Mallorca wandelvakantie

Mallorca wandelvakantie

14.919 accommodaties gevonden voor Wandelvakantie. Vergelijk en boek voor de beste prijs!

Wandelen op Mallorca

Op Mallorca wandelen is een activiteit die steeds populairder wordt. Mensen ontdekken dat wandelen in de natuur ontspannend en gezond is en tevens goed te combineren is met een vakantie. Een Mallorca wandelvakantie boeken heeft als voordeel dat je wandelt in een nieuwe omgeving. Het eiland biedt diverse soorten prachtige natuur in allerlei variaties en door de milde temperaturen is het ook mogelijk om tijdens de herfst en de winter een wandelvakantie te boeken.

Start je zoekopdracht

Mallorca wandelpaden

Hoe zijn op Mallorca de wandelpaden?

Wandelen op Mallorca is geschikt voor mensen van alle leeftijden en diverse niveaus. Ben je een beginnende wandelaar of erg ervaren? Mallorca biedt verschillende soorten wandelroutes aan. Houdt je van lange klimroutes met bergen en rotsen? Dan is de langeafstandsroute GR221 vast iets voor jou. Dit is een wandelroute van enkele dagen en loopt van het noorden naar het zuidwesten van het eiland. Wil je het wat rustiger aan doen en tijdens het wandelen een briesje voelen? Kies dan één van de kustwandelingen. Welke route je ook kiest, alle Mallorca wandelpaden zijn uitermate geschikt om zonder obstakels te wandelen.

Wat zijn de mooiste wandelpaden op Mallorca?

Een van de mooiere wandelpaden heet met een mond vol 'Es Pujadors – Coll de na Benet – Bon Aire'. Het is een wandelpad in het noorden van Mallorca bij de plaats Alcúdia van 5 kilometer. Je wandelt hier over rotsige wandelpaden en ondertussen geniet je van het prachtige panoramische uitzicht. Voor het mooiste uitzicht is deze route aan te bevelen tijdens de zonsopkomst of zonsondergang. Voor wandelaars die ook graag vogels spotten, is er de wandelroute 'La Trapa'. Deze wandelpaden leiden je langs de ruïnes van het La Trapa klooster. Deze route is vooral bekend om de vele vogels die je onderweg spot. Het kan tijdens deze 7,6 kilometer lange route bergachtig zijn, enige conditie is dan noodzakelijk.

Vind Wandelvakantie op Mallorca

Tips voor een Mallorca wandelvakantie

Langeafstandsroute GR221

De meest spectaculaire wandelroute van Mallorca, is wandelroute GR221. Hiervoor moet je meermalen overnachten en hiervoor kun je een vakantiewoning op Mallroca boeken. De wandelroute duurt 6 tot 7 dagen. En loopt helemaal vanaf het noorden van Mallorca naar het zuidwesten. Het is een zeer uitdagende wandelroute met hoogtes, laagtes, prachtige uitzichten over uitgestrekte kusten en beboste streken. Alle soorten natuur kom je tegen en omdat je er meerdere dagen over doet, kun je gemakkelijk je eigen tempo bepalen. Het is ook mogelijk om een Mallorca wandelvakantie voor de GR221 te boeken met een gids of een wandelgezelschap. Omdat sommige stukken op de wandelroute intensief kunnen zijn, is een beetje wandelervaring wel gewenst. Thuis al een klein beetje trainen voor de GR221 wandeltocht is geen overbodige luxe.

Waar overnacht je tijdens een Mallorca wandelvakantie?

Of je nu kiest voor één bepaalde wandelroute of dat je verschillende soorten wandeltochten op diverse plekken maakt, je moet wel overnachten. Gelukkig biedt Mallorca alles voor een goede overnachting, zodat je altijd uitgerust aan de wandeltocht begint. Denk bijvoorbeeld aan een typisch Spaanse finca op Mallorca. Dit is een Spaans landhuis dat landelijk gelegen is. Je komt ze vaak tegen tijdens een wandelroute. Natuurlijk is een overnachting in een luxe villa met zwembad op Mallorcaook mogelijk. Je geniet na het wandelen heerlijk in het zwembad en knapt weer helemaal op. Er staan langs vrijwel alle wandelroutes op Mallorca plekken waar je een overnachting kunt boeken.

Bergwandeling Valldemossa

Ga je geen uitdaging uit de weg, heb je een goede conditie of veel wandelervaring? Kies dan de pittige bergwandeling rondom het bergdorpje Valldemossa. Het is een uitdagende wandelroute van zo'n 13 kilometer. Gemiddeld zul je er 5 tot 6 uur over doen. De wandeltocht start en eindigt in het dorpje Valldemossa. Ben je met meerdere personen? Een {{familievakantie op Mallorca}{25668}{family_travel} is enorm aan te raden en perfect te combineren met een mooie wandeling. De gehele wandelroute gaat door de bergen en rotsige paden, maar je geniet wel van prachtige uitzichten. In Valledemossa kun je nadien overigens fantastisch eten in één van de leuke en lieflijke restaurantjes.

Wandelroute Bunyola

Rondom het dorpje Bunyola zijn diverse mooie en soms stevige wandeltochten te maken. Bunyola ligt in het Serra de Tramuntana-gebergte, in het noordwesten van Mallorca. Dit gebergte heeft van de UNESCO de World Heritage Status gekregen vanwege de grote landschappelijke en culturele betekenis. Welke wandelroute je ook maakt rondom Bunyola, er zijn verschillende bergtoppen die een hoogte van meer dan 1000 meter behalen. Spectaculaire uitzichten zijn dan ook gegarandeerd. Houd er wel rekening mee, dat het op deze hoogte wat koeler is. Tijdens de wintermaanden moet je zeker rekening houden met wat sneeuw in deze omgeving, maar daar is de ervaren wandelaar wel tegen bestand.

Veelgestelde vragen over Wandelvakantie op Mallorca

Hoe is het gesteld met de medische zorg op Mallorca?

Als je veel wandelt op Mallorca, moet je risico's nooit uitsluiten. Gelukkig kent Mallorca een modern gezondheidssysteem met ziekenhuizen, huisartsen, klinieken en apothekers. Mocht je onverhoopt medische hulp nodig hebben, dan is dit geen probleem. Met je zorgverzekering en reisverzekering ben je goed gedekt.

Kun je kraanwater op Mallorca drinken?

Het is mogelijk om gewoon water uit de kraan te drinken op Mallorca. Echter kan de samenstelling van het water anders zijn dan je gewend bent. Om te voorkomen dat je maagklachten krijgt tijdens het wandelen, doe je er goed aan om het te houden bij flessenwater.

Kan ik een auto huren op Mallorca?

Wanneer je verschillende wandelroutes over het eiland wilt afleggen, moet je ook naar verschillende plekken. Op Mallorca kun je goed een auto huren om zo op de plek te geraken. Er zijn diverse grote autoverhuurbedrijven op het eiland actief en je maakt op het eiland gebruik van een relatief goed wegennetwerk.

Vakantiebestemmingen in de buurt met Wandelvakantie

Holidu doorzoekt honderden websites en vindt het perfecte vakantiehuis tegen de beste prijs.

500+ meer