Kerst aan de Costa del Sol

Kerst aan de Costa del Sol

32.585 accommodaties gevonden voor Kerstvakantie. Vergelijk en boek voor de beste prijs!

Met Kerst naar de Costa del Sol

Weet je nog niet wat je met de Kerst gaat doen? Wat dacht je van een Kerst met de hele familie aan de Costa del Sol? Dat is weer eens heel wat anders dan Kerstmis doorbrengen in het vaak gure, koude Nederland. Beleef de Spaanse tradities tijdens deze, toch altijd weer speciale, periode van het jaar. Overdag kan de temperatuur oplopen tot een aangename 19 graden. Dat is wellicht even wennen als je de kou gewend bent, maar je komt vanzelf in de kerstsfeer. De kerstperiode duurt hier tot het feest van Driekoningen, 6 januari. Dan krijgen de kinderen hun kerstcadeautje. Dus vier gelijk ook Oud en Nieuw op de Costa del Sol. Kerst aan de Costa del Sol? Dat is helemaal niet zo'n gek idee!

Start je zoekopdracht

Costa del Sol in de kerstvakantie

Met kerst richting het zuiden

Ga je naar de Costa del Sol in de kerstvakantie, dan hoef je niet op een witte Kerst te rekenen. Dit wil helemaal niet zeggen dat er geen kerstsfeer heerst. De hele Costa wordt sfeervol versierd met kerstlichtjes. Waar in ons land de eerste kerstdag de belangrijkste dag van Kerstmis is, is in Spanje "Noche buena" oftewel kerstavond het belangrijkste. Dan wordt er, na de avondmis (la misa del gallo), met de hele familie thuis uitgebreid getafeld. Spanje kent geen tweede kerstdag, maar de kerstsfeer aan de Costa del Sol blijft aanwezig tot 6 januari, het feest van Driekoningen. Tot dan geniet je van een feestelijke Costa del Sol. Onderstaand alvast wat impressies van de kerstsfeer aan de Costa del Sol. Kom je alvast een beetje in de stemming.

Kerst met vrienden of familie aan de Costa del Sol

Met kerst naar de Costa del Sol met het gezin of een groep vrienden? Dan is het huren van een vakantiewoning aan de Costa del Sol een goede en vaak ook voordelige optie. In de grote toeristische steden, zoals bijvoorbeeld Marbella en Torremolinos, zijn de restaurants ook met de Kerst gewoon open, dus je hoeft niet te koken. Het kerstdiner wordt echter vaak op kerstavond geserveerd en niet op eerste kerstdag. Stel je eens voor: lekker relaxen aan de Costa del Sol in de kerstvakantie.

Vind Kerstvakantie aan de Costa del Sol

Kerstsfeer aan de Costa del Sol

Kerst in Málaga

In Málaga begint de kersttijd met het ontsteken van de feestverlichting in de stad door de burgemeester of een prominente plaatselijke bekendheid. Dit vindt plaats in de laatste week van november. De hoofdstraat Calle Larios wordt spectaculair in het licht gezet. Tot Driekoningen kun je van prachtige lichtshows genieten. Vanaf begin december vind je op verschillende plekken in de stad, onder andere bij het gemeentehuis, de kathedraal en op de diverse Plaza's, levensgrote kerststallen. Een gezellige kerstmarkt tref je bij de haven, Muelle Uno, en op de wandelboulevard Paseo del Parque.

Kerst in Marbella

De gehele oude authentieke binnenstad van Marbella wordt feestelijk versierd en in het licht gezet. Kerst aan de Costa del Sol wordt door de lokale bevolking vaak nog traditioneel gevierd: eerst naar de nachtmis op kerstavond en daarna met de hele familie aan tafel. Op de Plaza de los Naranjos en in de lokale restaurantjes worden op kerstavond evenementen georganiseerd, zodat je op kerstavond heerlijk kunt genieten van het kerstdiner. Heb je nog energie? Dan kun je op kerstavond ook nog even de dansvloer op. Op de eerste kerstdag bezoek je de diverse kerstmarkten. De restaurants zijn open, dus je hebt voldoende culinaire alternatieven in Marbella om heerlijk te genieten.

Kerst in Torremolinos

In Torremolinos wordt het bekende Parque de la Batería omgetoverd tot een waar kerstpark. Zowel volwassenen als kinderen kunnen zich hier de hele dag vermaken. Er is zelfs een schaatsbaan, zodat je toch nog even in "winterse sferen" kunt vertoeven. Er zijn ook verschillende kerstmarkten in Torremolinos, onder andere aan de Avenida Palma de Mallorca. Hier kunnen de kinderen ook de Kerstman bezoeken. Verder zijn er diverse evenementen, waaronder een levende kerststal en diverse kerstconcerten van zangkoren uit de omgeving.

Kerst in Fuengirola

Tijdens de Kerst is het in Fuengirola wat rustiger dan tijdens de zomermaanden, maar desondanks wordt de Kerst uitbundig gevierd. Op de Plaza de la Constitución vind je, onder de vleugels van de karakteristieke kerk, de prachtig versierde kerstmarkt. De omliggende cafeetjes, die zijn voorzien van uitbundige kerstverlichting, maken het sfeerplaatje compleet. De hele stad is tijdens de kerstperiode versierd met sfeervolle kerstverlichting, net als de boulevard. In het winkelcentrum Miramar zijn er tot Driekoningen, 6 januari, volop kerstactiviteiten voor oud en jong.

Veelgestelde vragen over Kerstvakantie aan de Costa del Sol

Zijn de restaurants open met de Kerst?

Kerst wordt traditioneel vooral thuis gevierd. In de kleine plaatsen is de horeca kerstavond (24 december) en eerste kerstdag (25 december) meestal gesloten. In de grote steden kun je op deze dagen wel in de restaurants terecht.

Wanneer boek je het beste vliegtickets voor de Kerst?

Dat is niet met precisie te zeggen, maar ongeveer 10 weken voor de Kerst beginnen de prijzen voor vluchten binnen Europa te stijgen. De laatste 2 weken voor de Kerst betaal je de hoofdprijs. 24 en 25 december zijn de tickets weer een stuk goedkoper, maar wie wil op kerstavond vliegen in plaats van dineren aan de Costa del Sol?

Kun je het kraanwater op de Costa del Sol drinken?

Het water uit de kraan in Spanje is agua potable, drinkwater dus. Het is veilig om te drinken, maar het heeft in veel gevallen de geur van het chloor dat wordt gebruikt voor de desinfectie van het water. Veel mensen geven er daarom de voorkeur aan om, voor consumptie, flessen water te kopen.

Kan ik tijdens de Kerst een auto huren aan de Costa del Sol?

Je kunt een auto huren bij aankomst op het vliegveld van Málaga en in de grote steden zijn genoeg verhuurbedrijven waar je terecht kunt. Het is ook mogelijk een scooter of motor te huren tijdens je verblijf. Overigens is het openbaar vervoer op de Costa del Sol goed geregeld. Ook tijdens de kerstdagen kun je gebruikmaken van diverse bus- en treindiensten tussen de grote steden.

Holidu doorzoekt honderden websites en vindt het perfecte vakantiehuis tegen de beste prijs.

500+ meer