Costa del Sol wandelvakantie

Costa del Sol wandelvakantie

31.526 accommodaties gevonden voor Wandelvakantie. Vergelijk en boek voor de beste prijs!

Costa del Sol wandelvakantie

Prachtige landschappen, pittoreske dorpjes, stranden, uiteenlopende wandelroutes; er zijn genoeg redenen om een Costa del Sol wandelvakantie te boeken. Dit gedeelte van de Spaanse kust is maar liefst 190 kilometer lang en ligt tussen Málaga en Gibraltar. De kust van de Costa del Sol heeft een divers landschap dat bestaat uit stranden, baaien, duinen en kliffen. Vanwege het diverse landschap kun je zowel wandelroutes voor beginners als wandelroutes voor gevorderden lopen. De Costa del Sol heeft meer dan 300 dagen per jaar zon. Dankzij dit gunstige klimaat is de kans groot dat je mooi weer hebt tijdens je wandeling. In dit artikel vertellen we je wat je moet weten over een Costa del Sol wandelvakantie.

Start je zoekopdracht

Costa del Sol wandelen

Costa del Sol wandelen: dit moet je weten

De frisse zeelucht, het gunstige klimaat en het diverse landschap maken wandelen langs de Costa del Sol een geweldige belevenis die je niet snel zult vergeten. Het mediterrane klimaat zorgt ervoor dat je waarschijnlijk geen regen hebt tijdens je wandeltocht, maar hou er wel rekening mee dat het in de zomers heet kan worden. In deze tijd van het jaar kun je aan de Costa del Sol namelijk temperaturen boven de 30 graden verwachten. Als je van plan bent om lange wandelingen in het gebied te maken, dan kun je beter kiezen om in het voorjaar of in de herfst naar de Costa del Sol te reizen om te wandelen. De temperaturen zijn dan gemiddeld 23 graden.

Draag stevige wandelschoenen en beschermende kleding

De wandelpaden lopen langs verharde paden, maar je kunt ook langs rotsachtige of zanderige paden komen. Hou hier rekening mee bij het maken van een keuze voor de wandelschoenen die je draagt. Zorg dat je wandelschoenen een stevige grip op de ondergrond hebben, zodat je niet makkelijk kunt uitglijden. Zeker in de zomerperiode is het belangrijk om beschermende kleding tegen de zon te dragen en regelmatig te smeren met zonnebrandcrème. Door een hoed te dragen bescherm je je hoofd tegen de zon. Ook als je gaat wandelen in het voor- of najaar is het nog steeds belangrijk om jezelf goed te beschermen tegen schadelijke uv-stralen. Onderweg is het niet altijd mogelijk om aan iets te drinken te komen, dus neem altijd voldoende water mee tijdens je wandeling. De Costa del Sol is over het algemeen een veilige plek om te wandelen, maar als je in afgelegen gebieden gaat lopen, kun je het beste met een groep mee gaan. Er zijn verschillende groepsreizen naar de Costa del Sol waarbij ook gewandeld wordt. Zorg er als je alleen gaat wandelen voor dat je de route goed kent en dat je iemand laat weten welke wandelroute je loopt.

Vind Wandelvakantie aan de Costa del Sol

Costa del Sol wandelpaden

Deze Costa del Sol wandelpaden moet je gelopen hebben

De wandelpaden langs de Costa del Sol variëren van wandelpaden voor beginners tot wandelpaden voor gevorderden. Een spectaculair wandelpad van 7,7 kilometer is de El Caminito del Rey. Dit wandelpad werd door erosie en vallende stenen een lange tijd het gevaarlijkste wandelpad van Europa genoemd. Inmiddels is het wandelpad volledig opgeknapt en nu veilig om te bewandelen. De route is populair en als je zeker wilt weten dat je de wandeling kunt maken, dan kun je het beste vooraf reserveren.

Wandelen langs meertjes en watervallen

Een andere avontuurlijke wandelroute is de Rio Chillar in Nerja. Tijdens deze wandeltocht kom je verschillende meertjes en watervallen tegen. Als je sportieve kinderen hebt, is dit een leuke wandelroute die je kunt lopen tijdens een familievakantie aan de Costa del Sol.

Plan je wandelroute en het vervoer

Zorg ervoor dat je na het lopen van je wandelroute goed plant hoe je weer terug kunt komen bij je appartement aan de Costa del Sol. Met een gehuurde auto kun je het makkelijkste bij elke wandelroute komen, maar soms zijn er ook busverbindingen die je naar je wandelroute en weer terug naar je vakantiewoning aan de Costa del Sol kan brengen.

Ontdek zoveel mogelijk mooie plekken tijdens een meerdaagse wandeltocht

Een meerdaagse wandeltocht aan de Costa del Sol is een leuk idee als je zoveel mogelijk van de omgeving wilt zien. Populaire meerdaagse wandelroutes zijn de Gran Senda in Málaga en een meerdaagse wandeltocht in de Sierra de las Nieves. De Sierra de las Nieves is een prachtig berggebied in het binnenland van de Costa del Sol. De Gran Senda in Málaga is zo'n 650 kilometer lang en is verdeeld in 35 etappes. Tijdens deze wandeltocht kun je het geweldige landschap aanschouwen dat varieert van bergen tot kustgebieden en van uitgestrekte landschappen tot pittoreske dorpjes met witgekalkte huisjes.

Veelgestelde vragen over Wandelvakantie aan de Costa del Sol

Kun je ook in de winter wandelen langs de Costa del Sol?

Dankzij het aangename klimaat kun je ook in de winter heerlijk wandelen langs de Costa del Sol. Het is in de winter minder druk dan in de zomer, waardoor de kans groot is dat je tijdens sommige wandelingen helemaal niemand tegenkomt.

Welke taal spreken ze in het gebied van de Costa del Sol?

De officiële taal aan de Costa del Sol is Spaans. Als je naar afgelegen gebieden gaat om te wandelen, dan kan het dus goed van pas komen als je wat woorden Spaans spreekt. In de toeristische gebieden kun je over het algemeen ook in het Engels communiceren.

Holidu doorzoekt honderden websites en vindt het perfecte vakantiehuis tegen de beste prijs.

500+ meer