Yogavakantie Mallorca

Yogavakantie Mallorca

14.899 accommodaties gevonden voor yogavakantie. Vergelijk en boek voor de beste prijs!

Yoga retreat Mallorca

Ben je gestrest, heb je lichamelijke klachten of wil je lichaam en geest in balans brengen? Een ontspannen vakantie naar Mallorca kan je zeker veel goeds doen. Maar echt ontspannen doe je pas tijdens een yogavakantie op Mallorca. Naast het mooie weer en de leuke activiteiten die je allemaal kunt doen op het eiland, werk je aan je lichaam en geest en kom je weer herboren thuis.

Start je zoekopdracht

Yoga op Mallorca

Waarom kiezen voor een Yogavakantie op Mallorca?

Mallorca biedt alles voor welk soort vakantie ook. Mallorca is een feesteiland waar je onbeperkt de hele vakantie door kunt feesten, je kunt heerlijk wandelend of fietsend genieten van de afwisselende natuur en daarnaast vind je er de rust, zodat je met yoga veel aandacht kunt besteden aan je lichamelijke en geestelijke welzijn. In Nederland regent het vaak of is het te koud om yoga buiten uit te voeren. Op Mallorca kan dit vrijwel het gehele jaar door. Een goede yogavakantie op Mallorca voer je ook het beste in de buitenlucht uit, zodat je optimaal tot ontspanning komt.

Wat zijn de mogelijkheden voor yoga op Mallorca?

Er zijn veel mogelijkheden voor yoga op Mallorca. Er wonen veel yoga leraren en instructeurs op het eiland waar je terechtkunt voor een professionele yoga retreat. Het is mogelijk om specifiek te kiezen voor een vakantiehuis op Mallorca, waarbij er altijd wel yogascholen in de buurt zijn. Heb beste kies je er eentje op loopafstand, zodat je ook in alle rust aankomt. Je kunt ook een Spaanse finca op Mallorca boeken en vervolgens een yogaleraar inhuren die bij jou langskomt.. Naast de yogalessen, zijn er allerlei rustgevende activiteiten te doen op Mallorca, zoals wandelen met het gezin of fietsen in mooie natuurgebieden. Al wandelend voel je je één met de fraaie natuur op Mallorca.

Vind yogavakantie op Mallorca

Tips voor een yogavakantie Mallorca

Yoga op het strand van Mallorca

Het belangrijkste voordeel van yoga op Mallorca, is dat het eiland meer dan 500 kilometer aan strand heeft. Daarom is yoga aan het strand op vele plekken mogelijk. Yoga op het strand is zeker een aanrader en geeft extra energie. Denk aan de geluiden van de zee, waardoor je je beter concentreert. yogaoefeningen doen op het zand van het strand vergt enige oefening, maar je ontwikkelt er wel sterkere spieren door, meer evenwicht en een betere ontwikkeling van knieën, heupen en je hele wervelkolom. Verder is de zeelucht die je inademt zeer gezond. In combinatie met de zon op Mallorca, krijg je zo voldoende vitamine D binnen.

Yoga in de vrije natuur van Mallorca

Mallorca heeft een zeer diverse natuur. Naast de kust, waar je op het strand yoga kunt uitvoeren, is het ook mogelijk om dit op een andere plek in de natuur te doen. Zo heeft Mallorca ook weides waar je in alle ontspannenheid je oefeningen doet. In Nederland hoor je op de achtergrond altijd wel geluiden van bijvoorbeeld auto's. Dit is op veel plekken op Mallorca niet het geval. Hier geniet je nog echt van rust en stilte te midden van de wilde natuur. In alle stilte loop je zelfs de kans dat er wilde dieren langskomen. Denk aan schapen, ezels, vooral veel vogelsoorten of gekko's.

Geniet ook van eten en drinken

Niet alleen geestelijk en lichamelijk in balans komen met yoga is de oplossing voor een gezond lichaam. Eten en drinken is hier onlosmakelijk mee verbonden. Natuurlijk hoef je niet altijd een vegetarische of veganistische levenswijze te hebben. Mallorca biedt alles voor gezond eten en drinken. Helemaal als je specifiek een yoga retreat op Mallorca boekt, dan wordt er met gezond eten en drinken rekening gehouden. De keuken van Mallorca bestaat vooral ook uit gezonde en goed vullende voeding. Denk aan veel soepsoorten, maar ook veel ovenschotels met groenten als courgette, aubergine, paprika en tomaat. Naast aardappelen, wordt er ook veel rijst gegeten op Mallorca.

Ontspannende activiteiten kiezen

Natuurlijk kun je na een yoga retreat het drukke palma de Mallorca in gaan om te shoppen of een druk strand bezoeken. Maar wil je echt de rust vinden, dan moet je op zoek naar ontspannende activiteiten. Gelukkig zijn die voldoende te vinden op het eiland. Heb je bij je vakantiehuis of hotel een zwembad? Dan is het heerlijk ontspannen om baantjes te trekken. Verder is Mallorca een echt wandeleiland. Er zijn tal van wandelroutes. Zoek een wandelroute uit die past bij jouw niveau. Misschien ben je wat meer getraind en kun je een bergwandeling aan of wandel je liever langs de kust voor het panoramische uitzicht? Op Mallorca heb je alle keuze.

Veelgestelde vragen over yogavakantie op Mallorca

Wanneer reis je het beste naar Mallorca?

Het hangt een beetje af welk soort vakantie je wilt. In principe kun je een yogavakantie naar Mallorca het hele jaar door boeken. Zomers kan het goed warm worden, maar in de winter is de gemiddelde temperatuur 17° Celsius en dus nog steeds aangenaam om in de natuur aan yoga te doen.

Hoe reis je op het eiland zelf?

Mallorca heeft een goed wegennetwerk, dus het is mogelijk om zelf een auto te huren. Er zijn veel verschillende verhuurbedrijven actief. Daarnaast is er de mogelijkheid om van het openbaar vervoer gebruik te maken. De bussen zijn goed en rijden veel. Daarnaast heeft Mallorca ook een spoorverbinding voor het reizen met de trein.

Hoe betaal je het gemakkelijkst op Mallorca?

Mallorca behoort tot Spanje, dus hier is gewoon de euro een geaccepteerde valuta. Contante betalingen worden vaak nog gevraagd op markten en kleine winkeltjes. Normaliter kun je ook gewoon betalen met je bankkaart en creditcard. Dit is vooral van toepassing in toeristische gebieden. In minder toeristisch gebied zul je vaker contact moeten betalen.

Vakantiebestemmingen in de buurt met yogavakantie

Holidu doorzoekt honderden websites en vindt het perfecte vakantiehuis tegen de beste prijs.

500+ meer