Ibiza in de winter

Ibiza in de winter

2.067 accommodaties gevonden voor Wintervakantie. Vergelijk en boek voor de beste prijs!

Ibiza in de winter

Waarom op vakantie naar Ibiza in de winter?

Ibiza staat bekend om de uitbundige feesten met bekende Dj's die van over de gehele wereld naar Ibiza komen. Er komen vanwege deze feesten in de zomer veel toeristen naar dit eiland in de Middellandse zee, maar in de winter heerst er een hele andere sfeer. Het wordt dan een stuk rustiger op het eiland, waardoor het een heerlijke plek wordt voor mensen die in de winter willen genieten van milde temperaturen tussen de 9 en 16 graden. De grote evenementen en clubs zijn in de winter gesloten, maar toch is er nog steeds genoeg te doen op Ibiza. In dit artikel vertellen we wat je allemaal kunt doen als je op vakantie naar Ibiza gaat in de winter, zoals het bezoeken van lokale markten tot eten in knusse restaurantjes. Ook geven we je meer informatie over de accommodaties die je kunt boeken op het eiland.

Start je zoekopdracht

Ibiza activiteiten in de winter

Ontdek de verschillende Ibiza activiteiten in de winter

Het mediterraanse klimaat en de korte reistijd van ongeveer 2,5 uur maken Ibiza een aantrekkelijke bestemming om naartoe te gaan in de winter. Zeker wanneer je de kou in Nederland en het wisselvallige klimaat wilt ontlopen, is overwinteren op Ibiza een goed idee. De temperaturen in de winter liggen op het eiland een stuk hoger dan veel andere Europese bestemmingen. Wel is het belangrijk om er rekening mee te houden dat er op Ibiza regenachtige dagen kunnen zijn en dat het soms kan waaien. De uitbundige feesten die in de zomer plaatsvinden, zijn in de winterperiode voorbij en daarom wordt het een stuk rustiger op het eiland in deze tijd van het jaar. Dankzij de aangename temperaturen en de prachtige omgeving, met adembenemende vergezichten en witte zandstranden, is Ibiza een heerlijke plek om veel te wandelen in de winter. Het eiland heeft verschillende wandelroutes die je naar geweldige plekken leiden waar je met de auto niet zomaar kunt komen. Vanwege de prachtige omgeving en de verschillende wandelroutes komen er ook regelmatig toeristen naar het eiland voor een Ibiza wandelvakantie.

Wat voor wandeltocht kan ik doen op Ibiza?

Als je wilt genieten van een ongelooflijk uitzicht, dan is het zeker de moeite waard om de Sa Talaia te beklimmen. De Sa Talaia is 475 meter hoog en is de hoogste berg van het eiland. Hou er wel rekening mee dat je altijd goed de weersvoorspellingen in de gaten houdt als je gaat wandelen. Draag vooral in de winterperiode wandelschoenen die een goede grip hebben op de ondergrond en neem voor de zekerheid altijd regenkleding mee.

Vind Wintervakantie op Ibiza

Wintervakantie op Ibiza

Geniet van een onvergetelijke wintervakantie op Ibiza

Behalve wandelen langs de prachtige kustlijn die in totaal maar liefst 210 kilometer lang is of het volgen van één van de vele andere wandelroutes, kun je op Ibiza in de winter ook een bezoek brengen aan de markten die op het eiland te vinden zijn. Veel populaire markten zijn er namelijk ook gewoon in de winter.

Welke markten kan ik bezoeken?

Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de markt van Sant Jordi, een plek waar je allemaal tweedehands spullen kunt vinden, zoals kleding, boeken en meubels. Of ga langs bij de beroemdste markt op Ibiza: de markt van Las Dalias. Ook deze markt is net als in de zomerperiode elke zaterdag geopend van 10.00 tot 18.00 uur.

Is de horeca op Ibiza nog open in de winter?

80% van de horeca op het eiland sluit aan het einde van oktober. Toch zijn er, vooral in de grotere plaatsen, zoals Ibiza-stad, nog genoeg plekken waar je 's avonds kunt aanschuiven. Reserveer bijvoorbeeld bij Can-Terra of Hana in Ibiza-stad. Of geniet van de lekkerste Indiase curry's in restaurant Kathmandu in de plaats ST Eularia.

Vervoer vanaf je accommodatie naar de horecagelegenheden

Wanneer je regelmatig van plan bent om de horeca in de grote plaatsen te bezoeken, dan komt het je waarschijnlijk goed uit als je een appartement op Ibiza in één van deze plaatsen boekt, zodat je alles lopend kunt bereiken. Wanneer je het geen probleem vindt om met de auto te rijden op het eiland of een taxi te nemen, dan kun je op een meer afgelegen locatie zoeken naar een accommodatie.

Een villa huren op Ibiza

Het eiland heeft prachtige villa's waar je veel privacy, luxe en comfort hebt. Sommige villa's hebben uitzicht op zee of liggen in een afgelegen gebied omgeven door groene heuvels en olijfboomgaarden. Het zijn perfecte plekken als je er echt even tussenuit wilt in de winterperiode en op zoek bent naar een rustige omgeving waar je je kunt ontspannen omgeven door groen en adembenemende uitzichten.

Veelgestelde vragen over Wintervakantie op Ibiza

Wat voor temperaturen kan ik verwachten in de december vakantie op Ibiza?

Het eiland is een fijne plek als je de kou in Nederland of andere Europese bestemmingen wilt ontvluchten. Als je gaat overwinteren op Ibiza kun je temperaturen tussen de 9 en 16 graden verwachten. Het weer kan zelfs op sommige dagen zo gunstig zijn dat je in het zonnetje op het terras kunt zitten. Hou er wel rekening mee dat Ibiza in de winter soms ook regenachtige dagen heeft en dat het kan waaien.

Is er wel wat te doen op Ibiza buiten het seizoen?

80% van de horeca sluit aan het eind van oktober, maar toch is er nog genoeg te doen op het eiland. Je kunt wandelen, een markt bezoeken of uit eten gaan. Sommige bars en restaurants organiseren op kleine schaal live optredens en er worden ook culturele evenementen georganiseerd. Om te weten te komen wat er allemaal georganiseerd wordt op het eiland, kun je de officiële websites en de social media pagina's van de bars en restaurants die je wilt bezoeken in de gaten houden.

Vakantiebestemmingen in de buurt met Wintervakantie

Holidu doorzoekt honderden websites en vindt het perfecte vakantiehuis tegen de beste prijs.

500+ meer