Kindervakantie Costa del Sol

Kindervakantie Costa del Sol

30.156 accommodaties gevonden voor Familievakantie. Vergelijk en boek voor de beste prijs!

Kindervakantie Costa del Sol

Op vakantie naar de Costa del Sol is een perfecte keuze als je op zoek bent naar een veilige plek in het buitenland, waar je met je kinderen kunt genieten. De Costa del Sol is aantrekkelijk voor gezinnen met kinderen, omdat er in dit gebied prachtige stranden, waterparken en speeltuinen zijn. De Costa del Sol ligt aan de Middellandse zee en is de zuidkust van de Spaanse landstreek Andalusië. In dit Spaanse gebied heerst een mediterraans klimaat; de zomers zijn warm en de winters verlopen mild. Omdat het voor hele kleine kinderen in andere delen van Europa vaak te koud is om in de winter lang naar buiten te gaan, is het voor veel gezinnen een aantrekkelijk idee om met {kerst naar de Costa del Sol}{319}{christmas_travel}} te reizen. Huur een vakantiewoning aan de Costa del Sol, zodat je van alle gemakken voorzien bent en echt even de tijd hebt om er volledig voor je gezin te zijn.

Start je zoekopdracht

Vakantie Costa del Sol kindvriendelijk

Vakantie Costa del Sol kindvriendelijk? Dit is er allemaal te doen

Een vakantie aan de Costa del Sol met kinderen is een goed idee als je er echt even tussenuit wilt en op zoek bent naar een plek waar je je kunt ontspannen terwijl de kinderen zich vermaken. Het zand, schelpen, water; op het strand raken kinderen niet snel uitgespeeld. Het heerlijke, mediterrane klimaat zorgt ervoor dat je in dit gebied waarschijnlijk elke dag naar het strand kunt. Boek een appartement dichtbij de zee en je loopt er gemakkelijk even met de kinderen naartoe. Als het te warm in de zon wordt, kun je met je gezin terug naar je accommodatie gaan voor een siësta en vervolgens weer helemaal opgeladen aanschuiven bij een kindvriendelijk restaurant.

Ontdek culturele bezienswaardigheden, restaurants en speeltuinen

Het Mumbai City Indian restaurant en de Pasticcio Pizza en PastaBar in Marbella zijn voorbeelden van restaurants waar je met je gezin uit eten kunt gaan. Als een siësta overdag niet nodig is, dan zijn er een aantal culturele bezienswaardigheden waar je met je gezin naartoe kunt gaan. Een voorbeeld van een culturele bezienswaardigheid die je bezocht moet hebben is het Alcazaba in Malaga. Deze plek behoort tot de meest bezochte monumenten van de Costa del Sol. Het is een fort waarvan de basis is gebouwd door de Moren in de negende eeuw. Behalve deze culturele bezienswaardigheid zijn er voor de kinderen ook genoeg speeltuinen en waterparken in de omgeving te vinden. Ga lekker spetteren bij Aqualand Torremolinos, een plek met verschillende wateractiviteiten voor zowel jong als oud. Duik met het hele gezin in het grote zwembad of zoef van de verschillende glijbanen, zoals de Boomerang of Crazy Cones. Voor de allerkleinsten zijn er peuterbaden met kleurrijke speeltoestellen. Parque La Negrita is een leuke speeltuin in de stad Antequera. Hier kunnen de kinderen heerlijk spelen, terwijl de ouders wat eten en drinken in de kantine.

Vind Familievakantie aan de Costa del Sol

Familievakantie Costa del Sol

Tips voor het vinden van kindvriendelijke huizen aan de Costa del Sol

Je vakantie is pas echt geslaagd als ook je accommodatie volledig naar tevredenheid is. Als je met jonge kinderen naar de Costa del Sol gaat, is het belangrijk dat je vakantiehuis of appartement aan de Costa del Sol kindvriendelijk is ingericht.

Let erop of alle belangrijke faciliteiten aanwezig zijn

In kindvriendelijke accommodaties vind je vaak een kinderbedje, een kinderstoel en kun je de trap afsluiten met een traphekje. De stopcontacten zijn voor kinderen niet binnen handbereik of ze zijn afgedekt met een stopcontactbeveiliging. Ook de zwembaden zijn vaak af te sluiten met een hek, zodat de allerkleinsten niet zomaar bij het water kunnen komen. Controleer dus goed of deze faciliteiten er zijn voordat je de accommodatie boekt.

Bestemmingen met kindvriendelijke huizen

Aan de Costa del Sol zijn verschillende kindvriendelijke huizen te vinden. Marbella en Estepona zijn voorbeelden van populaire bestemmingen waar verschillende kindvriendelijke huizen beschikbaar zijn. Vooral als je ook echt even toe bent aan rust met je gezin is de charmante kustplaats Estepona zeker aan te raden. Wanneer je liever de drukte en gezelligheid opzoekt, dan is de bruisende badplaats Fuengirola een goede plek om op zoek te gaan naar een kindvriendelijke accommodatie. Je vindt hier zo'n acht kilometer zandstrand met een levendige boulevard. Op dinsdagmorgen is er in Fuengirola een markt die je met het gezin kunt bezoeken. Dit is de grootste en beste markt van de Costa del Sol.

Wat is er allemaal te doen in de buurt?

Als je een kindvriendelijke accommodatie gaat boeken, is het belangrijk om goed te letten op bezienswaardigheden en activiteiten die je in de buurt kunt doen. Zeker met een gezin met kleine kinderen is het fijn als er zoveel mogelijk leuke activiteiten op loopafstand zijn, zodat je niet steeds met het openbaar vervoer of met de auto hoeft te reizen om iets te kunnen doen.

Veelgestelde vragen over Familievakantie aan de Costa del Sol

Ik wil graag het Alcazaba in Malaga bezoeken tijdens mijn vakantie aan de Costa del Sol met kinderen. Kan dit het hele jaar door?

Het Alcazaba in Malaga is het hele jaar door geopend. In de maanden april tot en met oktober is de bezienswaardigheid zelfs geopend tot 20.00 uur. Als je er de hele dag op uit wilt gaan, kun je ook nog het naastgelegen Gibralfarokasteel bezoeken.

Is de gezondheidszorg voor toeristen goed in Spanje?

De gezondheidszorg voor toeristen is in Spanje over het algemeen goed. Vergeet niet om je EHIC-kaart mee te nemen. Met deze kaart heb je recht op noodzakelijke medische zorg en val je onder dezelfde voorwaarden en kosten als de inwoners van Spanje.

Zijn de stranden aan de Costa del Sol kindvriendelijk?

De meeste stranden aan de Costa del Sol zijn kindvriendelijk. De zeebodem loopt vaak geleidelijk af, waardoor het water niet meteen diep wordt. De stranden worden regelmatig schoongemaakt en er is bij veel stranden een strandwacht aanwezig om toezicht te houden. Deze informatie geldt voor veel stranden aan de Costa del Sol, maar kan wel op sommige stranden anders zijn of per seizoen variëren.

Holidu doorzoekt honderden websites en vindt het perfecte vakantiehuis tegen de beste prijs.

500+ meer