Fietsvakantie aan de Costa Brava

Fietsvakantie aan de Costa Brava

14.316 accommodaties gevonden voor Fietsvakantie. Vergelijk en boek voor de beste prijs!

Fietstochten aan de Costa Brava

Als je de Costa Brava noemt, denk je meestal aan zon, zee en het bruisende uitgaansleven. Maar aan de Costa Brava kun je nog veel meer doen dan genieten van de zon en de zee. Je kunt hele mooie fietstochten aan de Costa Brava maken, bijvoorbeeld langs de woeste kust van de Middellandse Zee, of door het bergachtige binnenland van de Pyreneeën. Huur een vakantiewoning aan de Costa Brava, in de charmente dorpjes of de grotere steden, zodat je de 200 kilometer lange 'Woeste Kust' van Catalonië goed kunt verkennen.

Start je zoekopdracht

Fietsen langs de Costa Brava

Op de fiets langs de Costa Brava

Een fietsvakantie aan de Costa Brava is voor de actieve vakantiegangers. De ruim 200 kilometer lange kustlijn wordt gevormd door rustige baaien met mooie zandstranden die worden afgewisseld met woeste rotspartijen. Als je even geen zin hebt om te fietsen, kun je ook prachtige wandelingen aan de Costa Brava maken. Landinwaarts van de Costa Brava rijd je door de heuvels, gevormd door de uitlopers van de Pyreneeën. Hier zal je af en toe stevig moeten klimmen, maar je kunt natuurlijk ook even afstappen. Op de fiets rijd je op verharde wegen, fietspaden maar ook over onverharde paden. Fietsen langs de Costa Brava doe je dus het beste op een mountainbike. Fietsverhuurders in de grotere plaatsen hebben vaak een bezorg- en ophaalservice, zodat de fiets bij je vakantiewoning of villa's aan de Costa Brava wordt afgeleverd.

3 mooie fietstochten aan de Costa Brava

Fietstour Camino de Ronda is eigenlijk een wandelroute (GR92), maar je kunt hem ook op de fiets afleggen, al zul je soms even moeten afstappen. Je doorkruist heuvels, stranden en natuurgebieden. De etappes hebben verschillende lengtes en zijn geschikt voor beginners. Fietstour de Hincapie Loop, genoemd naar de profwielrenner George Hincapie uit Girona. De tour van 63 kilometer is een middelzware bergetappe. Je begint bij de stenenbrug in Girona. Via de GIV-6703 bereik je de beroemde klim Els Angels en daal je af naar Monells. Hierna volg je de GI-664 naar Sant Sadurní en Casa de la Selva en tenslotte terug naar Girona. Geniet onderweg van prachtige vergezichten en middeleeuwse stadjes. Fietstour Lloret de Mar - Sant Grau - Romanyà de la Selva – Lloret de Mar. Een zware route van 110 kilometer met in totaal ruim 2000 meter klimmen en weer afdalen. Vanuit Lloret de Mar via Tossa de Mar naar Cala de Salions. Hier neem je de GIP-6821 richting Llagostera. Waar je de rondweg C-65z om deze stad richting Els Escuts volgt. Hierna volg je de GIV-6612 naar Romaña de la Selva. Je blijft de GIV-6612 volgen tot San Antoni de Calonge aan de kust. Van hieruit fiets je weer langs de kust terug naar Lloret de Mar.

Vind Fietsvakantie aan de Costa Brava

Veelgestelde vragen over Fietsvakantie aan de Costa Brava

Is een vakantie op de fiets aan Costa Brava geschikt voor kinderen?

Ook kinderen kunnen op de fiets van de Costa Brava genieten. Kies voor eenvoudige fietsroutes zoals bijvoorbeeld de Camino de Ronda. Dit is eigenlijk een wandelroute, dus als de kinderen moe worden, kun je gemakkelijk afstappen en uitrusten. Neem altijd wat te drinken mee en ook wat snacks, want soms zijn er geen winkeltjes in de buurt. Zorg dat je goed op de hoogte bent van de regels in Spanje voor kinderen op de fiets. Ook voor het meenemen van kinderen op de fiets is in Spanje aan regels gebonden. Zie ook de andere FAQ's. Informeer je goed, want de boetes zijn hoog!

Is een fietshelm aan de Costa Brava verplicht?

In Spanje gelden er voor fietsers andere verkeersregels dan in Nederland. Het dragen van een fietshelm is buiten de bebouwde kom verplicht. Voor jongeren onder de 16 jaar geldt dat een fietshelm ook binnen de bebouwde kom verplicht is. Als je buiten de bebouwde kom fietst, is het dragen van reflecterende kleding 's avonds verplicht. Het gebruik van oordopjes of koptelefoon op de fiets is verboden. Kijk op de site van de ANWB wat de afwijkende verkeersregels voor fietsers in Spanje zijn. De boetes voor overtredingen in Spanje zijn erg hoog en liggen meestal in de orde van een paar honderd euro. Informeer je dus goed voordat je vertrekt.

Is er openbaar vervoer aan de Costa Brava?

Het openbaar vervoer aan de Costa Brava is goed geregeld en vrij goedkoop. Wil je tijdens jouw fietsvakantie verschillende delen van de Costa Brava leren kennen? Dan kun je gebruikmaken van bus en trein. Tussen alle grote steden zijn er busverbindingen die ook stoppen in de kleine plaatsen langs de route. Op de plaatselijke busstations vind je de dienstregeling. Tussen de verschillende badplaatsen en Barcelona zijn er treinverbindingen. Je kunt dus eventueel je met je fiets op de trein of je huurt in een andere plaats een vakantiewoning of appartement. Zo kun je zelf flexibel je fietsvakantie langs de hele Costa Brava plannen.

Zijn er fietsen te huur aan de Costa Brava?

Als je wilt fietsen langs de Costa Brava is het niet nodig je fiets van thuis mee te nemen. In de grotere steden en toeristische plaatsen zijn fietsen te huur. Als je op het internet zoekt zie je al snel waar de verhuurders zitten en kun je meestal ook online fietsen reserveren. Alle typen fietsen zijn te huur: toerfietsen, mountainbikes en racefietsen. Ook is het steeds vaker mogelijk e-bikes te huren. Je kunt de fietsen voor meerdere dagen huren. Dus is het mogelijk meerdaagse fietsroutes te rijden. De huurprijzen liggen ruwweg tussen de 15 euro per dag voor een gewone fiets met 24 versnellingen en 50 euro per dag voor een e-bike. Sommige vakantiehuizen en fincas aan de Costa Brava bieden hun gasten fietsen van de accommodatie aan. Lees aandachtig de beschrijving van de vakantiewoning om te weten te komen of jouw gekozen accommodatie dat aanbiedt.

Wat is de beste tijd om te fietsen naar de Costa Brava?

In principe kun je het hele jaar door je fietsvakantie aan de Costa Brava houden. De temperatuur in de wintermaanden aan de Costa Brava komen niet onder de 10 graden, dus ideaal om te fietsen. In de zomermaanden van juni tot en met augustus is het hoogseizoen. Dit zijn tevens de warmste maanden met een temperatuur van gemiddeld 28 graden. Ga je in deze periode, dan kun je na een fietstocht nog even lekker een duik in de Middellandse Zee nemen. In de nazomer is het nog steeds aangenaam met een temperatuur van zo'n 22 graden. In november en december is het gemiddeld 16 graden, terwijl het zeewater in deze maanden nog steeds ongeveer 20 graden is. De meeste neerslag valt in oktober en november met ongeveer 10 dagen regen per maand.

Holidu doorzoekt honderden websites en vindt het perfecte vakantiehuis tegen de beste prijs.

500+ meer