Appartementen & vakantiehuizen in Andalusië

Begin nu 37.896 huizen in Andalusië te zoeken!

Zoek naar miljoenen vakantiehuizen
+
Vergelijk van meer dan 300 websites
=
Vind uw perfecte vakantiehuis tegen de beste prijs

Populairste accomodaties in Andalusië

Toon alles

Vergelijk nu gratis 37.896 vakantiewoningen en vakantiehuizen in Andalusië

Populaire zoekopdrachten in Andalusië

Zwembad 20.537
Internet 29.590
Huisdieren toegestaan 9.376
Balkon/Terras 21.846
TV 20.766
Airconditioning 27.194
Tuin 15.944
Parkeermogelijkheid 26.865
Wasmachine 19.511

Populairste bestemmingen in Andalusië

Wetenswaardigheden over Andalusië

Vakantie in Andalusië – Waar voor iedereen wel iets te vinden is

In het uiterste zuiden van Spanje ligt de meest gevarieerde, autonome regio Andalusië. In het westen grenzend aan Portugal, in het noorden en het oosten aan de regio’s Castilla-La Mancha, Extremadura en Murcia, en in het zuiden zowel aan de Atlantische Oceaan als de Middellandse Zee, vindt elke vakantieganger het paradijs naar zijn smaak. Van uitstekende omstandigheden voor een onvergetelijke wintersportvakantie in de Sierra Nevada, over wandelen in de ongerepte natuur van de Sierra Morena, evenals de talrijke nationale parken, tot een idyllische strandvakantie met talloze mogelijkheden tot watersport aan de Spaanse Atlantische kust, zoals de Costa de la Luz, heeft deze onvergelijkbare streek werkelijk alles te bieden.

Daarbij komt nog dat de regio vooral indruk maakt door haar culturele rijkdom. De nabijheid van Afrika van op de Rots van Gibraltar,

waar beide continenten slechts 14 kilometer van elkaar verwijderd zijn, maakte de streek tot toegangspoort voor de uit Marokko komende Moren, die vanaf de 8e eeuw bijna gans Spanje veroverden. En hoewel vandaag nog vele getuigen van de Romeinse en vroegere culturen te bezichtigen vallen, waren het toch vooral de islamitische veroveraars die op vele plaatsen het stadsbeeld bepaalden. Prachtige paleizen, tuinen, villa’s, residenties en vestingen zijn ook vandaag nog in goede staat te bewonderen. Zelfs de naam Andalusië verwijst naar de benaming die de Moren aan deze Regio Al-Andalus gaven. In het bijzonder de provincie CORDOBA en de gelijknamige provinciehoofdstad hebben vandaag als toenmalige zetel van de Moorse provinciehouder van Al-Andalus nog talrijke bezienswaardigheden te bieden.

Informatie over Andalusië vakantieverblijven

Wil je je vakantie doorbrengen in een vakantiehuis of een vakantiewoning in Andalusië? Dan vind je bij Holidu uit 9.349 vakantiehuizen en 17.286 vakantieverblijven van verschillende aanbieders gegarandeerd het perfecte verblijf aan de beste prijs. Ontspan in 552 verblijven meteen in je eigen sauna en geniet in 552 verblijven van een eigen tuin. Minstens 1.375 accommodaties wachten je op met unieke uitzichten op de omgeving. Zo kan je bijvoorbeeld ongestoord genieten van een zonsondergang of van de avondlijke sfeer.

In 12.641 accommodaties vind je WIFI. Zo kun je ook nog vanop je bestemming uitstapjes in de buurt organiseren. Daarnaast leent Andalusië zich als goede uitvalsbasis om te vissen. Minstens 5.951 accommodaties in Andalusië bieden zeer goede mogelijkheden om te vissen in de onmiddellijke omgeving. Wanneer je je huisdier mee op vakantie wil nemen, is dat geen probleem. 7.966 verblijven zijn ook zeer geschikt voor huisdieren. Vergelijk nu prijzen en verzeker je vakantie in Andalusië aan de beste prijs!