Reizen naar Mallorca in de winter

Reizen naar Mallorca in de winter

14.730 accommodaties gevonden voor Wintervakantie. Vergelijk en boek voor de beste prijs!

Ontdek Mallorca in de winter

De winter is het ideale seizoen om er even tussenuit te knijpen. In Nederland is het vaak koud en nat, terwijl je binnen een paar uur vliegen op een zonnige plek kan zijn. Waar je precies naartoe reist in de winter? Hoewel dit geheel afhankelijk is van je wensen, is overwinteren op Mallorca een absolute aanrader. Op dit Spaanse eiland regent het nauwelijks en daalt de temperatuur niet onder het vriespunt. Je kunt op Mallorca bovendien, het hele jaar door, verschillende activiteiten ondernemen.

Start je zoekopdracht

Overwinteren op Mallorca

Hoe warm is het op Mallorca in de winter?

Op Mallorca geniet je nog vrij lang van een zwoele nazomer. Zo ligt de gemiddelde temperatuur in oktober rond de drieentwintig graden. Vanaf november kan het wat kouder worden. Zo schommelt de temperatuur van november tot en met april tussen de zes en de achttien graden. Met name 's avonds kan het afkoelen. Ondanks het zachte weer is een regenbui af en toe toch niet te voorkomen. Je kunt in alle rust kiezen voor een vakantie met zo min mogelijk zorgen. Het is het perfecte eiland om een luxe reis naar Mallorca te maken.

Kan er sneeuw vallen op Mallorca?

Op Mallorca daalt de temperatuur niet tot nauwelijks onder het nulpunt. Toch kan er op bepaalde delen van het eiland wel sneeuw vallen. Op het eiland vind je namelijk het beroemde gebergte Serra de Tramuntana. In de bergachtige gebieden van Mallorca kan het in de winter een stuk kouder zijn en sneeuwen. Houd hier dus rekening mee als je een vakantie boekt. Mocht je het gebergte willen beklimmen, zorg dan voor een goede voorbereiding. Niet alleen de temperatuur kan tegenvallen, ook de klim is vrij zwaar en niet geschikt voor ongeoefende wandelaars. Mallorca staat bekend om haar mooie stranden, bergachtige landschappen, architectuur (met name in Palma de Mallorca) en wijngaarden. Bovengenoemde plekken worden in de zomer drukbezocht, maar misschien is het voor- en naseizoen én de winter eigenlijk wel een veel betere periode om deze hotspots te ontdekken. Zo is de ergste hitte voorbij en zijn er minder mensen op de been. Je kunt in alle rust genieten van het uitzicht, foto´s maken en optimaal tot ontspanning komen.

Vind Wintervakantie op Mallorca

Tips voor uitjes in de winter op Mallorca

Mallorca en activiteiten in de winter

Tijdens een vakantie op Mallorca wil je uiteraard een aantal activiteiten ondernemen. In de winter kun je hierbij denken aan wandelen en fietsen, maar ook aan het maken van culturele uitstapjes. De hoofdstad van het eiland, Palma de Mallorca, is een leuke plek om te bezoeken. Bezoek bijvoorbeeld de kathedraal of ga winkelen. Daarnaast kun je kennis maken met de lokale cuisine. Aoals Arroz brut, een soep met vlees, groente en rijst. Sommige horecagelegenheden en toeristische bezienswaardigheden, zoals de waterparken, kunnen in de winter gesloten zijn. Controleer dit eventueel voordat je je vakantie boekt.

Kun je op Mallorca in de zee zwemmen in de winter?

Mallorca staat bekend om haar prachtige, witte stranden. Ook in de winter zien de stranden en de zee er aanlokkelijk uit. Maak dus zeker een strandwandeling. Wil je graag zwemmen? Neem dan gerust je badhanddoek mee. De gemiddelde watertemperatuur ligt rond de vijftien graden. Dit is dus - zeker als je in beweging blijft - niet heel koud. Tot slot kun je ook in de winter prima bepaalde watersporten beoefenen op het eiland. Ga bijvoorbeeld surfen of duiken.

Waar overnacht je tijdens je vakantie op Mallorca?

Op Mallorca vind je ontzettend veel verschillende vakantiehuizen, villa's en andere accommodaties. Bedenk daarom als eerst op welk deel van het eiland je wilt verblijven. Ga je voor een rustig gedeelte aan de Zuidoostkant van het eiland of juist voor een wat drukker en toeristisch deel van Mallorca in het Zuidwesten. Zoek daarna naar een vakantiewoning op Mallorca die past bij jouw wensen. Zo vinden sommige mensen het fijn om een eigen keuken te hebben tijdens de vakantie. In dat geval is een finca op Mallorca een mooie optie. Zo hoef je niet elke dag uit eten te gaan.

Veelgestelde vragen over Wintervakantie op Mallorca

Is Mallorca minder duur in de winter

Mallorca wordt jaarlijks door veel toeristen bezocht. Met name in de zomer zitten vakantiehuizen daarom al snel vol. Een voordeel van in de winter reizen is dat het rustiger is en je vaak minder betaalt voor een accommodatie dan in het hoogseizoen. Ook in de horeca en bij bepaalde attracties zal het aanzienlijk minder druk zijn. De prijzen blijven over het algemeen wel hetzelfde. Wil je besparen tijdens de vakantie? Bezoek dan eens restaurants waar niet alleen toeristen eten, maar waar ook de locals graag komen. Deze restaurants bieden vaak een typisch Spaans menu en zijn minder duur dan de restaurants die gericht zijn op toeristen.

Hoe bereik je Mallorca in de winter?

Mallorca is het hele jaar door prima te bereiken. Zo gaan er meerdere directe vluchten vanuit Nederland, België en Duitsland naar het eiland. Een andere optie is om met de auto naar Mallorca te reizen. Hiervoor rijd je naar Barcelona, waar je vervolgens een boot neemt. Hoewel deze reis aanzienlijk meer tijd kost, is het wel een mooie route waarbij je meerdere Europese landen kunt leren kennen.

Vakantiebestemmingen in de buurt met Wintervakantie

Holidu doorzoekt honderden websites en vindt het perfecte vakantiehuis tegen de beste prijs.

500+ meer