last minute vakantie Costa Brava

last minute vakantie Costa Brava

14.316 accommodaties gevonden voor Last minute vakantie. Vergelijk en boek voor de beste prijs!

Spontaan op vakantie naar de Costa Brava

Soms heb je gewoon zin om er even tussenuit te gaan. Dit kan natuurlijk een spontane keuze zijn om het vliegtuig te pakken. Geen zin om te plannen? Dan is het tijd voor een last minute vakantie naar de Costa Brava! Waarom niet? Spontaan naar de zon om vitamine d te tanken is mogelijk omdat er ieder seizoen nog wel huizen beschikbaar zijn. Thuis maak je al snel een selectie van je favoriete vakantiewoningen aan de Costa Brava, zodat je bij aankomst op jouw zonnige vakantie-adres de koffers achterlaat en direct naar het strand kunt rennen. Pluk de dag! Best wel spannend toch? Een vakantie aan de Costa Bravo aan de Middellandse Zee hoeft echt niet lang van te voren gepland te worden, want er is voor iedereen genoeg ontspanning te vinden.

Start je zoekopdracht

Spontaan naar de Costa Brava

Niet denken, maar doen: last minute naar de Costa Brava

Het is goed toeven aan de zonnige Costa Brava. De Costa Brava heeft ruim 2500 uren zon per jaar. Ter vergelijking, in Nederland hebben we er maar 1700. Het kan hier in de regio ook enorm heet worden, daarom is het zeker geen slecht idee om last minute te boeken. Zo kan je het weer vlak voor vertrek nog in de gaten kan houden. Kies een accommodatie waarbij je in een paar stappen al op het strand staat. Je kunt ook fietsen huren bij een nabijgelegen fietsenwinkel en de natuur in gaan. Er zijn diverse natuurgebieden en reservaten, waaronder het nationale park Cap de Creus in het Noorden. Genieten van zon, strand, zee, kunst, cultuur en natuur en natuurlijk ook van de plaatselijke culinaire hoogstandjes. Zo krijg je weer zin in het leven en worden de batterijen weer eens goed opgeladen.

Wat is er te doen aan de Costa Brava?

Zon- en strandliefhebbers hebben de keuze uit tal van badplaatsen langs de kust. Lloret de Mar, Blanes en Platja d'Aro zijn gewild bij de jongeren vanwege het bruisende uitgaansleven. Zoek je rust op het strand? Ook dan heb je genoeg keuze, zoals de stranden bij Calella en Palafrugell of Palamós. In het uiterste Noorden van de Costa Brava ligt het vissersstadje Cadaqués dat Salvador Dalí inspireerde voor zijn schilderijen, waaronder "Muchacha en la ventana" (meisje in het venster). Dalí werd geboren in het nabijgelegen Figueres, waar de schilder ook zijn sporen heeft nagelaten. In dit gebied vind je ook het nationale park Cap de Creus dat behalve het binnenland ook de zeestrook van dit kleine schiereiland omvat. Barcelona mag niet vergeten worden; het zuidelijke puntje van de Costa Brava. Een bezoek aan de, nog steeds, onvoltooide kathedraal La Sagrada Familia van Gaudi is een must. Flaneer over de wereldberoemde Ramblas of bezoek het stadion Camp Nou van de plaatselijke FC.

Start je zoekopdracht

Vind Last minute vakantie aan de Costa Brava

Veelgestelde vragen over Last minute vakantie aan de Costa Brava

Is de Costa Brava geschikt voor kleine kinderen?

De Costa Brava biedt vertier voor iedereen. Voor kinderen is het een ideale vakantieplek. Volop zon, strand en zee, dat laat elk kinderhartje sneller kloppen. Er zijn kindvriendelijke stranden waar je heerlijke ondiepen stukken hebt voor de kinderen om te spelen. In Estartit is een breed strand met ondiep water. Het strand van Tossa del Mar is lekker rustig voor de kleintjes. Grotere kinderen vermaken zich op het strand en in de diverse waterparken, zoals Water World in Lloret de Mar, het grootste waterpark van Europa. Zowel de groten als de kleintjes komen hier aan hun trekken. Natuurlijk kan er langs de kust gesnorkeld, gesurfd en gezeild worden. Ook boottochtjes, bijvoorbeeld naar de Medes eilanden voor de kust, behoren tot de mogelijkheden.

Is het aan te raden een auto te huren aan de Costa Brava?

De Costa Brava is van Noord naar Zuid zo'n 200 kilometer, dus ongeveer 3 uur rijden. Wil jij tijdens jouw last minute vakantie aan de Costa Brava meerdere plekken langs deze woeste kust leren kennen, dan is een auto huren een goed idee. Je hebt zo de mogelijkheid schilderachtige pittoreske dorpjes langs de kust en in het bergachtige binnenland te ontdekken. Geniet van het contact met de plaatselijke bevolking en vergeet niet ook de lokale keuken te proberen. Je vindt de verhuurbedrijven in de grote steden en bij de luchthavens. Let op: ben je jonger dan 25? Dan is het soms niet mogelijk een auto te huren, of er wordt een toeslag in rekening gebracht.

Is spontaan naar de Costa Brava geschikt voor ouderen?

Zoals we al zeiden: de Costa Brava biedt vertier voor iedereen. Als je niet van veel drukte houdt, boek je de last minute niet in de maanden juni, juli en augustus. Dit zijn de drukste maanden met tevens de hoogste temperaturen (gemiddeld 27 graden). Aan de Costa Brava is het eigenlijk het hele jaar aangenaam. Vooral in de winter boeken veel ouderen een last minute naar de Costa Brava. Je kunt dan nog steeds van de zon genieten en bijvoorbeeld lange strandwandelingen maken. Er zijn ook veel culturele bezigheden aan de Costa Brava. Het Dalí museum in Figueres is de moeite waard. Ook zijn er jaarlijkse muziekfestivals, zoals het Festival PortalBlau met muziek, dans en theater.

Is er openbaar vervoer aan de Costa Brava?

Tussen de grote steden, Barcelona, Gerona en Figueres, zijn er buslijnen die ook de kleinere steden op de route aandoen. De plaatsen Blanes, Figueres, Gerona, Llanca en Portbou hebben een treinstation. Bezoek je naar Barcelona met de trein, dan stap je midden in het centrum van deze wereldstad uit. Makkelijk toch?

Waar boek ik het beste een last minute vlucht naar de Costa Brava?

De Costa Brava is een bestemming waar bijna alle 'low cost' vliegmaatschappijen op vliegen. Zij hebben vaak last minute aanbiedingen. Zo kun je een goedkope familievakantie naar de Costa Brava boeken. Er zijn maar liefst 3 vliegvelden aan de Costa Brava: Barcelona, Reus en Gerona, dus check de vluchten naar alle 3 bestemmingen. Vanuit Nederland kun je vanaf de kleinere lokale luchthavens, zoals Rotterdam of Eindhoven, naar de Costa Brava vliegen. Dat scheelt vaak veel reistijd en de afhandeling op de kleine luchthavens is sneller dan op Schiphol. De vlucht vanuit Nederland duurt ongeveer 2 uur, dus voor je het weet ben je op de plek van bestemming.

Holidu doorzoekt honderden websites en vindt het perfecte vakantiehuis tegen de beste prijs.

500+ meer