Naar de Costa Brava op vakantie met hond

Naar de Costa Brava op vakantie met hond

14.316 accommodaties gevonden voor vakantie met hond. Vergelijk en boek voor de beste prijs!

Vakantie aan de Costa Brava met hond

Als je met de hele familie naar de Costa Brava op vakantie gaat, doet het altijd pijn als je jouw trouwe viervoeter moet achterlaten. Maar je kunt ook naar de Costa Brava op vakantie met de hond. Gelukkig zijn huisdieren in veel vakantiewoningen aan de Costa Brava toegestaan! Zo is de hele familie weer compleet. Je kunt samen genieten van fantastische {{wandeltochten aan de Costa Brava{10070}{hiking_travel}}. Zo wordt het voor iedereen een onvergetelijke vakantie aan de Costa Brava met je hond.

Start je zoekopdracht

Met de hond naar de Costa Brava

Vakantie met je hond in het buitenland

Voor het reizen met de hond naar het buitenland gelden binnen de EU-regels. Een dierenpaspoort en chip zijn bijvoorbeeld verplicht. Zorg dat je altijd alle papieren bij je hebt als je met de hond wandelt. In het buitenland zijn mogelijk regels van kracht met betrekking tot het houden van huisdieren. Zo zijn er in Spanje strenge regels voor potentieel gevaarlijke rassen. Hierover lees je meer in de FAQ's. Reizen kan ook voor dieren erg stressvol zijn. Neem daarom wat vertrouwde speeltjes en een kussentje of dekentje mee. Met de auto neem je onderweg extra tussenstops, zodat de hond elke 2 uur even uitgelaten kan worden. Vliegen is behoorlijk stressvol voor honden en andere dieren, ook hierover meer in de FAQ's. Informeer goed wat de regels zijn voor je 'pet friendly' appartement aan de Costa Brava en wat de regels zijn met betrekking tot het uitlaten van honden. Dit kan teleurstellingen en hoge boetes voorkomen.

Mooie plekjes aan de Costa Brava voor de hond

Onze trouwe viervoeters houden van heerlijk rennen achter een bal, frisbee of gewoon rennen, maar aan de Costa Brava zijn honden niet op alle stranden toegestaan. Bij de stranden staat dit meestal aangegeven. Er zijn echter stranden aan de Costa Brava waar ook onze trouwe viervoeters welkom zijn. Op het strand Platja de la Rubina bij Ampuriabrava kunnen honden zich helemaal uitleven. Bij Port de la Selva liggen de stranden Platja Port de la Vall en Platja de la Ribera, waar je samen met de hond heerlijk de dag kunt doorbrengen. Platja de les Barques bij het plaatsje Colera heeft bij de vissershaven een speciaal hondengebied. Platja del Rec del Molí ligt in het natuurpark van Aiguamolls de l'Empordà. Het hondengebied is vrij klein. Buiten het gebied moet de hond aan de lijn, maar de omgeving is mooi genoeg om samen lange wandelingen te maken.

Vind vakantie met hond aan de Costa Brava

Veelgestelde vragen over vakantie met hond aan de Costa Brava

Wat moet ik regelen als ik met de hond naar Costa Brava ga?

Als je de hond meeneemt op vakantie naar de Costa Brava, moet de hond een Europees dierenpaspoort hebben. Dit paspoort vraag je aan bij de dierenarts en kost ongeveer een tientje. Het is onder andere bewijs dat je de hond legaal hebt gekocht. Tevens staan de vaccinaties die de hond heeft gekregen in het paspoort vermeld net als het chipnummer. De hond moet dus ook een identificatiechip dragen. Voor het reizen binnen de EU moet de rabiësvaccinatie ouder zijn dan 1 maand en niet ouder dan 12 maanden.

Zijn alle honden toegestaan aan de Costa Brava?

Niet alle hondenrassen zijn toegestaan in Spanje. De Spaanse wet stelt strenge eisen gesteld aan het hebben van potentieel gevaarlijke honden. Het betreft honden van de rassen of kruisingen met Pit Bull Terriër, Staffordshire Bull Terriër, American Staffordshire Terrier, Rottweiler, Dogo Argentino, Fila Brasileiro, Tosa Inu en Akita Inu. Is jouw viervoeter volgens de Spaanse wet potentieel gevaarlijk? Dan moet je, behalve het dierenpaspoort, nog extra maatregelen nemen. Je moet in Nederland een Verklaring Omtrent Gedrag aanvragen. In Spanje moet je bij het Registro Municipal een certificaat van fysieke capaciteit en een certificaat van psychologische gesteldheid aanvragen. De hond moet ingeschreven worden in het Registro de Animales Potencialmente Peligrosos. Buiten mag de hond niet loslopen en moet gemuilkorfd zijn. Er moet ook een aansprakelijkheidsverzekering, de Seguro de responsabilidad civil, voor de hond afgesloten worden, met een dekking van minstens 120.000 euro. Als je met de hond op stap gaat, dien je al deze papieren bij je te hebben.

Wat is de beste tijd voor een Costa Brava vakantie met de hond?

Voor een vakantie met de hond naar de Costa Brava kun je het beste het hoogseizoen mijden. In de maanden juni tot en met augustus is het druk en warm. Dat is niet de beste tijd om lange wandelingen met de hond langs de Costa Brava te maken. Ook zijn tijdens het hoogseizoen zijn veel stranden verboden voor onze trouwe viervoeters. In het naseizoen en de wintermaanden worden gedeelten van stranden weer opengesteld voor honden. Aan de Costa Brava daalt de temperatuur in de winter niet onder de 10 graden. In de lente loopt de temperatuur weer op ongeveer 22 graden, dus ook buiten het hoogseizoen kun je er op uit met je trouwe viervoeter.

Mag de hond loslopen aan de Costa Brava?

Het is verstandig de hond op straat aan de Costa Brava, net als in Nederland, aan de lijn te houden. Dit in verband met het verkeer en het dier kent de omgeving niet en zal moeite hebben de weg naar de vakantiewoning of het appartement terug te vinden wanneer het verdwaalt. Op de stranden zijn speciale hondengebieden, waar honden kunnen ravotten. Buiten deze gebieden moeten ze, ook op het strand, aan de lijn gehouden worden. Neem je de hond mee naar de diverse natuurgebieden aan de Costa Brava, dan moet de hond aan de lijn blijven. Tip: kies voor een vakantiewoning of fina aan de Costa Brava met een omheinde tuin voor de hond.

Kan ik met de hond vliegen naar de Costa Brava?

Vliegen is kan erg stressvol zijn voor je hond. Er zijn maatschappijen die kleine honden toestaan in de cabine, onder andere KLM en TUI. De honden moeten in een reistas of bench vervoerd worden. Grote honden moeten tijdens de vliegreis in het vrachtruim. Hier krijgt het dier meestal wel te maken met temperatuurverschillen, luchtdrukschommelingen en geluidsoverlast. Zij weten niet wat er gaande is en zijn van hun baasjes gescheiden. Kortom, erg stressvol voor de hond. Een kalmeringspilletje is vaak niet de oplossing. Ze worden er enkel een beetje suffig van. Besluit je toch om je hond in het vrachtruim te laten reizen, geef dan wat vertrouwde spulletjes mee, zoals een deken en speeltjes. Vliegmaatschappijen hebben hun eigen regels betreffende het vervoer van honden. Sommige maatschappijen staan het vervoer van rassen als Pitbull en Rottweiler niet toe. Informeer dus goed bij het boeken van je vlucht.

Holidu doorzoekt honderden websites en vindt het perfecte vakantiehuis tegen de beste prijs.

500+ meer