Reizen tijdens kerst op Mallorca

Reizen tijdens kerst op Mallorca

14.900 accommodaties gevonden voor Kerstvakantie. Vergelijk en boek voor de beste prijs!

Kerstvakantie op Mallorca

Wil je de kerst in het koude Nederland eens ontvluchten om kerst te vieren in een warmer gebied? Je hoeft hiervoor helemaal niet ver te reizen. Met het vliegtuig ben je in 2 uur op het Spaanse eiland Mallorca. In de maand december staat Mallorca helemaal in het teken van de kerst. Naast de aangename temperaturen op het eiland, is er tijdens je Mallorca kerstvakantie voldoende te beleven en kom je ook hier in de kerststemming.

Start je zoekopdracht

Mallorca met kerst

Waarom naar Mallorca met kerst?

Naar Mallorca met de kerst is een goed plan, vooral ook omdat dit met het hele gezin kan. De kerst is immers een familietijd en op Mallorca kom je even helemaal tot rust in een andere omgeving, maar ook in de aangename omgeving van je gezin. Het zal direct opvallen dat kerst op Mallorca leeft. Vanaf begin december tot Driekoningen, begin januari is het eiland in kerstsferen gehuld. Een ander voordeel van een Mallorca kerstvakantie, is de aangename temperatuur tijdens de winterperiode. Het is niet bloedheet, maar met een gemiddelde temperatuur van 17° Celsius toch aangenaam. Verder is het gemakkelijk om een overnachting in een vakantiehuis op Mallorca te boeken vanwege het laagseizoen.

Wat is er tijdens een Mallorca kerstvakantie te doen?

Je kunt diverse activiteiten ondernemen op Mallorca met kerst. Vooral in de hoofdstad Palma, maar ook in de overige steden en dorpjes op Mallorca wemelt het van de gezellige kerstmarkten. Sommige kerstmarkten zijn groot, anderen gezellig klein. De bekendste kerstmarkten zijn die in Palma op Plaça de Cort en Plaça del Mercat. Proef vooral ook de lokale keuken op de kerstmarkten. Dit is voor de lokale boeren de mogelijkheid om mensen kennis te laten maken met hun producten. Verder kun je in de hoofdstad een speciale kerststallenroute volgen. Op Mallorca is het voor de lokale bevolking traditie om veel kerststallen te bezoeken. Je vindt dan ook veel mooie kerststallen, omdat iedereen elkaar probeert af te troeven.

Vind Kerstvakantie op Mallorca

Tips voor kerst op Mallorca

De start van het kerstseizoen bijwonen

Ben je op Mallorca rond 8 december? Die dag is het namelijk de feestdag van de Onbevlekte Ontvangenis en dit is op Mallorca traditioneel de start van het kerstseizoen. De dag zelf is voor de meeste inwoners een hele belevenis en daarom ook erg leuk om als toerist eens bij te wonen. Centraal staat de katholieke eredienst. Deze kun je bijvoorbeeld in de Kathedraal van Santa Maria in Palma bijwonen. De mensen trekken in een soort van bedevaart door de straten van Palma om de dag te vieren. Restaurants pakken op deze dag flink uit om de start van de kerstperiode te vieren en 's avonds zijn er grote feesten die je kunt vergelijken met kerstavond en oudjaarsavond.

Schaatsen op Mallorca

Hoewel je in een warm land bent, wil je misschien toch niet een Nederlandse kersttraditie overslaan? Ook op Mallorca houden ze van een beetje kneuterigheid met kerst en schaatsen hoort hierbij. Dit kan uiteraard niet op natuurijs, maar er zijn op diverse plekken wel schaatsbanen. Jaarlijks staat er in Palma de Mallorca op Plaça de Cort (gemeentehuisplein) naast de kerstmarkt een schaatsbaan. De schaatsbaan blijft tot Driekoningen staan. Verder in Palma op Plaza de España staat ook vanaf eind november tot begin januari een schaatsbaan. Let erop dat bij deze schaatsbaan handschoenen dragen verplicht is. Neem dus ook je handschoenen mee in de koffer voor je Mallorca kerstvakantie!

Geniet van de Balearische kerstkeuken

Natuurlijk moet je op Mallorca ook de lokale keuken proberen. Wat eten de Mallorcanen tijdens de kerstdagen? Niet het eten zelf, maar het gezin en de familie staan aan de basis van de kerstmaaltijd. Dit houdt in, dat eten tijdens de kerstdagen altijd in familieverband is. Er wordt veel gegeten tijdens de Kerst. Wil je iets typisch lokaals proberen? Dan heb je voldoende keuze: gepaneerde zeervruchten, soep gevuld met stukken kalkoen, lever en geroosterd speenvarken met diverse groenten zijn typische Balearische gerechten die je in de keuken van Mallorca vindt. Natuurlijk zal het ook afhangen of je lokaal bij de bevolking eet of in een restaurant, maar reken erop dat je veel te eten krijgt.

Woon kerstconcerten bij op Mallorca

Voor cultuurliefhebbers is het interessant om de diverse kerstconcerten op Mallorca bij te wonen. Het belangrijkste culturele evenement van Mallorca is een kerstevenement met de naam Canto de la Sibila. Het is een liturgisch drama dat gaat over het laatste oordeel volgens de christelijke tradities. Het wordt tijdens kerstavond op twee locaties op Mallorca uitgevoerd. Het evenement is zo belangrijk, dat het ook live op de nationale televisie wordt uitgezonden. Heel bijzonder aan dit drama, is dat het onafgebroken jaarlijks plaatsvindt sinds de middeleeuwen. Daarom heeft de UNESCO dit evenement uitgeroepen tot cultureel erfgoed. Als je dit meemaakt, dan weet je dat je onderdeel bent van iets unieks.

Veelgestelde vragen over Kerstvakantie op Mallorca

Wat is het weer tijdens kerst op Mallorca?

Wanneer je tijdens de kerst Mallorca bezoekt, dan is het relatief aangenaam weer. Uiteraard niet het weer zoals in de zomer, maar de gemiddelde temperatuur bedraagt tussen de 12 en 17° Celsius. Regen valt er weinig, gemiddeld zijn er in december 3 tot 8 regendagen.

Hoe zijn de prijzen op Mallorca?

Omdat Mallorca al jarenlang een toeristische trekpleister is, heeft dit invloed op de prijzen. Verwacht prijzen die je ongeveer ook in Nederland kunt verwachten in de horeca, het hotel of de taxichauffeur. Daarnaast is het op Mallorca een gewoonte om 5 tot 10% fooi te geven.

Hoe is het openbaar vervoer op Mallorca geregeld?

Je wilt misschien wel diverse kerstmarkten bezoeken? Als je geen auto huurt, is het mogelijk om van het openbaar vervoer gebruik te maken. Het busvervoer is op Mallorca erg goed geregeld. Vanuit alle toeristische plekken vertrekt er een bus of kun je per bus bereiken. Bovendien is het busvervoer erg goedkoop.

Vakantiebestemmingen in de buurt met Kerstvakantie

Holidu doorzoekt honderden websites en vindt het perfecte vakantiehuis tegen de beste prijs.

500+ meer