Yogavakantie Costa Brava

Yogavakantie Costa Brava

14.316 accommodaties gevonden voor yogavakantie. Vergelijk en boek voor de beste prijs!

Yoga aan de Costa Brava

Druk, druk en nog eens druk. Vind jij het moeilijk om los te komen van alle drukte en dagelijkse beslommeringen? Dan is een yogavakantie aan de Costa Brava mogelijk een goed alternatief. Weer helemaal tot rust komen en de batterijen opladen aan de Woeste Kust van Catalonië. Na je dagelijkse yoga oefeningen ga je vanuit je vakantiewoning aan de Costa Brava ontspannen naar het strand of lekker de bergen in. Zo kom je weer helemaal in evenwicht met jezelf.

Start je zoekopdracht

Yoga retreat aan de Costa Brava

Meditatie en yoga aan de Costa Brava

Aan de Costa Brava ben je in een prachtige natuurlijke omgeving met woeste rotspartijen afgewisseld door baaien met mooie zandstranden, zoals bij Tossa de Mar en l'Escala aan de kust. Houd jij meer van de bergen? Dan zijn er leuke bergdorpjes voor je yoga retreat aan de Costa Brava. Begur bijvoorbeeld, een idyllisch dorpje in de bergen niet ver van de zee. Voor jouw yoga retreat huur je het best op voorhand al een vakantiehuis of finca aan de Costa Brava. Zo kun je gewoon je eigen gang gaan en wordt je door niemand gestoord. Er zijn ook vakantiewoningen waar huisdieren zijn toegestaan, dus kun je ook samen met de hond naar de Costa Brava. Meditatie en yoga in de buitenlucht te beoefenen is in Nederland moeilijk, maar aan de Costa Brava is dat geen probleem. Je doet de oefeningen in de tuin of op het terras van je vakantiewoning of gewoon midden in de natuur.

Mooie plekken om yoga te beoefenen aan de Costa Brava

De mooiste plekken voor yoga en meditatie zijn natuurlijk midden in de natuur. Yoga verdiept de ademhaling en waar vind je een betere toevoer van zuurstof en energie dan in de natuur? Je voelt de zon en wind en hoort de natuur om je heen. Aan zee of in de bergen, de natuur "ontstresst". Je geest wordt rustig en geconcentreerd. Bij Tossa de Mar, aan de kust, ligt het natuurgebied Massis de les Cadiretes, een prachtige plek om te ontspannen na de yogaoefeningen aan de baai van Tossa de Mar. Ten zuiden van Figueras liggen de plaatsjes Torroella de Fluvià en Pals. Deze liggen in de bergen en bieden je weer een heel andere energie dan aan de kust. De kust en de Pyreneeën zijn hier eigenlijk nooit ver weg. Ideaal voor een onvergetelijke yogavakantie aan de Costa Brava.

Vind yogavakantie aan de Costa Brava

Veelgestelde vragen over yogavakantie aan de Costa Brava

Wat is de beste tijd voor een yogareis naar de Costa Brava?

Dat kan het hele jaar door. De temperatuur daalt in de maanden december en januari niet beneden de 10 - 12 graden, dus ook dan is het mogelijk te mediteren en yoga te beoefenen in de buitenlucht. Tijdens de zomermaanden is het druk aan de Costa Brava, zodat je waarschijnlijk enkel in de vroege ochtenduren, tussen 6 en 7 uur, een rustig plekje vindt om buiten yoga te beoefenen, tenzij je een vakantiehuis of villa aan de Costa Brava met een tuin huurt. In de wintermaanden kun je nog heerlijke strandwandelingen maken, of je trekt de natuur in. De natuurreservaten aan de Costa Brava, zoals Cap de Creus aan de kust in het Noorden of het vulkanische natuurpark van Garrotxa, zijn het hele jaar door toegankelijk. Restaurants aan de Costa Brava zijn het hele jaar door geopend, dus ook culinair gezien kom je aan je trekken.

Zijn yogalessen aan de Costa Brava mogelijk?

Er zijn veel plaatsen aan de Costa Brava waar yogalessen worden gegeven. In de grotere toeristische plaatsen, zoals Girona, Lloret de Mar en Figueras, vind je snel centra waar yogalessen worden aangeboden. Zoek ook even op het internet, want ook in kleine plaatsjes, zoals Begur of Llanca, is yogales mogelijk. De kosten van yogalessen liggen gemiddeld rond de 15 tot 20 euro per les voor groepslessen bij een yogastudio. Soms is het mogelijk een voordeliger abonnement af te sluiten. Voor privé lessen moet je rekenen met 60 tot 80 euro per uur. Tip: je kunt ook online lessen volgen in je vakantiewoning.

Waar liggen de natuurgebieden aan de Costa Brava?

De Costa Brava heeft diverse natuurgebieden binnen haar grenzen. Het park Cadí-Moixeró ligt midden in de Pyreneeën in het Noorden van de Costa Brava ten noorden van het plaatsje Berga. Het meer bekende Cap de Creus ligt aan de noordelijke kust bij Cadaqués. Verder naar het westen, aan de grens met Frankrijk vind je het natuurpark Cabeceras del Ter y del Freser en dichter bij de kust, het natuurgebied Albera. Het vulkanisch gebied van Garrotxa ligt ongeveer 30 kilometer ten noorden van Girona. Aan de kust bij l'Estartit liggen het Natuurpark Montgrí en de Medes-eilanden. Landinwaarts bij Lloret de Mar vind je tenslotte het reservaat en biosfeer Montseny. Genoeg keuze dus om tot rust en in evenwicht te komen op je yogavakantie aan de Costa Brava.

Is er openbaar vervoer aan de Costa Brava?

Het openbaar vervoer aan de Costa Brava is goed geregeld en als je met het openbaar vervoer reist, kom je ook sneller in contact met de lokale bevolking. Zo krijg je wellicht leuke tips. Bussen zijn vrij goedkoop. Er zijn tussen de grote steden vaste busdiensten, die ook stoppen in de kleinere plaatsen op de route. Op de plaatselijke busstations vind je de dienstregelingen. Je kunt ook met de trein reizen in de Costa Brava. Er zijn treinstations in de meeste grote (bad)plaatsen, waaronder Llanca, Figueres, Gerona, Calella, Blanes en natuurlijk Barcelona. Ook is reizen met de trein hier goedkoper dan in Nederland.

Is een yoga retreat aan de Costa Brava voor mijn kinderen aan te bevelen?

Yoga helpt ook kinderen met bewustwording, ontspanning en controle over lichaam en ademhaling. Het zorgt onder andere voor een betere lichaamshouding, zelfvertrouwen, fysieke conditie en het bevordert de emotionele ontwikkeling. Dus ga gerust met de hele familie naar de Costa Brava op yoga vakantie. Kinderyoga is geschikt voor alle kinderen, ook als deze een beperking hebben. Het beoefenen van yoga samen met je kind is gewoon heerlijk en zorgt voor een stevige onderlinge band. Yoga lessen zijn meestal gericht op volwassenen. Vraag ernaar bij je yogainstructrice. Daarnaast zijn er voor kinderen tal van attracties aan de Costa Brava, zoals water- en pretparken.

Holidu doorzoekt honderden websites en vindt het perfecte vakantiehuis tegen de beste prijs.

500+ meer