Golfreis op Mallorca

Golfreis op Mallorca

14.909 accommodaties gevonden voor Golfvakantie. Vergelijk en boek voor de beste prijs!

Golfen op Mallorca

Mallorca staat er vooral om bekend dat je hier heerlijke strandvakanties houdt. Maar er zijn ook specifieke sporten te beoefenen op het eiland, zoals golf. Ben je een fanatieke golfer en wil je eens internationaal op een andere plek golfen? Of kom je voor een strandvakantie en wil je tussendoor een balletje slaan? Voor een golfvakantie op Mallorca zit je zeker goed, want het eiland heeft maar liefst 23 golfbanen ter beschikking.

Start je zoekopdracht

Mogelijkheden Mallorca golfvakantie

Waarom kiezen voor een golfvakantie op Mallorca?

Mallorca staat bij golfliefhebbers bekend om de vele hoge kwaliteit golfbanen. De meeste golfbanen hebben zich onderling verenigd in de Golf course Association of Mallorca. Welke golfbaan je ook kiest om je balletje te slaan, je geniet tijdens het golfen op Mallorca van spectaculaire hoogteverschillen tot prachtige vergezichten over de bergen of de zee. Omdat je je naast het golfen ook wel op een andere manier wilt vermaken, biedt het eiland alles, zoals goede restaurants, stranden en de mogelijkheid om {{een fiets te huren op Mallorca{25668}{bike_travel}}. Natuurlijk is ook het weer een belangrijke reden om voor een golfvakantie op Mallorca te kiezen. Dat is toch prettiger golfen dan in het regenachtige Nederland.

Wat biedt Mallorca voor de golfliefhebber?

Eigenlijk is Mallorca een droomeiland voor de golfer. Het is dan ook vreemd dat het eiland nog niet massaal door golfliefhebbers is ontdekt. Vooral ook, omdat de vele banen op het eiland zeer professioneel zijn aangelegd en goed onderhouden worden. Er zijn ook veel verschillende golfbanen in zowel grootte als niveau. De meeste banen hebben 18 holes en zijn hiermee zeer professioneel. Er zijn ook wel wat golfbanen met 9 holes, zodat ook de beginner op een mooie locatie kan golfen. Gastvrijheid staat hoog in het vaandel bij de verschillende golf courses en de greenfees zijn niet overdreven hoog..

Vind Golfvakantie op Mallorca

Tips voor golfvakantie op Mallorca

Op zoek naar de beste golfbanen van Mallorca

In principe zijn alle golfbanen op Mallorca geschikt om ontspannen te golfen. Ben je veeleisend en een ervaren golfer? Dan is het te begrijpen dat je enkel op zoek bent naar de allerbeste golfbanen van het eiland. Je hebt dan de keuze, want er zijn best veel professionele golfbanen. Golfbanen op Mallorca die van golfers een hoge beoordeling hebben gekregen, zijn Golf Son Gual, Club de Golf Alcanada, ArabellaGolf, Vall d´or Golf en Son Muntaner. Op één van deze banen golf je altijd als een professional en zijn er professionele voorzieningen.

Overnachten bij een golfbaan

Keuzemogelijkheden genoeg voor de golfer die een vakantiewoning op Mallorca zoekt.Je hoeft niet bang te zijn dat je altijd ver moet reizen voor een golfbaan. Het eiland is gemakkelijk te bereizen met een huurauto of openbaar vervoer. Met de vele golfbanen die het eiland telt, is er altijd wel een vakantiewoning of een luxe ingerichte villain de buurt. Het voordeel van een privé accommodatie, is dat je geen last hebt van andere vakantiegangers en op jezelf bent. Met een zwembad bij je vakantiehuis is het na het golfen heerlijk afkoelen.

Goedkope greenfees

Wanneer je als golfer op een golfbaan wilt spelen waar je geen speelrechten hebt via een lidmaatschap, dan betaal je greenfees. Voor een golfvakantie op Mallorca zul je altijd rekening houden dat je greenfees moet betalen. Soms betaal je ter plekke, maar het is bij sommige golfbanen ook mogelijk om thuis online de greenfee te betalen. De tarieven zijn om en nabij te vergelijken met de greenfee die je in Nederland betaalt en vaak nog wel iets goedkoper. Uiteraard is het wel zo dat een professionele golfbaan duurder is dan een baan die meer op amateurgolfers is gericht. Ook de mate van dienstverlening die je krijgt bij de golfbaan speelt mee in het tarief.

Golfen rond Palma de Mallorca

Rondom de hoofdstad Palma de Mallorca zijn de meeste golfbanen te vinden. Hiermee is Palma een prima startplek voor een golfvakantie op Mallorca. Overdag of tijdens een dagdeel ga je naar een golfbaan om lekker te golfen. Daarna zijn er nog voldoende mogelijkheden om je rondom Palma te vermaken. Heb je het warm gekregen van het golfen? Dan zijn er voldoende stranden bij Palma om nadien af te koelen. s´Avonds is de stad een prima uitvalsplek om in één van de vele restaurantjes lekker te eten. Als je ´s ochtends niet te vroeg op de golfbaan wilt staan, dan is het mogelijk om nog een bar of club in Palma te bezoeken.

Veelgestelde vragen over Golfvakantie op Mallorca

Kun je ook met de auto naar Mallorca?

Je hoeft niet altijd met het vliegtuig naar Mallorca, maar dan moet je wel de tijd hebben. Je rijdt dan naar Spanje en je pakt de ferry naar het eiland. De ferry heeft een vaartijd van tussen de 7 en 11 uur.

Wanneer is het hoogseizoen op Mallorca?

Het hoogseizoen op Mallorca is de warmste periode en meest drukke periode. Het hoogseizoen loopt van april t/m september. Houdt je van rust, boek dan in het voor- of naseizoen, ook dan zijn de temperaturen nog relatief aangenaam.

Kun je kraanwater op Mallorca drinken?

Het is niet aan te raden om het kraanwater te drinken. Drink beter water uit flessen, dat is gezonder en smaakt ook veel beter. Wel kun je het kraanwater gebruiken voor bijvoorbeeld het koken, maar wel enkel voor water dat je afgiet.

Vakantiebestemmingen in de buurt met Golfvakantie

Holidu doorzoekt honderden websites en vindt het perfecte vakantiehuis tegen de beste prijs.

500+ meer