Costa Brava wandelvakantie

Costa Brava wandelvakantie

14.316 accommodaties gevonden voor Wandelvakantie. Vergelijk en boek voor de beste prijs!

Costa Brava wandelen

Ben jij op zoek naar een actieve en sportieve vakantie? Dan is een Costa Brava wandelvakantie wellicht precies wat jij zoekt. De Costa Brava is een mooie vakantiebestemming voor wandelaars en hikers. Aan de Costa Brava wandelen betekent ontspanning door inspanning. Vanuit je vakantiewoning aan de Costa Brava kun je elke dag een andere wandelroute lopen, langs de kust of door de bergen. Even niet wandelen? Dan rust je lekker uit op een van de vele stranden aan de 'Woeste Kust' van Catalonië

Start je zoekopdracht

Costa Brava wandelpaden

Aan de Costa Brava wandelen

Langs de Costa Brava wandelen is geschikt voor zowel beginners als geoefende wandelaars. Je verkent de omgeving van je vakantiehuis of appartement aan de Costa Brava natuurlijk te voet. Hierna volg je de GR wandelroutes, Grote Routes of Gran Recorrido in het Spaans. Dit zijn wandelroutes van vaak vele honderden kilometers lang, die in etappes zijn onderverdeeld. Deze routes lopen zowel langs de kust als door de bergen, waarbij je natuurgebieden, zoals Cap de Creus en de wetlands van l'Empordà doorkruist. Onderweg kom je ook langs middeleeuwse stadjes met bouwwerken uit de 10e en 11e eeuw. Etape 43 van de GR11 leidt je bijvoorbeeld in 6 uur door de Pyreneeën van het bergdorpje Vilamaniscle naar het havenstadje Port de la Selva, in het Noorden van de Costa Brava. Een wandeletappe van 23 kilometer.

Meerdaagse wandeltocht Costa Brava

Er zijn genoeg wandelroutes voor een geslaagde wandelvakantie met de hele familie aan de Costa Brava. Je kunt ook meerdaagse wandeltochten maken. De bekendste meerdaagse wandelroute langs de Costa Brava is de Camino de Ronda. De Camino de Ronda kan door beginners gelopen worden en is onderdeel van de ruim 570 kilometer lange GR92. Deze gaat van de Franse grens langs de kust van Catalonië tot aan Valencia. De GR92 is verdeeld in 31 etappes, waarvan er 17 langs de Costa Brava gaan. Je kunt verschillende etappes achtereen lopen en zo een meerdaagse tocht samenstellen. Etappe 1 van de GR92 begint in het meest noordelijke havenstadje Portbou en gaat naar het stadje Llançà. Een route van 10 kilometer. Je daalt de laatste uitlopers van de Pyreneeën af naar de Mediterrane stranden. Mooie wandeltochten tochten zijn ook etappe 12, die leidt van Lloret de Mar naar Tordera, een tocht van ruim 17 kilometer en etappe 10 die van Sant Feliu de Guíxols naar Tossa de Mar gaat. Deze laatste is een wandelroute van ruim 20 kilometer die je door het natuurreservaat Macizo de Cadiretes en langs het kasteel van Montagut leidt.

Start je zoekopdracht

Vind Wandelvakantie aan de Costa Brava

Veelgestelde vragen over Wandelvakantie aan de Costa Brava

Wat is de beste tijd om te wandelen aan de Costa Brava?

Een Costa Brava wandelvakantie kun je het hele jaar door plannen. Je kunt, als je wilt, zelfs met de Kerst naar de Costa Brava om te wandelen. In de zomermaanden, juni tot en met augustus, kunnen de temperaturen oplopen tot 30 graden of meer. Houd hier rekening mee. De rest van het jaar wordt het eigenlijk niet echt koud. In december en januari is de temperatuur ongeveer 12 graden en dan is het nog steeds best lekker om een flinke wandeling te maken. De meeste kans op neerslag heb je in de maanden maart en april: gemiddeld 10 dagen per maand.

Moet ik mij voorbereiden voor een Costa Brava wandelvakantie?

Een klein beetje conditie komt natuurlijk wel van pas. Zorg ook voor stevige wandelschoenen en (liefst katoenen) sokken. De wandelpaden aan de Costa Brava zijn gevarieerd. Je loopt over verharde wegen, stranden,zand- en landweggetjes en door bergen en bossen. Tijdens de wandeltochten zorg je dat je voldoende drinkwater en snacks bij je hebt, want je verlaat regelmatig even de 'bewoonde wereld'. Niet op alle plaatsen heb je dekking met je smartphone, dus het is best wel handig als je een kaart van het gebied bij je hebt. Neem voor de zekerheid ook een zaklantaarn mee in de rugzak. Dit voor het geval dat je 's avonds nog buiten de bebouwde kom loopt.

Kan ik een wandelroute aan de Costa Brava ook op de fiets afleggen?

De meeste wandelroutes aan de Costa Brava kun je ook op de fiets afleggen. Zorg wel dat je een mountainbike hebt, want je gaat over verharde en onverharde wegen. Blijf in de natuurgebieden natuurlijk wel netjes op de paden. Ga je met de eigen auto naar de Costa Brava, dan neem je jouw eigen fiets mee, maar je kunt ook fietsen huren. In de grotere plaatsen vind je de verhuurbedrijven en online fietsen reserveren is bij veel verhuurders ook mogelijk. Stel je van tevoren wel op de hoogte van de verkeersregels voor fietsers in Spanje. Zo voorkom je hoge boetes. Op sommige wegen is een helm verplicht, net als een reflecterend veiligheidshesje. Kinderen moeten altijd een helm dragen op de fiets.

Waar vind ik medische zorg aan de Costa Brava?

Een ongelukje zit in een klein hoekje en gebeurt altijd als je het niet verwacht. Het alarmnummer aan de Costa Brava is 112. De Costa Brava kent een moderne gezondheidszorg en medische hulp is nooit ver weg. Er zijn ziekenhuizen in Barcelona, Blanes en Palamós, daarnaast zijn er ook diverse privéklinieken aan de Costa Brava. Je vindt ze onder andere in Gerona, Platja d'Aro, Lloret de Mar en Roses. In de toeristische en grotere plaatsen zijn ook huisartsenpraktijken aanwezig. Er zijn praktijken waar Nederlands gesproken wordt, bijvoorbeeld in Sant Antoni de Calonge, Gerona en Begur, maar in de meeste praktijken kun je ook met Engels terecht.

Is autorijden aan de Costa Brava aan te bevelen?

De wegen aan de Costa Brava zijn goed en de afstanden zijn niet groot. Met de auto kun jij je gemakkelijk verplaatsen als je wandelroutes wilt lopen die verder van jouw vakantieadres liggen. Zo leer je de hele Costa Brava kennen. Het is ook mogelijk een auto aan de Costa Brava te huren. Op de luchthavens vind je verhuurbedrijven en ook in de grote steden. De grotere internationale verhuurders bieden de mogelijkheid online een auto te huren. Let op: niet alle verhuurbedrijven aan de Costa Brava willen een auto verhuren aan personen onder de 25 jaar.

Holidu doorzoekt honderden websites en vindt het perfecte vakantiehuis tegen de beste prijs.

500+ meer