Fietsvakantie Ibiza

Fietsvakantie Ibiza

2.162 accommodaties gevonden voor Fietsvakantie. Vergelijk en boek voor de beste prijs!

Fietsvakantie Ibiza

Houd je van de natuur en ben je sportief aangelegd? Dan is een fietsvakantie op Ibiza een goede optie om alle dagelijkse beslommeringen achter je te laten en body en mind te relaxen. Dit eiland in de Middellandse Zee heeft jaarlijks ongeveer 2800 uren zon, terwijl je in Nederland op maximaal 1700 uur mag rekenen. Ideaal om de authentieke schoonheid van het vakantie-eiland op de fiets te ervaren. Als je een vakantiewoning op Ibiza boekt kan je vanuit hier verschillende tochten plannen. Het leuke is tevens dat je op de fiets snel in contact komt met de lokale bevolking.

Start je zoekopdracht

Fietsen op Ibiza, sportief genieten

Verkeersregels op Ibiza

Met ruim 570 vierkante kilometer laagvlaktes en beboste bergen biedt Ibiza genoeg mogelijkheden om je op de fiets te vermaken. De hoogste berg van Ibiza, Sa Talaia bij het stadje San José in het Zuiden, meet bijna 500 meter, dus ook als je een flinke uitdaging zoekt, kom je aan je trekken. Er zijn echter fietsroutes voor iedereen, van voor wie (bijna) nooit op de fiets zit, tot doorgewinterde "diehards". Routes van 10 kilometer tot 150+ kilometer. Lees voordat je op fietsvakantie naar Ibiza gaar eerst de fietsregels voor Ibiza. Zo voorkom je eventuele onverwachte hoge boetes tijdens je vakantie. Kies je voor een weekje fietsen op Ibiza? Waarom dan niet kiezen voor een appartement huren op Ibiza? Lekker op jezelf en je kunt gaan en staan waar je wilt.

Fietsen op de Balearen

Heb je twee of meer weken de tijd? Dan kun je de fietsvakantie op Ibiza uitbreiden naar de andere eilanden van de Balearen plannen. De ferry brengt je in 2 uur naar Mallorca. Zo kun je de fietsvakantie op Mallorca voortzetten.

Vind Fietsvakantie op Ibiza

Fietstochten op Ibiza

Fietsen huren op Ibiza

Voor het maken van fietstochten kun je in de grotere plaatsen op Ibiza toerfietsen, racefietsen en mountainbikes huren. Je hoeft dus niet met de fiets op vakantie naar Ibiza, dat scheelt weer. Er zijn verschillende verhuurders waar je fietsen online kan reserveren. Er zijn overigens ook verhuurders die begeleide toertochten op de fiets aanbieden. Onderstaand hebben we alvast een kleine selectie gemaakt van een drietal mooie fietstochten op Ibiza, waarvan de laatste uit 4 afzonderlijke routes is samengesteld.

Santa Eularia – Sant Carles de Peralta v.v.

Een route in het Noordoosten van Ibiza, geschikt voor iedereen, met weinig hoogteverschillen. Lekker op je gemak fietsen over voornamelijk verharde wegen, genietend van de zon. Op de weg terug fiets je langs de kustlijn en het strand van Platja es Canar. Je kunt hier de bekende hippiemarkt van Es Canar bezoeken. De route is ruim 17 kilometer lang en heeft een totaal van van 100 meter klimmen en dalen verdeeld over de route.

Cala Tarida – Valdella v.v.

Een route van ruim 32 kilometer in het zuidoosten van het eiland. Je hebt wel een goede conditie nodig. De route kent veel klimmetjes. In totaal klim je in deze etappe ongeveer 620 meter. Het grootste gedeelte van de route gaat over een verharde weg en ongeveer 3 kilometer over onverharde wegen. Onderweg geniet je van de schitterende vergezichten.

De "Ronde van Ibiza"

En toer rond Ibiza waar je ook een week over kunt doen. De route bestaat uit 4 aaneengesloten routes of etappes voor de mountainbike, want je gaat over 154 kilometer verharde en onverharde wegen en paden, met een aantal stevige klimmetjes (2700 meter in totaal). De eerste etappe gaat van De Eivissa bij Ibiza stad naar Cala Carbó langs de zuidkust van het eiland. Deze etappe is 33 kilometer lang en bevat de eerste klimmetjes. De tweede etappe gaat van Cala Carbó langs de westkust naar San Antoni de Portmany. Een afstand van 28 kilometer met fantastische vergezichten onderweg. Etappe drie vertrekt uit San Antoni de Portmany langs de kust naar Portinatx in het Noorden. Met ruim 47 kilometer de langste etappe van de ronde en tevens de etappe met de meeste klimmetjes. De vierde en laatste etappe leidt je van Portinatx door het binnenland terug naar Eivissa aan de oostkust. Een prachtige route van 43 kilometer.

Veelgestelde vragen over Fietsvakantie op Ibiza

Wat is de beste periode om te fietsen op Ibiza?

Ibiza heeft een mild mediterraan klimaat. De zomers zijn droog en warm (26 -30 graden) en 's winters wordt het niet echt koud (12 – 17 graden), maar het kan af en toe matig regenen. In principe kun je dus het hele jaar door op de fiets door Ibiza. De beste periode wordt door jouw voorkeur voor het weer en de toeristendrukte bepaald.

Welke kleding voor een Ibiza fietsvakantie?

Ben je van plan lange tochten te maken? Neem dan jouw fietskleding uit Nederland mee. Voor dagtochtjes is geen speciale kleding nodig. 's nachts is buiten de bebouwde kom reflecterende kleding verplicht.

Is een fietsvakantie geschikt voor kinderen?

Er zijn fietsroutes die geschikt zijn voor iedereen. Informeer wel eerst welke routes geschikt zijn voor kinderen, aangezien kinderen onder de 15 jaar in Spanje niet op alle openbare wegen mogen fietsen. Voor kinderen is het dragen van een fietshelm altijd verplicht.

Wat zijn de verkeersregels voor fietsers op Ibiza?

Er gelden in Spanje, dus ook op Ibiza, afwijkende regels voor fietsers. Een fietshelm is buiten de bebouwde kom verplicht. Voor kinderen tot 16 jaar is altijd een fietshelm verplicht. Het dragen van reflecterende kleding of veiligheidshesje is 's nachts verplicht buiten de bebouwde kom. Het gebruik van de mobiele telefoon of koptelefoon tijdens het fietsen is verboden. Stel je van tevoren op de hoogte van de regelgeving voor fietsers in Spanje!

Vakantiebestemmingen in de buurt met Fietsvakantie

Holidu doorzoekt honderden websites en vindt het perfecte vakantiehuis tegen de beste prijs.

500+ meer