vallen. Per strand kan er nog een regel gelden om de hond wel of niet aangelijnd te houden. Ook kunnen er periodes of tijden zijn dat honden niet tot het strand zijn toegelaten.

Bezoek met de hond de hoofdstad Palma de Mallorca

Een van de meest hondvriendelijke steden van Mallorca, is de hoofdstad Palma de Mallorca. De stad is sowieso fantastisch om met het gezin te bezoeken. Voor honden heeft Palma diverse faciliteiten. Een hondenpark bijvoorbeeld om lekker de hond los te laten, uitlaatvelden, maar ook diverse stranden die je met de hond mag bezoeken. In Palma is het niet vreemd om met de hond gezellig door het centrum te struinen. Er zijn zelfs speciale hondenkunstenaars in het centrum die maar al te graag een mooi portret van jouw hond tekenen of schilderen.

Overnachten met de hond op Mallorca

Een belangrijk punt van voorbereiding is het uitzoeken van een geschikte overnachtingsplek voor jou en je hond. Lang niet alle vakantiehuizen staan honden toe. Dit aantal neemt overigens wel toe, omdat honden met hondeneigenaren een groeiende doelgroep is voor de toeristensector. Het beste kun je voor het gezin en hond een privé verblijf boeken, zoals een vakantiewoning, een appartement of een luxueuze finca op Mallorca. Dit zijn typische traditionele landhuizen met veel luxe voorzieningen, zoals een zwembad. Let bij het boeken op specifieke zaken bij een vakantie met de hond, zoals een omheinde tuin.

Vliegen met de hond

Het minst prettige onderdeel van de vakantie voor zowel de baasjes als de hond, is het vliegen naar Mallorca. Grote honden vanaf 8 kilogram mogen enkel vervoerd worden in een speciale kooi in het vrachtruim van het vliegtuig. Kleinere honden mogen mee de cabine in, maar je hebt ook hier kooien nodig die aan de vereisten van de luchtvaartmaatschappij moeten voldoen. Tijdens de reis mag de hond niet uit de kooi en plaats je deze onder jouw stoel of tussen je benen. Een vliegreis van Nederland naar Mallorca duurt ongeveer twee uur, dus dit is te overzien.

Veelgestelde vragen over vakantie met hond op Mallorca

Wat is het beste jaargetijde voor een vakantie naar Mallorca?

Dit is vooral afhankelijk van de activiteiten die je wilt ondernemen. Wil je een intensieve wandel- of fietsvakantie maken? Dan kan dit het beste in de winter of het voorjaar. Voor een strandvakantie is de zomer de meest geschikte periode.

Welke kant van het eiland Mallorca is het mooist?

Dit is smaakgebonden. Het zuiden is een gebied voor de zonaanbidders, met veel drukke stranden. Liefhebbers van wandelen en fietsen zullen het noorden en het oosten het mooiste vinden vanwege de wisselende landschappen van bergen, baaitjes en vergezichten van lange stranden. Iedereen heeft een eigen voorkeur voor de mooiste kant van Mallorca.

Zijn de grotten op Mallorca een bezoek waard?

Zowel de grotten van Cuevas del Drach als de grotten van Cueval del Hams zijn topattracties op het eiland. Ze zijn vanwege de ouderdom, de grootte en de beauty absoluut een bezoek waard. Een van de grotten is zelfs zo groot dat er af en toe een concert wordt gehouden.

Holidu doorzoekt honderden websites en vindt het perfecte vakantiehuis tegen de beste prijs.

500+ meer