Golfvakantie Ibiza

Golfvakantie Ibiza

2.162 accommodaties gevonden voor Golfvakantie. Vergelijk en boek voor de beste prijs!

Golfvakantie Ibiza

Golfen op Ibiza doe je op het complex van Golf Ibiza bij Santa Eulalia. Dit stadje ligt aan de oostkust van het eiland, ten noorden van Ibiza stad. Voor een golfvakantie op Ibiza kun je ook een villa huren op Ibiza in de buurt van Santa Eulalia. Het milde mediterrane klimaat maakt dat er het hele jaar door golf gespeeld kan worden. Het eiland kan jaarlijks op gemiddeld 2800 uren zon rekenen, dus vergeet je petje niet mee te nemen. Vanwege de waterschaarste, worden de banen in de zomer duurzaam besproeid met gerecycled water uit Ibiza stad. De goed onderhouden banen liggen in een rurale vallei met uitzicht op zee.

Start je zoekopdracht

Waarom golfen op Ibiza?

Combinatie van golfen en ander vermaak op Ibiza

Bij een vakantie op Ibiza denk je misschien aan zonnige zandstranden, uitgaan en feesten tot diep in de nacht of ochtend. Je slaat de spijker op de kop, maar met een vakantiehuis op Ibiza kan je meerdere kanten op. Genieten van de lokale natuur in de verschillende natuurreservaten op het eiland, yogacursussen en ook golfen op Ibiza behoren ook tot de mogelijkheden om een relaxte vakantie op Ibiza door te brengen. Na een actieve dag op de golfbaan laat jij je gastronomisch verwennen in een van de vele plaatselijke restaurants. Mocht je je toch liever terugtrekken, dan ben je flexibel met een vakantiehuis, want daar kan je ook heerlijk koken en met een afzakkertje op het terras de avond afsluiten.

Vind Golfvakantie op Ibiza

Waar kun je golfen op Ibiza?

De verschillende Golfbanen op Ibiza

Er zijn 2 golfbanen op het complex: de oorspronkelijke oude 9-holes baan en de nieuwere 18-holes baan. Om gebruik te mogen maken van de golf course betaal je als niet lid een greenfee, waarmee je de hele dag toegang hebt tot de golfbanen. Onderstaand vind je alles wat je moet weten over de golfbanen van Ibiza. De 9-holes baan, ook wel de Roca Llisa genoemd, is een par 36 baan, welke in ongeveer 2,5 uur gespeeld wordt. De 18-holes baan heeft een stevige par 72. Op deze baan worden de holes 4, 14, 16 en 18 als zeer uitdagend gezien. Met een volledige ronde op deze baan ben je ongeveer 4 uur op de been. Bij drukte worden er elke 10 minuten nieuwe rondes op de green toegelaten. Golf clubs huur je ter plekke bij Club Golf de Ibiza, net als een buggy.Op het golfcomplex is ook een restaurant aanwezig, waar je behalve een hapje en drankje ook terecht kunt voor ontbijt, lunch en diner.

Golfcursus op Ibiza

Wil jij de golfvaardigheden perfectioneren? Op Ibiza kun je ook een golfcursus volgen. Je krijgt les van golfpro's van de Professional Golfers Association. De lessen staan open voor zowel beginners als gevorderden en worden aangepast aan het niveau van de deelnemers. Voor kinderen is er een speciale golfschool: Academia de Golf Infantiel. Hier worden de allerkleinsten in een gemoedelijke sfeer vertrouwd gemaakt met het golfspel en de regels.

Golfen op de Balearen

Tijdens de golfvakantie op Ibiza kun je ook een uitstapje maken naar Mallorca. Met de ferry maak je de overtocht van Ibiza naar Mallorca in 2 tot 3 uur, afhankelijk van de route. De diverse ferries vertrekken vanuit de haven van Ibiza stad. Er zijn in totaal 23 golfbanen op Mallorca, waarvan de meeste zijn gesitueerd rond Palma de Mallorca. Je ziet: er is genoeg golfvertier op de Balearen te vinden, zodat je ongetwijfeld nog eens terug zult komen om te golfen op een van deze met zonovergoten eilanden.

Veelgestelde vragen over Golfvakantie op Ibiza

Wat is de beste periode om te golfen op Ibiza?

Dankzij het milde mediterraan klimaat kun je op Ibiza het hele jaar door terecht op de golfbaan. Gedurende de zomermaanden krijg je wel te maken met de grootste drukte op het eiland. Heel Europa heeft vakantie en wil dit vieren op dit zonovergoten eiland van vertier. Houd je hier niet van en ben je niet aan de zomervakantieperiode gebonden? Dan is het aan te raden om buiten het hoogseizoen te boeken. Zo heb je ook meer kans dat je een golfbaan kunt reserveren op een door jou gewenst tijdstip, want er zijn natuurlijk maar 2 golfbanen op Ibiza.

Waar kun je een golfbaan reserveren?

Golfen doe je bij Club Golf de Ibiza, bij het stadje Santa Eulalia. Hier moet je van tevoren even reserveren, net als overal. Je kunt dit ter plekke doen, maar dan moet je afwachten of je nog terecht kunt. Online reserveren is gewoon sneller en gemakkelijker. Dit doe je op de website golfibiza.com. Hier vind je tevens de actuele prijzen.

Kunnen de kinderen mee naar de golf course?

Wil je samen met je gezin een balletje slaan? Dat kan, op de golfclub van Ibiza zijn ook minderjarigen welkom. De maximale grootte van de groep is 4 personen. Minderjarigen onder de 15 jaar mogen de green op onder begeleiding van een volwassene in bezit van een handicapkaart.

Wat zijn de vereisten om van de golfbanen op Ibiza gebruik te maken?

Net als in Nederland mag niet zomaar iedereen de green op. Je moet het golfen wel een beetje onder de knie hebben. De maximaal toegestane handicap voor dames is 36 en voor de heren 28.

Vakantiebestemmingen in de buurt met Golfvakantie

Holidu doorzoekt honderden websites en vindt het perfecte vakantiehuis tegen de beste prijs.

500+ meer